Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
3 tipp a tökéletes modern szék kiválasztásához

3 tipp a tökéletes modern szék kiválasztásához

1. Válassz a használat jellegéhez passzoló modern széket

A modern szék kiválasztása előtt fontos eldönteni, hogy milyen helyiségbe szánod a bútort. Eltérő méretű, formájú, színű és anyagú székek alkalmasak étkezőbe, dolgozószobába és irodába, váróterembe vagy olyan otthonokba, ahol kisállat vagy kisgyermek él. 

Étkezőbe és tárgyalóba is tökéletes választás egy olyan modern szék, amely

  • egyszerű formavilágú,
  • visszafogott színű,
  • akár több órán keresztül is kényelmes és puha.

Ezekben a helyiségekben kiemelten fontos, hogy vendégeid vagy ügyfeleid jól érezzék magukat, a többfogásos vacsorán vagy az órákig tartó megbeszéléseken is végig tudjanak figyelni a beszélgetésre és kényelmes testhelyzetben üljenek a modern széken.

Váróterembe vagy előszobába strapabíró anyagból készült modern széket ajánljunk. Bátran válassz ezekbe a helyiségekbe színes kárpitozású széket, hiszen ezek elsőre vidám benyomást keltenek a látogatóban. Praktikus azonban, ha egy sötétebb árnyalatú modern széket választasz, mert az emberek jellemzően utcai ruhában fognak ráülni, ami hosszú távon meglátszódhat egy világosabb szöveten.

Háziállat vagy kisgyermek mellé válassz könnyen tisztítható, strapabíró anyagú modern széket. Ilyenek például a műbőr és textilbőr borítású bútorok.


2. Válassz a helyiség stílusához illő modern széket

A praktikum mellett természetesen nem érdemes elhanyagolni az esztétikai szempontokat sem. Egy stílusban a szobába illő modern szék képes növelni az otthon vagy a munkahely harmóniáját.

A modern széke színe

A modern szék színvilágát a környezet színei határozzák meg. Minimalista lakásokban egyre inkább hódítanak az élénk színek. A kékek és a zöldek vidámabb árnyalatai erős kontrasztot alkotnak a neutrális színekkel, egyedülálló vidámságot csempésznek a szobába. Ha a modern szék színe az uralkodó a szobában, könnyen összeválogathatsz hozzá illő képkereteket, vázákat és egyéb kiegészítőket. Ezzel pedig még inkább feldobhatod a helyiség hangulatát.

Ezzel szemben az olyan helyiségekben, ahol sokféle szín jelen van egyidejűleg - például dekorációk vagy egy merészebb mintás szőnyeg formájában - az univerzális fekete, fehér vagy szürke modern székek a legmegfelelőbbek.

A modern szék stílusa

A modern székek stílusa leginkább a formától és a felhasznált anyagoktól függ. Elegáns lakásokba kiemelten illik a vintage stílus, hiszen az antikvitást megidéző kagylós formák, az előkelő, bársonyos szövetek vagy a szándékosan koptatott, bőrhatású kárpitok visszarepítik tulajdonosukat az időben. 

A helyiség stílusát az is nagyban tudja befolyásolni, hogy karfás vagy karfa nélküli modern széket választasz. A karfás modellek szuperül működnek az asztalfőn, mert tekintélyt sugallnak. Nagy, nyitottabb térben a karfás modern székek zárt szerkezetükkel otthonosságot is képesek teremteni. 

Kisebb szobákba válassz karfa nélküli modern széket, hogy elkerüld a zárkózottság fokozott érzését és elősegítsd a szabadabb mozgást.

3. Válassz strapabíró modern széket

A modern székek strapabírósága a használat gyakoriságától, a széket használók életkorától, életvitelétől és a háziállatok jelenlététől is függ. Könnyen lehet, hogy egy szék egy bizonyos háztartásban hosszú éveken át szinte úgy néz ki, mint újkorában, egy másik családnál viszont hamarabb koszolódik. 

Általánosan elmondható, hogy egy modern szék tartós lesz, ha

  • könnyen tisztítható,
  • erős (akár fém) lábazaton áll,
  • ergonomikus kialakítású a háttámlája,
  • és nagy ülőfelület áll a használó rendelkezésére.

Modern széket keresel otthonod különböző helyiségeibe, irodádba vagy rendelődbe?
Nézz körül a kínálatban » 

Bizonytalan vagy a választást illetően? Látogass el a VIP Kanapé 4000 m²-es raktáráruházába, próbáld ki leendő modern székedet élőben és tedd fel kérdéseidet profi kollégáinknak.
Kérj időpontot ITT »

Előző cikk Miért hasznos, ha ágyneműtartó is tartozik az ágyhoz?