Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Egy kanapé fotellel kiegészülve nagyobb helyet biztosít a pihenéshez

Egy kanapé fotellel kiegészülve nagyobb helyet biztosít a pihenéshez

Ha szerettek tévézni, olvasni a nappaliban, akkor egy kanapé fotellel kell, hogy helyet kapjon itt. Hiszen ha egyszerre többen is használjátok a szobát, akkor nem biztos, hogy másképp kényelmesen elfértek.

De egy plusz fotel a kanapé mellé más előnyöket is biztosít. Nézzük, hogyan rendezd be a helyiséget ezzel a két bútordarabbal!


Mit kell átgondolni a kialakításkor?

Egy nappalit többféleképpen is be lehet rendezni. Kínálatunkban is sok lehetőséget találsz ehhez, hiszen nemcsak kanapékat kínálunk, hanem vannak a termékeink között 3+2+1 ülőgarnitúrák is, sőt sarokkanapék és U alakú kanapék is.

Azt, hogy a ti nappalitokba melyik lesz a legmegfelelőbb, a szokásaitok határozzák meg. Gondold át, mire használjátok leginkább a helyiséget! Hányan vagytok? Ki hogyan szereti nézni a tévét? Ülve vagy inkább fekve? Szoktatok enni is itt? Gyakran fogadtok vendégeket?

Az is számít, van-e valamilyen hobbija valamelyikőtöknek! Például szeretsz varrni, hímezni? Ilyen esetben is jól jön például egy fotel. Míg a többiek nézik a tévét a kanapén fekve, te egy kicsit arrébb, a lámpafény alatt hódolhatsz a hobbidnak.

Láthatod, hogy egyáltalán nem biztos, hogy egy kanapé elég lesz a helyiségbe. Ha tudod, hogy mi a fő funkciója a nappalinak, akkor könnyebben állsz neki a bútorválasztásnak. Érdemes a többi kiegészítőre is gondolni: dohányzóasztal, komód, szekrények, tévéállvány - és úgy kialakítani a berendezést, hogy mindennek jusson hely.


A hagyományos elrendezés: két kanapé fotellel

A hagyományos ülőgarnitúrát azért választják annyian, mert ez biztosítja a legtöbb ülőhelyet. Ha nagy a család, akkor érdemes a variálható, mozgatható 3+2+1 verzió mellett dönteni. Ez esetben ketten kényelmesen elférnek a háromszemélyes kanapén, egy ember ülhet a fotelben, és még a kétszemélyes kanapén is jut hely valakinek.

De ha többen vagytok, akkor bővíteni is lehet a szettet. Jó ötlet akár két fotelt is rendelni az ágyak mellé.

Ha pedig maximális kényelemre vágytok, akkor mindenképp a relax funkcióval ellátott termékeink között nézzetek szét, hiszen itt igazán kényelmes és dizájnos darabokra bukkanhattok!

Nagy kedvenc például a Prime 3+2+1 ülőgarnitúra: két kanapé fotellel, amelynek elemei egyenként is megvásárolhatóak, így egyedi igények szerint lehet kialakítani a nappalit.


Variációk nappalibútorra

Természetesen nem kell ragaszkodnotok a két kanapéhoz, kialakíthatjátok úgy is a nappalit, hogy egy kanapé legyen a helyiségben két fotellel. Ez akkor praktikus, ha ketten vagytok, szerettek a fotelben ülve tévézni, beszélgetni.

Ilyen esetben a kanapé egy plusz elem, ahová le is lehet heveredni délutánonként. Ha pedig ágyazható típust rendeltek, akkor ismerőseiteket is ott tarthatjátok éjszakára.

Nem szokatlan az sem, hogy valaki a sarokkanapé mellé rendel még egy fotelt is. Ha olvasósarkot alakítanál ki, akkor valóban ez a legkézenfekvőbb megoldás. Sőt! Az sem fontos, hogy ez a plusz elem ugyanolyan színű, anyagú legyen, mint a sarokülő. Ezzel az apró változtatással elkülönülhet egymástól a két bútor.

Olyan nappalival is találkoztunk már, ahol a kanapé fotellel együtt a sarokba került, és középen egy nagyobb hely maradt. A házaspár ugyanis jógázáshoz használta elsősorban a teret, a hálószobában tévéztek, vendégeket az étkezőben fogadtak, így nem a szoba közepére tették a bútort.

Nézz szét termékeink között, és ötletelj nyugodtan, te hogyan tudnád a legpraktikusabban kialakítani a nappalit! Bútoraink között biztosan megtalálod a számodra legideálisabb változatot!


Előző cikk Miért olyan közkedvelt a kihúzható ágy?
Következő cikk A ház legpraktikusabb bútora: az L alakú ágyazható kanapé