Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
3 óriási hiba a kanapéválasztásnál, amit SOHA ne kövess el

3 óriási hiba a kanapéválasztásnál, amit SOHA ne kövess el

1. Az előzetes mérések és próbák elmulasztása kanapéválasztás előtt

Habár a bútor webáruházak oldalain általában fel vannak tüntetve a bútorok paraméterei, a csalódások elkerülése érdekében fontos, hogy még a legjobb szemmértékkel rendelkezők is elvégezzenek pár mérést kanapéválasztás előtt. 

Először mérd le a helyet, ahová vadonatúj bútorodat szánod, de ne feledkezz meg az ajtónyílások szélességéről és magasságáról sem, így már a bepakolás során sem fog meglepetés érni.

VIP Kanapé-tipp: Ne csak mérőszalagot használj a kanapéválasztás előkészületeihez! Bátran rendezd be térben is leendő kanapédat plédekkel, párnákkal és kartondobozokkal, hogy ezáltal a bútor magasságáról is meg tudj győződni.

Miért fontos a személyes próba kanapéválasztás előtt?

A legtöbb bútoráruház ma már országos házhozszállítással teszi kényelmesebbé a kanapéválasztás folyamatát. Azonban a személyes próba ilyenkor is elengedhetetlen, hogy egészen biztosan az igényeidnek megfelelő bútor kerüljön a nappaliba. 

Kanapéválasztás során csak személyesen tesztelhető, hogy 

  • a bútor ülésmélysége megfelel-e a családtagok magasságának,
  • mennyire könnyen és gyorsan ágyazható a választott modell,
  • mekkora tárolóhelyek állnak rendelkezésre az ágyneműtartóban,
  • milyen extra, állítható funkciók teszik kényelmesebbé a mindennapokat,
  • mennyire tartós és puha a bútor kárpitja,
  • mindennapi használatra megfelelő-e az ülések keménysége.

A kanapéválasztásra érdemes mindenkit magaddal hoznod, aki napi szinten használni fogja majd a megvásárolt bútort. Így nemcsak a későbbi kellemetlenségek kerülhetők el, de a közös nézelődésből és próbákból szuper családi program is kerekedhet majd.

2. A háztartásban élők mindennapi életmódjától eltérő kanapé választása

A kanapéválasztás során sokkal könnyebb leszűkíteni a lehetőségeket, ha pontosan tudod, hogyan, mikor és kik fogják használni az új bútort. 

Nagycsaládosként és társaságkedvelőként a kanapéválasztást egyből érdemes az U-alakú kanapék és a többrészes ülőgarnitúrák között kezdeni. Míg az esti családi filmezéseknél egy U-alakú kanapén mindenki megtalálhatja kedvenc helyét, addig egy ülőgarnitúra szellős, beszélgetésekhez ideális elrendezése a vendégek kényelméről gondoskodik majd.


Kisgyermek vagy házikedvenc mellé érdemes olyan kárpitot választani, amely bírja a strapát. Kanapéválasztáskor egy megfizethető, luxushatású bútorszövetet választva már előre biztosíthatod új bútorod időtállóságát. A vízlepergető anyag a kanapé legfelső rétegén tartja a szennyeződéseket, a különleges AquaClean bútorszövetből pedig a legmakacsabb foltok is eltüntethetők kizárólag víz használatával.

Amennyiben a nappali éjszakára hálószobává alakul, a kanapéválasztáskor rögtön az ágyazható modellek között érdemes nézelődni. 
Tudj meg mindent a kihúzható és nyitható kanapék különbségeiről ITT »

3. A lakás stílusától eltérő formák és árnyalatok keresése kanapéválasztáskor

A legtöbben pihenésre és vendéglátásra használjuk nappalinkat, de olykor az is előfordul, hogy dolgozni telepedünk le kedvenc ülőalkalmatosságunkra. A nappali berendezésénél, így a kanapéválasztás során is elsőszámú szempont, hogy ezekhez a nyugalmat és otthonos életteret igénylő tevékenységekhez egymással harmonizáló bútorokat válogassunk össze.

Az, ami remekül mutat a lakberendezési katalógusok hasábjain és ismerőseid nappalijában, korántsem biztos, hogy a te nappalidban is be fog válni. Kanapéválasztás előtt bátran készíts képeket a szobáról, ahová új bútorodat szánod, hiszen a burkolatok, a falak, a kisbútorok és a kiegészítők alapján a VIP Kanapé profi kollégái már konkrét kanapékat is tudnak ajánlani neked. 

A kanapéválasztáskor az időhatékonyság szempontjából óriási segítség lehet az is, ha előre létrehozol egy Pinterest-táblát a neked tetsző bútorokkal. Alig pár tucatnyi fotó összegyűjtése után már látni is fogod azt a célzott színpalettát és formavilágot, amelyet személyesen érdemes lesz keresned.


Kanapéválasztás előtt mindig inspirálódj a választott bútoráruház kínálatából, mert ezzel szűkíthető a megnézendő bútorok köre, így egyszerre időt és energiát is spórolsz majd.
Kezdd ITT »

A VIP Kanapénál nem kell sorban állnod a hasznos tanácsokért. Foglalj időpontot és tapasztald meg a kanapéválasztás VIP élményét raktáráruházunkban, ahol a választott időintervallumban csak veled foglalkozunk.
Érdeklődj ITT »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?