Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?

Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?

Mivel egy kanapé megvásárlása költséges folyamat, az új bútorral szemben alapvető elvárás, hogy tartós, azaz hosszú évekig ugyanolyan kényelmes és szép legyen. Ehhez természetesen az anyag érzetén felül a tisztíthatóságot, az ápolási igényeket és az életviteledet is figyelembe kell venni. Az alábbiakban bemutatjuk a bőr- és a szövetkanapék előnyeit, hogy könnyebb legyen a döntés.

Bőrkanapé, avagy az elegancia megtestesítője a nappaliban

A valódi bőrkanapék visszafogott csillogásuknak köszönhetően évtizedek óta a luxus megtestesítői. Habár időtálló megjelenésük első látásra sokak kedvencévé teszi ezeket a bútorokat, vásárlás előtt érdemes a bőrkanapé tisztításáról és ápolásáról is tájékozódni.

A bőrkanapék szépségét ugyanis csak akkor élvezhetjük hosszú éveken át, ha az erre alkalmas, speciális bútorápoló szerekkel legalább fél évente kezeljük a felületüket.


Egy minőségi bőrkanapé előnye, hogy

  • könnyen, akár egy alig nedves ruhával is tisztítható,
  • a klasszikus színeken felül többféle, akár egészen egyedi árnyalatban is választható,
  • különböző textúrákkal is elérhető, például vintage hatású vagy modern mintázattal,
  • a valódi bőr anyaga az idő múlásával utánozhatatlan karaktert, egyedi striákat és színváltozatokat csempész a bútor megjelenésébe.

Milyen helyiségbe válassz bőrkanapét?

Elegáns megjelenésével a bőrkanapé szinte kötelezően vívja ki magának azt a figyelmet, hogy a lakás központi helyiségébe kerüljön. Ezért egy valódi bőrrel borított bútor egyértelműen a nappaliban mutat a legjobban. 

A bőrkanapék visszafogott fényükkel és klasszikus stílusukkal nemcsak tulajdonosaikat képesek lenyűgözni, de korosztálytól függetlenül az idősek és a legfiatalabb családtagok is csodájára járnak majd. Főleg, ha a kárpit alatt kényelmes hullámrugó és hideghab ülőfelület lapul, mert akkor a választott bőrkanapé egészen biztosan a társasági események középpontja lesz majd.

Ha pedig különösen is nagy hely áll rendelkezésre, egy több részes bőr ülőgarnitúrát választva még egy U-alakú kanapénál is nagyobb és kényelmesebb ülőhelyet hozhatsz létre a több órás beszélgetésekhez.

Szövetkanapé, avagy az otthon melegének megtestesítője

A szövetkanapék már megjelenésükben is meleg, puha és hívogató érzést keltenek bennünk.


A szövetkanapék előnye, hogy

  • a porszívózáson felül nem igényelnek különösebb ápolást és karbantartást,
  • számtalan szín és textúra vagy akár anyagukban mintás szövetek közül választható ki álmaid bútora,
  • olcsóbbak, mint a valódi bőrből készült kanapék,
  • szellősebbek, mint a bőrkanapék, ezért nyáron sem “ragad oda” a tested a felületükhöz.

Milyen helyiségbe válassz szövetkanapét?

A szövetkanapékról általánosságban elmondható, hogy megjelenésüket tekintve sokkal “megengedőbbek”, mint a bőrből készült társaik. Mivel kevésbé markáns kárpittal rendelkeznek, jelentősen leegyszerűsítik a dekorálás és a többi bútor beszerzésének folyamatát.

Egy szövetkanapéval mérettől és formától függően szinte minden helyiségben kényelmes és hívogató enteriőr hozható létre. Ha szeretsz bekuckózni a nappali sarkában kedvenc pokrócod és forró italod társaságában, akkor egy puha szövetkanapé sok-sok örömet fog okozni neked a mindennapokban. De ha a dolgozószobába, a vendégszobába, az előszobába vagy a gyerekszobába keresel bútort, a rengeteg dizájn között egyaránt megtalálhatod az igényeidhez passzolót.

A modern AquaClean szöveteknek köszönhetően pedig akár amerikai konyhás nappalidba, kisgyermeked vagy házikedvenced mellé is tökéletes választás egy szövetkanapé.

Tudj meg mindent a csupán vízzel is hatékonyan tisztítható AquaClean szövetekről ITT » 


Sikerült döntened? Akár igen, akár nem, a VIP Kanapé raktáráruházában profi kollégáink téged is szeretettel várnak. Kérj időpontot, tedd fel kérdéseidet és térj haza akár már aznap egy vadiúj bőrkanapéval vagy szövetkanapéval!
Érdeklődj ITT »

A VIP Kanapé kínálatában több mint 600 bútor közül választhatod ki leendő bőr- vagy szövetkanapédat. Válaszd ki a kedvencedet MOST. 
Kezdd ITT »

Előző cikk A macskabiztos kanapé fő szempontjai