Skip to content
Hogyan válasszak ülőgarnitúrát?

Hogyan válasszak ülőgarnitúrát?

Döntsd el, hogy 2 vagy 3 részes ülőgarnitúrát szeretnél

Az ülőgarnitúrák típusait jellemzően a kialakításuk alapján határozzuk meg. A hagyományos 3+2+1 férőhelyes ülőgarnitúrák mellett léteznek kétrészes, 3 vagy 5 személyes fazonok és csupán egy-egy kiegészítővel kombinált kanapék is. 

Az egyes ülőgarnitúra típusok más-más életstílushoz passzolnak:

1. A háromrészes ülőgarnitúrák jellemzően egy 3 személyes- és egy 2 személyes kanapéból, illetve egy plusz fotelből állnak. 

Egy háromrészes ülőgarnitúra kiváló választás, ha aktív társasági életet élsz és meglehetősen gyakran tartasz házibulikat vagy vacsorapartikat. Ez az ülőgarnitúra típus akár 6-8 főnek is kényelmes helyet biztosít, így még a hatalmas U-alakú kanapékkal is versenyre kel a legpraktikusabb nappali bútor címért.

2. A kétrészes ülőgarnitúrák fotellel kiegészített modelljei helytakarékos választások a kisebb nappalikba.

Az ilyen ülőgarnitúrák akkor is szuper megoldások, ha sok különböző stílusú és/vagy színű dekoráció van a helyiségben. Az egységes fotel és kanapé páros még a legbohémabb szobákba is képes letisztultságot csempészni. 

Egy fotelből és kanapéból álló ülőgarnitúra ráadásul képes elkülöníteni a hangos családi délutánok helyszínét a csendesebb elfoglaltságoktól. Helyezd el a két elemet a nappali két különböző pontján, hogy a kanapé a vendéglátásokhoz, a fotel pedig az olvasáshoz, a meccsnézésekhez, a horgoláshoz és a rejtvényfejtéshez biztosítson helyet.

3. A kétrészes, puffal kiegészített ülőgarnitúrák is egyre népszerűbbek a lakberendezési trendekben.

A multifunkciós élettér megjelenésének köszönhetően az ülőgarnitúrák puffjait használhatod akár dohányzóasztal helyett vagy pihe-puha lábtartóként is. Ez a kiegészítő igazán hasznos eleme lesz a hosszúra nyúló társasozós estéknek és a filmezős délutánoknak, hiszen kényelmesen körülülhető, tágas pakolóhelyet biztosítanak a nassolnivalóknak, italoknak és játéktábláknak.

Válassz a nappalid stílusához színében, anyagában és formáiban is illő ülőgarnitúrát

Leendő ülőgarnitúrád megvásárlásánál az egyik legfontosabb szempont, hogy a választott bútor színben és stílusban is illeszkedjen a helyiségbe.

A VIP Kanapé bútorboltban többféle ülőgarnitúra stílus közül válogathatsz:


Vendégfogadás? Otthoni mozizás? Mindennapi alvás? Válassz ágyazható ülőgarnitúrát

Ülőgarnitúra-választásnál az egyik legfontosabb kérdés, hogy ki, mire és milyen gyakran fogja használni a bútort. 

Ha gyakran fogadsz otthonodban ottalvós vendégeket vagy külön hálószoba hiányában nappalidat használod mindennapos alvásra, érdemes körülnézned az ágyazható ülőgarnitúrák között.

Az ülőgarnitúrák ággyá alakítható modelljei jellemzően a háromrészes típusból kerülnek ki. Ezekben a bútor-összeállításokban a háromszemélyes kanapé kihúzható vagy nyitható ágyként, a kétszemélyes kanapé pedig ágyneműtartóként funkcionál.

Nézz körül az extra funkciókkal rendelkező ülőgarnitúrák között

A nappalik szinte minden háztartásban a pihenés szentélyei, ahol munka vagy iskola után már semmi máshoz nincs kedve az embernek, mint elnyújtózni a pihe-puha ülő- vagy fekvőfelületen. A modern lakberendezési trendeknek köszönhetően ma már léteznek olyan extra funkciókkal ellátott ülőgarnitúrák is, amelyekkel komfortérzetedet a maximumra növelheted.

A VIP Kanapé ülőgarnitúra kínálatában állítható fejtámlás, pohártartós, lábtartós, relax funkciós és beépített hangfallal ellátott bútorok között válogathatsz.


Új ülőgarnitúrával dobnád fel nappalidat? Nézz körül a VIP Kanapé folyamatosan bővülő kínálatában.
Kattints IDE »

Gyere el a VIP Kanapé raktáráruházába és próbálj ki többféle ülőgarnitúra típust, mielőtt rátalálsz az igazira.
Kérj időpontot ITT »

Previous article Ágyazható bőrkanapék azonnal, raktárról