Skip to content
10%-30% KEDVEZMÉNY A RAKTÁRON LÉVŐ BÚTOROKRA

Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
10%-30% KEDVEZMÉNY A RAKTÁRON LÉVŐ BÚTOROKRA

Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Modern lakberendezési trendek 2022

Modern lakberendezési trendek 2022

A modern lakberendezés legfrissebb bútortrendjei

A világjárvány megjelenése óta otthonunk még nagyobb szerepet tölt be a mindennapjainkban: a pihenés, főzés és vendégfogadás mellett egyre többen dolgozunk és edzünk is a négy fal között. A multifunkciós élettér fogalma a pandémiával párhuzamosan jelent meg a modern lakberendezésben és azóta is nagy népszerűségnek örvend.

2022-ben például már az sem ritka, hogy egy alapból is egybenyitott amerikai-konyhás nappali home office sarokkal is kiegészül. Garzonlakásokba, kisebb helyiségekbe nem is feltétlenül szükséges egy külön íróasztalt beszerezni, hiszen egy megfelelően tágas étkezőasztal mellett is ugyanolyan produktívan telhet a munkaidő. A Darius étkezőasztal például egyaránt elegendő helyet biztosít a 6 fős családi étkezésekhez és a munka összes kellékének is.

A modern lakberendezés azonban nem csak a praktikumra törekszik: egyre fontosabb szerep jut a lelki béke megteremtését elősegítő megoldásoknak is. A természetes anyagokból készült bútorok szellősen és ízlésesen elrendezve csökkentik a bezártság érzetét és megnyugtatják az idegeket. Válaszd a Seoul fonott étkezőszéket, ha a lehető legharmonikusabb otthon megteremtésére törekszel.

Divatos színek a modern lakberendezésben

A karantén időszak és a folytonos otthonlét a színek tekintetében is nagyban inspirálta a modern lakberendezési trendeket. Az eddigi piacvezető monokróm minimalista stílust kezdi leváltani a naturális letisztultság

2022 vezető árnyalatai a természetes földszínek, a barnák, a krém színek, a bézsek és a zöldek. A modern lakberendezéshez remekül illenek a visszatérő, retro színek is, a sárgák, a narancsok és például a mohazöld is. Viszont ha ezeket az élénkebb árnyalatokat választod, ügyelj arra, hogy csak egy-egy bútoron vagy kiegészítőn jelenjenek meg és ne törjék meg a letisztult stílust. 


A modern lakberendezés szerelmeseinek tökéletes választás a Luzern sarokkanapé mohazöld színével és modern extráival. Viszont ha valami nagyobbra vágysz, az Artemis U-alakú kanapét ajánljuk, amely több divatos színben - sárgás, barnás és krémes árnyalatokban - is elérhető.

A modern lakberendezés legtrendibb textúrái és formái

A természetesség jegyében a modern lakberendezési trendekben egyre inkább teret nyernek maguknak a tartós és fenntartható anyagok. Te is sokat tehetsz Földünk épségéért, ha a lapokból összerakott megoldások helyett hosszú évekre választasz magadnak bútort. Egy esztétikus fa, üveg, kerámia vagy fém bútorral egészen biztosan nem tudsz hibázni.

A tartósság mellett a modern lakberendezés elsőszámú követelménye a barátságosság megteremtése, hiszen csak így válhat egyszerű lakásból nagybetűs Otthon. Egyre divatosabbak a lekerekített bútorok, amelyek nagyszerűen megtörik a megszokott szögletes formák ridegségét. Tovább növelheted az otthon melegének érzését, ha ezek a bútorok pihe-puha szövetborítással is rendelkeznek, mint például a Sammy étkezőszék.

Természetesen a barátságosság nem zárja ki az extravagánsabb, különleges formákat sem. A modern lakberendezésben szinte már alap, hogy minden helyiségben legyen egy-egy olyan bútor vagy kiegészítő, ami azonnal megragadja a tekintetet. Tökéletes választás ehhez a Mats kanapé, amely első ránézésre úgy néz ki, mintha két különálló kanapé ötvözete volna. Vagy éppen az Aruba kanapé, amely leginkább egy hatalmas felhőre hasonlít.

Szemet gyönyörködtető kiegészítők és megoldások a modern lakberendezés jegyében

A modern lakberendezési trendekben egyre nagyobb teret nyernek maguknak az úgynevezett “kert a négy fal között” megoldások. Amellett, hogy a zöld növények tisztítják a szoba levegőjét és csökkentik a bezártság érzetét, remek dekorációk is. A zöld különböző árnyalatai feldobják a letisztult tereket és élettel töltik meg a helyiséget. Ha pozsgásokat és kaktuszokat választasz, még a gondozásukra sem kell extra időt fordítanod.

A modern lakberendezésre általánosan jellemző, hogy könnyen megvalósítható és egyáltalán nem drasztikus megoldásokra törekszik. A festett ajtók és ajtókeretek pontosan megfelelnek ennek az elvárásnak: nem nagy felületek, így igazán élénk színválasztás esetén sem nyomják össze a teret és stílusváltáskor is csak párezer forintos költséget jelentenek.

Egyre trendibbek a kényelmi extrák is, főleg a hálószobában, ahol a legtöbb időnket pihenéssel töltjük. A VIP Kanapé Lucy franciaágya hangulatfényekkel és beépített hangszórókkal, a Movie Star franciaágy pedig LED-világítással és állítható TV-konzollal gondoskodik a kényelmedről. 


Még több inspirációra van szükséged a modern lakberendezés területén? Nézz körül kínálatunkban és meríts ötleteket a termékoldalakon található enteriőr-fotókból.
Kezdd ITT »

Kezdd el megvalósítani modern lakberendezési ötleteidet még ma! Kérj időpontot és látogass el raktáráruházunkba, ahonnan a készleten lévő bútorokat akár már aznap haza is viheted. 
Érdeklődj ITT »

Previous article Melengető hatású lakberendezési ötletek télire