Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
A macskabiztos kanapé fő szempontjai

A macskabiztos kanapé fő szempontjai

Mitől macskabiztos egy kanapé?

A macskáknak szinte lehetetlen megtanítani, hogy egy-egy bútor miért tabu. A munkából hazaérve jobb esetben csak szunyókálni látod majd kedvencedet vadiúj kanapéd felületén egy nagy adag szőrszál társaságában, rosszabb esetben viszont egy olyan bűntény helyszínére érkezel majd, ahol a szövetből kihúzott szálak és maradandó karomnyomok tanúskodnak az elkövetőről.

Hiába a legszebb és legdrágább kaparófa-palota, ha a cica a karmait szeretné élesíteni, nem fog válogatni a rendelkezésre álló bútorok között.

Ezért érdemes olyan macskabiztos kanapét választani, amely

  • sűrű szövésével ellenáll az apró, hegyes karmoknak,
  • sima felületének köszönhetően megkönnyíti a kihullott szőrszálak eltávolítását,
  • a játék hevében történő nedves balesetek után is könnyen tisztítható.

Sőt, a modern technológiáknak köszönhetően macskabiztos kanapédra ma már antiallergén szövetet is választhatsz, amellyel a macskaszőrben megtelepedő mikroorganizmusok esélyt sem kapnak a bútor felületén történő elszaporodásra.

1. Válassz macskabiztos kanapét a nagy összebújásokhoz

Cicás gazdiként egészen biztosan nem kell bemutatni, hogy a macskaszőr mindenhol ott van a lakásban. Hiába a mindennapos porszívózás, a szőrerősítő tápok és macskád mindennapos tisztálkodása, a szőrszálak cserélődése sajnos nem áll majd meg új bútorod érkezése miatt.

Azonban ha a lehető legsimább felületű szövetet választod macskabiztos kanapédra, a munka utáni összebújós filmezések és a vendégvárás pillanatai is jóval kellemesebbé tehetők.

A macskabiztos kanapé kiválasztása során szóba jöhet

  • egy könnyen porszívózható bőr vagy textilbőr kárpit, 
  • egy színben kiskedvenced színéhez passzoló szövet, amelyen nem olyan feltűnőek az elhullajtott szőrszálak,
  • minden olyan sima, fényes és rövid szálú szövet, amelyről egy szösztelenítő hengerrel akár egyetlen húzással is eltávolíthatók a makacs szőrszálak.

2. Biztosítsd macskabiztos kanapéd szövetének tartósságát

A hagyományos kanapék esetében az úgynevezett Martindale-szám tanúskodik a szövet időtállóságáról. Ez az érték a “beülések” számát jelzi, azaz azt, hogy hány alkalom szükséges az első kopások és fakulások felbukkanásához.

Természetesen egy macskabiztos kanapé esetében a Martindale-szám csak félig mérvadó. A választott szövetnek ilyenkor nemcsak a súrlódást kell jól tűrnie, de az apró, hegyes karmoknak is tartósan ellen kell állnia. 


Egy hosszú évekig szép, macskabiztos kanapéhoz tökéletes választás az AquaClean Extreme szövetkollekció. A szoros szövés nem engedi áthatolni a szövet felső rétegén a cica karmait, így szinte lehetetlen kihúzni belőle a szálakat.

3. Gondoskodj a macskabiztos kanapé egyszerű tisztíthatóságáról

Természetesen egy macskabiztos kanapé megvásárlásával sem zárható ki a nedves balesetek kockázata. A szaladgálás hevében vagy egy túl hangos ajtócsapódás miatt így is fennáll a veszélye annak, hogy szőrös kis családtagod vadiúj bútorodon végezze el a dolgát.

Válassz olyan könnyen tisztítható kárpitot macskabiztos kanapédra, amelyről a folt eltávolítása alig pár perces folyamat lesz majd. Ez lehet egy egyszerűen letörölhető valódi bőr vagy textilbőr anyag vagy egy vízzel tisztítható AquaClean szövet is.

Az AquaClean bútorszövet előállításakor minden egyes szövetszálra egy láthatatlan molekuláris bevonat kerül, amelyről a háztartásban előforduló szennyeződések 99%-a (így a vizelet, az ürülék és a vér is) egyszerűen, csupán egy vizes ruha segítségével letörölhető.

4. Keresd a legtartósabb anyagokat macskabiztos kanapédhoz

A tökéletes macskabiztos kanapé kiválasztásánál nem csupán a szemmel látható anyagok minősége fontos szempont. Érdemes kiemelt figyelmet fordítani a kanapé belső és kevésbé szembetűnő alkatrészeire is. Így a karomhívogató fa lábak helyett például kiváló alternatíva egy ellenállóbb fém lábazat.

Az ágyazható modellek egyes részeiben nemcsak a szőrszálak telepedhetnek meg, hanem a cicák is kiváló búvóhelynek fogják tartani őket. A legjobb, ha a négylábúak számára is könnyen hozzáférhető fiókok és kihúzható elemek helyett kinyitható kanapéágyat és tökéletesen záródó, fentről vagy oldalról nyíló ágyneműtartót választasz.

5. Menj biztosra, válassz PetFriendly minősítéssel ellátott macskabiztos kanapét

Habár elpusztíthatatlan kárpitok természetesen nem léteznek, az AquaClean PetFriendly szövetkollekciója kiváló választás egy modern, szép és macskabiztos kanapé kárpitozásához.

A PetFriendly jelzéssel rendelkező macskabiztos kanapék a cicatartás szinte összes problémájára megoldást nyújtanak:

  1. Szoros szövésüknek köszönhetően ellenállóbbak a hegyes karmokkal szemben, mint a hagyományos bútorszövetek.
  2. Sima és fényes felületük megkönnyíti a szőrszálak gyors eltávolítását.
  3. Csupán egyetlen vizes ruhával, pár perc alatt foltmentesíthetők.
  4. A SafeFront minősítésű modellek pedig még antiallergén és antibakteriális tulajdonsággal is rendelkeznek.

Válassz PetFriendly szövetet és feledkezz meg egyszer és mindenkorra a macskatartás árnyoldalairól!


A VIP Kanapénál több mint 600 bútor és rengeteg választható szövettípus között válogatva alkothatod meg álmaid macskabiztos kanapéját. Nézz körül a kínálatban még ma!
Kezdd ITT »

Foglalj időpontot, hogy profi kollégáink segítségével akár már aznap vadiúj, macskabiztos kanapéddal távozhass raktáráruházunkból.
Érdeklődj ITT »

Előző cikk 5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé
Következő cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?