Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
A gardróbszekrény-választás legfontosabb szempontjai

A gardróbszekrény-választás legfontosabb szempontjai

Ügyelj arra, hogy a gardróbszekrény megfelelő méretű legyen

Leendő gardróbszekrényed méretét a szoba nagyságán kívül még további szempontok is meghatározzák. Az előzetes mérések elvégzését nemcsak amiatt ajánljuk, hogy beférjen a gardróbszekrény a választott helyiségbe, hanem azért is, hogy a bútor használata is kényelmes legyen számodra.

Az optimális méretű gardróbszekrény 

  • elegendő teret hagy szabadon számodra a kényelmes öltözködéshez,
  • szinte minden ruhádnak helyet biztosít,
  • akasztós részében nem nyomódnak szorosan egymáshoz a ruháid, így mindig frissek maradhatnak mosás után,
  • pakolós és fiókos részei lehetőséget nyújtanak a rendszerezésre.

VIP Kanapé-tipp: Minimum kéthetente egyszer nézd át gardróbszekrényed polcos, fiókos és akasztós részeit, hiszen a reggeli készülődés során rengeteg időt spórolhatsz azzal, ha átlátható és könnyen elérhető formában tárolod a ruháidat.

Gondold végig, hányan használjátok majd a gardróbszekrényt

A gardróbszekrény mérete és kialakítása természetesen függ attól is, hogy hányan fogjátok használni a bútort. Egyedülállóként talán könnyebb dönteni a polcos, fiókos, tolóajtós vagy nyitható modellek közül, hiszen már egy 130-150 cm-es bútor elegendő helyet tud biztosítani a ruháidnak.


Viszont ha pároddal vagy lakótársaddal közösen használnátok a gardróbszekrényt, akkor már kreatívabb megoldásokra van szükség. Mindenképpen válasszatok olyan gardróbszekrényt, amelyben egyértelműen és igazságos arányban különülnek el az egyes fiókok és polcok, valamint az akasztós részt megfelezve is elegendő pakolóhely jut majd mindkettőtöknek.

A konfliktusok elkerülése érdekében különféle kiegészítőkkel és módszerekkel is jelezhetitek egymásnak a rendelkezésre álló helyeket:

  • szerezzetek be egyenlő számú fekete és fehér vállfát és gazdálkodjatok a saját színetekkel,
  • válasszatok kétféle színű tárolókosarakat vagy dobozokat,
  • címkézzétek fel visszaszedhető matricákkal a polcokat és fiókokat,
  • és jelöljetek ki 4-6 havonta egy-egy napot, amikor kiválogatjátok a megunt, ritkán hordott darabokat, hogy sose fogyjatok ki a helyből.

Döntsd el, hogy szeretnél-e tükröt a gardróbszekrény ajtajára

A tükrös gardróbszekrények a kis szobák megmentői. Amellett, hogy helytakarékos megoldások, hiszen nem szükséges külön helyet biztosítanod egy egész alakos tükörnek, még a teret is képesek optikailag megnyitni és világosítani.

A tükrös gardróbszekrények legnagyobb előnye, hogy a készülődés és a ruhapróbálgatás mind egy helyen történhet. Az ajtón elhelyezett tükörben mindig megnézheted magad anélkül, hogy a fürdőszobába vagy az előszobába kellene kimenned.

A klasszikus tükrös gardróbszekrények ellen gyakori kifogás, hogy színeikben unalmasak és ezenkívül az óriási tükörfelületet túl idő- és energiaigényes is megtisztítani. Ezért a VIP Kanapé kínálatában blokkokból álló, “keretes” és többszínű tükrös modelleket is találsz. 

Válassz a szoba színeihez illő gardróbszekrényt

A gardróbszekrények nagyméretű bútorok, ezért leginkább univerzális színekben elérhetők, amelyek minden stílushoz és színhez szuperül passzolnak:

  • Kis helyiségekbe, ahová kevés természetes fény szűrődik be, válassz matt vagy magasfényű fehér, esetleg világos fa gardróbszekrényt.
  • Modernebb, monokróm enteriőrökbe vagy bohém lakásokba tökéletesen illenek a szürke gardróbszekrények, amelyek semlegességükkel biztonságot és nyugalmat sugallnak.
  • Nagy tükörrel rendelkező gardróbszekrényt stílustól függetlenül csak abban az esetben válassz, ha letisztult környezetben élsz. A sok különböző színű falfelület, bútor és kiegészítő tükröződése megkétszerezi a hatást és túlzsúfolt érzetet nyújthat a szobában.


Kinőtted jelenlegi gardróbszekrényedet? Költözés vagy felújítás előtt állsz és egy vadiúj bútorra vágysz? Nézz körül még ma a VIP Kanapé gardróbszekrény kínálatában.
Kezdd ITT »

Megtetszett valamelyik gardróbszekrény? Látogass el 4000 m²-es raktáráruházunkba és nézd meg élőben is. 
Kérj időpontot ITT »

Előző cikk Mini sarokkanapé, ami sok problémát megold