Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!

Anyagok és színek

Csapatunk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy vásárlóink megtalálják a számukra tökéletes bútordarabot, hiszen kanapét, franciaágyat több évre vásárolunk. Fontos, hogy a megfelelő bútordarab kerüljön vásárlóink otthonába, a kívánt anyagú, színű, funkciójú bútor szolgálja az új tulajdonost az évek során.

Raktárunk kínálatát folyamatosan a vásárlók igényei alapján változtatjuk. Arra törekszünk, hogy aki ellátogat raktáráruházunkba biztosan megtalálja a számára tökéletes kanapét.

A következő anyagú bútorokból válogathat a VIPkanapé kínálatából

Textilbőr


A textilbőr valódi bőrre emlékeztető felületű, velúros vagy műbőr jellegű termék. Felületük a műbőr típusok esetében PVC, vagy a legtöbb új terméknél már poliuretán hab, amelynek zárt filmszerű rétege biztosítja a kopásállóságot. A velúr felülettel rendelkezőket általában poliészter száltakaró borítja. Mindkét típus a valódi bőrökre emlékeztető mintázattal van megnyomva.

Valódi bőr

A valódi bőr napjainkban is nagyon kedvelt anyag, luxus megjelenésével és tartósságával vívja ki régóta a figyelmet.

Aqua clean

Könnyen tisztítható anyagok, hiszen egy speciális eljárás által a foltok csupán egy kis víz segítségével eltávolíthatók. Így a karbantartás nagyon egyszerűen és minimális idő alatt elvégezhető. 

Plüss szövet

Plüss gyártási technológiával készült szövetek, anyaga lehet poliakrilnitril vagy gyapjú, előszeretettel használja őket a járműipar, de sok más felületen is népszerű esztétikus megjelenésük és dekoratív hatásuk miatt. A plüss szövetek hátoldala poliészter-pamut anyagú alapszövet, amely a nagy szilárdságot biztosítja.

Vízlepergető szövet

Ezek a legmodernebb technológiával gyártott szövetek egy speciális réteg hozzáadásával képesek megóvni a bútorszövetünket a leggyakoribb balesetekkel szemben. Rendkívül sűrű szövésének és a speciális rétegnek köszönhetően, fent tudja tartani a szennyeződéseket ezen a legfelső rétegen. A szövet még csak be sem sötétedik!


Síkszövet

Sima fonalakból vagy filamensből készült bútorszövetek. Jó kopásállóságúak, és nagy igénybevételnek kitett helyekre is alkalmasak. Szilárdságukat növeli a poliészter-tartalom. A pamuttartalom a komfortos használatot segíti elő.

Shoppable image

Hogyan ápoljuk a bútorokat? 

Mint az összes mindennap használatos anyag, a bútorszövet is rendszeres ápolást igényel, hiszen állandó pornak és koszolódásnak van kitéve. A mindennapos használattal járó szennyeződéseket (házi por, morzsa, szöszök, stb.) rendszeres porszívózással (kis szívóerejű kárpitfejjel) és azt követően egy puha kefével (ruhakefe) simítási irányban történő átkeféléssel lehet eltüntetni. Ezen kívül, időnként töröljék át a szövetet egy nedves – nem túl vizes – ruhával, mivel gyakran túl alacsony a helyiség levegőjének páratartalma, különösen központi fűtés esetén. A nedvesség segít megőrizni a szálak rugalmasságát, így pozitív hatással van az anyag élettartamára.


Bőr ülőgarnitúrák ápolása

A bőr egy természetes anyag, ami lélegzik, felveszi a környezet páratartalmát. Ebből következik, hogy könnyen kiszáradhat, ha tartósan nap vagy meleg éri.  A bőr megfelelő ápolásával ezt meg lehet akadályozni, és késleltetni a folyamatot, hogy minél hosszabb ideig élvezhessük ülőgarnitúránk szépségét.

A bőrbútorok ápolási igénye függ a bőr típusától, színétől. Fontos, hogy a tisztítást és ápolást kizárólag az adott bőrtípusra kifejlesztett ápolóval végezzük. Az általános bútorápoló szerek használatát nem ajánljuk, még akkor sem, ha használati útmutatójukban fel van tüntetve a bőrbútor tisztítás is. Továbbá semmiképpen nem szabad oldószer és szilikon tartalmú szereket használni a tisztításhoz, mert ezek jelentős károkat okoznak a bőr felületén!

A bútorokat minden hőforrástól minimum 30 cm-es távolságra helyezzük el, máskülönben a bőr (és a műbőr is) kiszáradhat, megrepedezhet, vagy megkeményedhet, ha hosszú ideig fűtőtest mellett áll.


Műbőr kárpit ápolása

Akárcsak a valódi bőrök esetében, a műbőr kárpitoknál szintén az állapotmegőrzés a legfontosabb, a megfelelő tisztító- és ápolószerekkel. Az ilyen darabok is igen hosszú életűek lehetnek, ha kifejezetten a hozzájuk készült ápolószereket alkalmazzuk.

A bútorszövet éppúgy rendszeres ápolást igényel, mint a bőr vagy a műbőr kárpitos bútorok. Mivel az ülőgarnitúra anyaga állandó pornak és koszolódásnak van kitéve, ezért célszerű heti rendszerességgel tisztítani. Így megelőzhető, hogy a szennyeződések mélyebben bekerüljenek az anyag belsejébe.

Általános bútorszövetek tisztítása

A kárpitrészek szerves oldószerrel (pl. aceton, benzin, stb.) való tisztítása szigorúan tilos, mert ezek a vegyszerek károsítják a szövetet!

A fa részeknél enyhén mosószeres, puha ruhával tisztítsa, majd törölje szárazra a bútort. Használható fabútorokra való bútorápoló is.

Szemcsés súrolószerek használata tilos bármely felületen! A fa részek karcossá válnak, sérül a lakkozás, a szövetrészek pedig elszíneződhetnek, illetve az anyagba ivódnak a szemcsék és belülről dörzsölik ki azt.

A szövet garnitúrákat időszakosan száraz kárpittisztító habbal kezelje, illetve rendszeresen - hetente - porszívózza ki az erre megfelelő, kefés kárpittisztító fejjel.

Az Aquaclean technológia egy forradalmian új eljárás, amely lehetővé teszi, hogy a foltok csupán tiszta víz segítségével eltávolíthatók legyenek. A szövetszálakat molekuláris védőbevonattal látták el a gyártás során, így szennytaszítóvá váltak, és a foltokat könnyű eltávolítani a kárpitról.