Ugrás a tartalomra
5 hely a lakásban, ahol jól mutat a szófa

5 hely a lakásban, ahol jól mutat a szófa

Szófa az előszobában

Egy kisebb szófa már az előtérbe belépve otthonosságot sugall. Egy hosszú, fárasztó munkanap után sokkal kényelmesebb egy pihe-puha szófára megérkezni, mint egy kemény padra vagy egy kis sámlira. A stabilabb kialakításnak köszönhetően többé nem egyensúly-gyakorlat lesz a cipőd fel- és levétele, emellett sokkal esztétikusabb is az előszobában egy szófa, mint az említett alternatívák.

A vendégek rögtön hívogató környezetbe érkeznek meg, ha pedig merészebb árnyalatú szófát választasz, akkor le sem tudják majd venni róla a szemüket.

VIP Kanapé-tipp: Válassz ágyneműtartós szófát, így a vastag kabátokat tavasszal és nyáron egyszerűen elrejtheted szem elől.

Egy szép szófa a nappali éke

A szófa a nappaliban kétségkívül központi szerepet tölt be. A kanapén gyűlik össze esténként a család, a szófára ülnek le a vendégeid és itt történnek a legemlékezetesebb beszélgetések is.

Egy praktikus szófa a nappaliban tökéletes kényelmet nyújt

 • a vidám társasjáték-estekhez,
 • az izgalmas családi filmezéshez,
 • a lustálkodós délutánokhoz,
 • a nyugalmas tanuláshoz,
 • a meghitt ünnepléshez,
 • és a romantikus estékhez is.

Sőt, még egy külön vendégszoba kialakítását is megspórolhatod, ha a nappaliba kihúzható szófát választasz. 

Fontos, hogy az igényeidnek és stílusodnak megfelelő szófa-típust válaszd. A VIP Kanapé szófa-választási tippjeiért kattints IDE.


Kanapé gyerekszobába játékhoz és pihenéshez

Szófát elhelyezni a gyerekszobában már egészen csecsemőkortól érdemes. Ezáltal a szoptatás, az esti meseolvasás is kényelmesebb lehet anyukaként, de akár a nehezebb éjszakákat is megkönnyítheti, ha csak pár lépés távolság választja el a pihenő szülőt a babaágytól. 

Később akár gyermeked barátai is átjöhetnek, ő pedig úgy ültetheti le őket a szófára, mintha saját kis nappalija lenne. A gyerekszobai szófa felülete tágas felszínt biztosít a kirakósozáshoz, építkezésekhez, sőt, a délutáni szundihoz is tökéletes kényelmet nyújt.

Kamaszkorú gyermeked pedig garantáltan örülni fog a privát szférának, amit a saját szobájában lévő szófa meg tud teremteni. Pihenhet napközben, lesz hova áthívni a barátait, közösen tanulhatnak vagy akár laptoppal az ölükben filmezhetnek is. 

VIP Kanapé-tipp: Válassz strapabíró anyagú és sötét színű szófát a gyerekszobába, hogy a kanapé hosszú évekig gyermeked életének a része lehessen. 

Szófa a dolgozószobába a stresszmentes munkavégzéshez

Munka közben legszívesebben elnyújtóznál egy kényelmes szófán? A tíz perces szüneteket nem szeretnéd ülő helyzetben tölteni? Jobban megy az ötletelés, ha nem egész nap a monitort bámulod? Ha ismerősek ezek a gondolatok, neked is be kell szerezned egy szófát a dolgozószobádba.

Egy dolgozószobai szófa az érkező látogatók és ügyfelek komfortérzetét is növeli. Felejtsd el a merev, támlás konferencia-székeket. A pihe-puha szófán ülve a megbeszélések is sokkal gördülékenyebbek lesznek és feszélyezettség nélkül, otthonos környezetben zajlhatnak.

A szófa olvasósarokba is kitűnő választás

Imádsz olvasni? Itt az idő, hogy berendezz magadnak egy olvasósarkot, vagy átalakítsd a meglévőt, hogy méltó kényelemben hódolhass kedvenc hobbidnak. 

Válassz fotel helyett szófát az olvasósarokba, mert

 • fekvő helyzetben sokkal kényelmesebb olvasni,
 • pároddal vagy gyermekeddel egyszerre merülhettek el a kedvenc történeteitekben,
 • kényelmes párnák között, pokrócba burkolózva olvashatsz,
 • kevésbé “veszik el a térben” egy impozáns, nagy könyvespolc előtt,
 • a szófa fölé esztétikus lebegő polcot helyezhetsz el, így egyszerűen csak fel kell nyúlnod a következő olvasmányodért.

Új ötleteid támadtak egy szófa elhelyezésére? A VIP Kanapénál több mint 600 féle kanapé közül válogathatsz. Találd meg a helyiségbe leginkább illő darabot.
Kezdd ITT »

Megtetszett egy szófa? Foglalj időpontot már ma, profi kollégáink pedig segítenek az új bútorod kiválasztásában. Az új VIP Kanapé szófád akár már aznap a lakásodban lehet.
Érdeklődj ITT »

Előző cikk Lakberendezés nappalid harmóniájának megteremtéséhez