Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
5 személyes kanapé: létezik ilyen?

5 személyes kanapé: létezik ilyen?

Ha valaki meghallja azt a szót, hogy 5 személyes kanapé, nem biztos, hogy a sarokgarnitúrára gondol, pedig sokan ezt a kifejezést is használják ezekre a bútorokra. Hogy miért? Teljesen egyértelmű: mert ezek azok a modellek, amelyeken 5 személy is kényelmesen elfér.

Cikkünkben bemutatjuk, mi alapján kell kiszámítani, mekkora kanapéra lehet szükség a nappaliban, és ajánlunk is pár modellt, ha nagy a család.


A kanapék méretezése

Akármelyik termékünk oldalát nyitod is meg, láthatod, hogy mindenhol pontosan feltüntettük az adott bútor adatait. A kanapék esetében a következő paramétereket kell ismerni a döntés előtt:

  • Mekkora a kanapé teljes mérete?
  • Mekkora a magassága?
  • Mekkora az ülésmagasság?
  • Mekkora az ülésmélység?

Ezek mind számítanak ugyanis! A teljes méret azért kell, mert egyrészt ez alapján tudod eldönteni, befér-e a kanapé a nappalidba, másrész láthatod, lesz-e elegendő hely ott mindenki számára.

Az ülések száma függ a mérettől - a kanapé szélességétől. Átlagosan 60 cm-t szoktunk számolni egy emberre, így az ideális kanapéhossz - főleg, ha ágyazható változatra van szükség - a 180 cm + a karfák. Egy ilyen ágyon 3 ember foglalhat helyet kényelmesen.

De ha többen vagytok? Létezik 300 cm-nél is hosszabb, egyenes kanapé? Természetesen ilyet nem gyártanak, hiszen ez nem lenne sem praktikus, sem esztétikus. Helyette vannak a sarokkanapék, amelyeket szokás még 5 személyes kanapé elnevezéssel is illetni.


Miért jó választás a sarokkanapé?

A sarokkanapé a legkedveltebb bútortípus, főleg azért választják, mert elég széles, kényelmes ülőhelyet kínál akár 5 ember számára is.

Az L alakú kanapék közül is érdemes azokat előnyben részesíteni, ha több a gyerkőc, amelyek egyik oldalukon hosszabbak. Ezek a bútorok lehetnek jobbosak és balosak is, rendelés során mindig érdemes tisztázni, melyik oldal legyen a 2, és melyik a 3 személyes.

Hozunk is egy igazán impozáns, modern 5 személyes kanapét példának, amelyet puffal is ki lehet egészíteni, így biztosan lesz hely mindenkinek a beszélgetéshez, tévénézéshez: ez pedig az Exit sarokgarnitúra, amely dizájnos megjelenésével igazán lenyűgöző hatást kelt.

Az Exit modell 340 cm x 240 cm, de elemenként is megrendelhető, és méreteiben is módosítható, így nem is kell ragaszkodni a képen látható elrendezéshez. Javasoljuk, hogy egyeztess időpontot a kollégáinkkal, és gyertek be személyesen üzletünkbe, ahol biztosan megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb 5 személyes kanapét.

Érdemes eleve az egyedi méretben is rendelhető bútorok között keresgélnetek, mert így az igényeitek szerinti sarokkanapé kerül az otthonotokba.


További ötletek, ha 5 személyes kanapét keresel

Íme még egy kis segítség: keresd célirányosan azokat a modelleket a kínálatunkban, amelyben szerepel a “nagy” szó - ezek a sarokkanapék valóban elég szélesek, megfelelőek lesznek.

A másik tipp, amit adunk: ne csak a sarokkanapék között nézelődj, hiszen lehet, hogy nektek egy két- és egy háromszemélyes kanapéra lesz szükségetek, amit persze egy, vagy akár két fotellel is ki lehet egészíteni. Ez a 3+2+1 garnitúra az oldalunkon.

Sőt! Sokan nem is az L, hanem már eleve az U alakú kanapék között kezdenek böngészni, hiszen ez még nagyobb helyet biztosít a pihenéshez.

Ami fontos: mindig az igényeitek szerint válasszatok. Tévénézéskor gyűlik össze a család a nappaliban? Vagy itt szoktatok kupaktanácsot tartani? Más-más helyzetben más-más darabok lesznek a jók.

Bőséges választékkal állunk azonban rendelkezésedre, így ha az 5 személyes kanapé beszerzése a cél, akkor is számíthatsz ránk!


Előző cikk Miért olyan közkedvelt még ma is a bőrkanapé?
Következő cikk Modern L alakú kanapé igények szerint