Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Aachen étkezőasztal

Étkezőbútor, ami illik a lakás stílusához

A lakás berendezése kapcsán a leggyakoribb kérdés, hogy milyen stílusúak legyenek az egyes helyiségek, hiszen ez az étkezőbútor kiválasztását éppúgy befolyásolja, mint a franciaágyét vagy az ülőgarnitúráét.

Nem könnyű a döntés, de mivel senkinek nincs beleszólása abba, hogyan alakítjuk ki az egyes szobákat, milyen színűre fessük a falat, vagy épp milyen bútorokat választunk, nyugodtan hagyatkozhatunk a saját elképzeléseinkre. Pár hasznos tippet hoztunk ezzel kapcsolatban.


A legfontosabb szempontok a stílus kialakítása során

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy nem kell minden helyiséget azonos stílusban berendezni. Ha több stílus is tetszik, s nem tudsz dönteni, esetleg a családtagok között is vannak nézeteltérések ezzel kapcsolatban, nyugodtan berendezhetitek eklektikusan is a szobákat, illetve az étkezőt.

Manapság igen nagy divat a bohó stílus, amely elsősorban a művészlelkűeknek kedvez, de bármelyik otthonban kialakítható egy meghitt és családias légkör a bohémabb, össze nem illő berendezésekkel.

Nagyon jó példa erre az étkezőbútor, ahol az asztal mellé választhatunk stílusban, színben, kivitelben egymástól eltérő székeket. Miért is ne? Vacsoránál mindenki eldöntheti, hova ül, melyik típusú szék most számára a legkényelmesebb. De állandó helyeket is kijelölhetünk így, gyerekek számára például a szánkótalpas étkezőszékek lehetnek ideálisak.

Kínálatunkban modern étkezőbútorokat találsz, de nem kell feltétlenül együtt megvásárolnod az asztalokat és a székeket, kérheted külön-külön is őket. Nézz szét az oldalunkon, és fedezd fel az egyes modelleket!


A lakás legfontosabb helyiségei: a konyha és az étkező

Sokan mondják, hogy a konyha az otthon lelke, éppen ezért ennek a berendezésével érdemes kezdeni a lakás kialakítását. Az étkező és a konyha tulajdonképpen kapcsolódik egymáshoz, így az étkezőbútor megválasztása sokat nyom a latba.

Gondold át a következőket!

  • Milyen anyagú legyen az asztal és a szék?
  • Milyen formája legyen az étkezőasztalnak?
  • Hány személyes legyen az étkezőbútor?
  • Hol fog elhelyezkedni a térben?

Mindenképpen fontos, hogy olyan méretet válassz, amely elegendő helyet biztosít. Ne csak a szokásos étkezéseket vedd figyelembe, előfordulhat, hogy társasjátékozni fogtok az asztalnál, vagy beszélgetni, iszogatni a barátokkal, esetleg a gyermekeid majd az étkezőasztalnál írják a házi feladataikat.

Éppen ezért jó tanácsként fogadd meg, hogy az asztalnál lévő székek egymástól legalább 60 cm távolságra legyenek, és legalább 70 cm-re lehessen őket kihúzni. A kárpitozott székek komfortosak igazán a fentebb felsorolt tevékenységekhez.


Egy tökéletes étkezőbútor, amely minden stílushoz illik

Akár modern, akár klasszikus stílusban gondolkodsz, az Aachen étkezőasztal magasfényű fehér színével, fekete matt lábaival ideális megoldás lehet. Egyszerre elegáns és egyszerű, éppen ebben rejlik a tökéletessége. Külön előnye, hogy kihúzható, így a 4 személyes asztalból akár 6-8 személye étkezőbútor is lehet.

És hogyan lehetséges, hogy ez bármilyen stílusú konyhába illik? A titok az, hogy milyen széket választasz mellé! Egy minimalista vagy skandináv étkezőbe mindenképpen hatásos darab, de akár még a rusztikus helyiségekbe is illesztheted, ha fából készült székekkel kombinálod.

Ha pedig a bohó stílus tetszett meg számodra, akkor a kínálatunkban is megtalálható kárpitozott székek közül válassz különböző színűeket!

Gyere el személyesen a bemutatótermünkbe, ahol meg tudjuk beszélni a részleteket, és a bútorszövet fajtáját is ki tudod választani. Keresd munkatársainkat telefonon a legmegfelelőbb étkezőbútor kiválasztása érdekében!



Előző cikk Ágyazható sarokkanapé akciós áron
Következő cikk Mini sarokkanapé, ami sok problémát megold