Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Piros bőr sarokkanapé ápolása

A különböző sarok ülőgarnitúra huzatok ápolása

A sarok ülőgarnitúra huzatok kiválasztásakor jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogyan kell ápolni a felületet, de az is befolyásolhatja, melyik szövet mellett döntünk, hogy milyen gyakran és kik fogják használni a bútort.

Mostani blogbejegyzésünkben végigvesszük, melyek a legkedveltebb huzatok, ha nappali bútorról van szó, és jó tanácsokat is adunk az ápolásukhoz.


A valódi bőr

Elegáns megjelenést biztosítanak a valódi bőr bútorok: kínálatunkban sok olyan sarokkanapé található, amely állatbőrből készül. Ezeknek a modelleknek az ápolása igényli a legnagyobb odafigyelést, és ha elhanyagoljuk a rendszeres kezelést, akkor a bútor fakóvá, kopottá válhat.

Nem olyan nagy feladat azonban a bőr ülőgarnitúra ápolása, de be kell tartanunk néhány fontos szabályt.

Az első, hogy ne tegyük ki közvetlen hőnek az anyagot: tehát semmiképp se rakjuk a bőrkanapét közel a fűtőtesthez! Ha csak lehet, a tűző napfénytől is védjük: használjunk belső árnyékolót az ablakon, hogy ne essen kár a bútorban. A levegő páratartalma legyen ideális, egy száraz helyiségben ugyanis gyorsabban megrepedezik a bőr.

Csak olyan ápolószert használjunk a bőr sarok ülőgarnitúra esetében, amelyet kimondottan erre fejlesztettek ki, és tartsuk be a gyártó utasításait! Szigorúan tilos oldószer- és szilikontartalmú szereket használni a tisztításhoz! Ne higgyünk el mindent, amit a neten olvasunk a bőrhuzat kezelésével kapcsolatban!

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd munkatársaink segítségét! Olvasd el az Anyagok és színek menüben összegyűjtött tanácsainkat is!


Sarok ülőgarnitúra huzat választása kisgyermekes családoknak

Ha vannak gyerkőcök, illetve kisállatok a családban, akkor érdemesebb a bőr helyett másféle huzatot választani, olyat, amely jobban ellenáll a külső behatásoknak. Kínálatunkban nagyon sokféle verzió van jelen, és természetesen szín alapján is dönthetsz.

Vannak viszont német gyártású kanapék is, amelyek csak az adott kivitelben, adott szövettel érhetők el, ilyen például az Astoria sarok ülőgarnitúra világosszürke huzattal. Megtekinthető üzletünkben, és akár azonnal haza is vihető!

Amikor valaki ülőbútort rendel tőlünk, akkor nemcsak a méret, hanem a szövetválasztás tekintetében is pontosítani kell az adatokat. Ezért javasoljuk, hogy az érdeklődők jöjjenek el személyesen a bemutatótermünkbe, ahol meg is lehet tapintani az egyes kelméket, amelyekből a sarok ülőgarnitúra huzatok készülnek.

Vannak nagy kedvencek is: ilyen például a kisgyermekeseknek ajánlott Aqua clean szövetek, amelyekből könnyen eltávolíthatók a foltok. Nemcsak praktikusak, hanem kényelmes ülést is biztosítanak.

Ha ketchup- vagy kávéfolt kerül a felületre, azt egy nagy nedvszívó képességű törlőkendővel itassuk fel, majd egy szivacsot bevizezve távolítsuk el a szennyeződést körkörös mozdulatokkal! Ha nem tűnik el a folt, használhatunk szappanos vizet is a tisztításhoz.

Vízlepergető szöveteink is vannak, ezek is ideálisak kisgyermekes családoknak: papírtörlővel könnyedén letörölhetjük a balesetek nyomait erről a huzatról. Színválasztékunk ez esetben is bőséges, mindenki megtalálhatja a lakásához illő mintát.


További sarok ülőgarnitúra huzatok

Attól függően, milyen a szoba stílusa, lehet választani másféle sarok ülőgarnitúra huzatokat is a felsoroltakon kívül. Még mindig sokan keresik például a plüsst, amelyen igen kényelmesen lehet üldögélni, heverészni.

A síkszövetek nagy kopásállósággal rendelkeznek, és mintás verziók is elérhetők, ezért választják ezeket is sokan. Bizonyára nehéz dönteni önállóan, de segítünk: hívj bennünket, és gyere el személyesen bemutatótermünkbe az egyeztetés kapcsán!


Előző cikk Kanapé és fotel: ez a páros verhetetlen!
Következő cikk Fontos, hogy legyen otthonunkban egy kétszemélyes kanapéágy