Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Gardróbszekrény berendezési ötletek

Gardróbszekrény berendezési ötletek

A gardróbszekrény mérete

Habár a gardróbszekrény méretét elsősorban a helyiség alapterülete és elrendezése határozza meg, egyéb szempontok miatt a méret igazán fontos lehet akkor is, amikor egy jókora halom ruhával veselkedsz neki a gardróbszekrény berendezésének.

A gardróbszekrény méretét érdemes úgy megválasztanod, hogy

 • képes legyen befogadni ruhatárad túlnyomó részét,
 • igényeid szerint legyenek benne akasztós, polcos és akár fiókos megoldások is,
 • ha mással kell osztoznod a bútoron, akkor is elegendő hely jusson mindkettőtöknek,
 • kényelmesen elférj a szekrény előtt készülődés közben és ha van egész alakos tükör az ajtaján, akkor a teljes szettedet láthasd magadon.

Mielőtt megrendelnéd álmaid gardróbszekrényét, tájékozódj a méreteiről és mindenképpen végezz előzetes méréseket abban a helyiségben, ahová szánod. Ez a pár perces művelet biztosítja, hogy a szekrény méretével kapcsolatban ne érjenek meglepetések szállítás után.

Vállfák a gardróbszekrényben

A gardróbszekrények akasztós részére vállfákat helyezhetsz el a ruhatárad méretétől függően vagy az alapján, hogy ketten használjátok-e a bútort. 

A fogasoknak és vállfáknak köszönhetően ruháid kevésbé gyűrődnek a gardróbszekrényben. Tehát a bútor akasztós részében mindenképpen szoríts helyet 

 • legszebb egyberészes ruháidnak,
 • elegáns blúzaidnak, ingeidnek,
 • valamint alkalmi blézereidnek és zakóidnak.

Ügyelj arra, hogy a gardróbszekrényben a vállfákat a ruhák hosszantartó frissessége érdekében szellősen helyezd el. Ezzel az egyszerű lépéssel és tetszés szerint egy ízlésednek megfelelő szekrény illatosítóval elkerülheted a huzamosabb ideig szorosan egymás mellé pakolt ruhák jellegzetesen állott szagát.


VIP Kanapé-tipp: Ha pároddal vagy lakótársaddal osztozol a gardróbszekrényeden, szerezzetek be egyenlő mennyiségű, de különböző színű vállfákat az akasztós részhez, így sokkal nagyobb eséllyel kerülhetitek el az esetleges későbbi konfliktusokat.

Mi kerüljön a gardróbszekrény fiókjaiba?

Egy fiókos gardróbszekrény beszerzésével rengeteg helyet spórolhatsz a komódodban. Ha inkább a gardróbod fiókjait használod a fehérneműk tárolására, akkor többé nem kell majd a szoba vagy akár a lakás különböző pontjairól összeszedned a napi szettedhez szükséges ruhadarabokat. Egy fiókos gardróbbal az öltözködés összes folyamatát egy helyen végezheted el.

Ezenfelül a fiókos gardróbszekrény minden olyan ruhadarabnak is szuper helyet biztosít, aminek nem feltétlenül kell szem előtt lennie ahhoz, hogy rendszeresen viseld őket. A fiókokban például remekül rendszerezheted a fürdőruháidat és az edzéshez viselt nadrágokat, felsőket és kiegészítőket is.

Ha a gardróbszekrényed mini fiókokkal is rendelkezik, azokban akár ékszereid, napszemüvegeid, sálaid, kesztyűid, sapkáid és öveid is helyet kaphatnak.

A gardróbszekrény polcainak praktikus kihasználása

Külön fiókok híján vagy hely szűkében akár gardróbszekrényed polcain is tárolhatod az olyan apróbb ruháidat, mint amilyenek a fehérneműid. Ehhez nincs szükséged másra, mint pár esztétikus kis tárolódobozra, amelyek lehetnek a 2022-es lakberendezési trendeknek megfelelő fonott kosárkák vagy teljesen egyszerű kihajtogatható szövetdobozok is.

A gardróbszekrényed polcainak számától függően akár szezononként is külön válogathatod a ruháidat. Azzal, hogy évi 2-3 alkalommal rendet raksz és az időjárásnak megfelelő ruhadarabokat helyezed a legkönnyebben elérhető helyekre, máris jelentősen megkönnyítheted magadnak a reggeli készülődés pillanatait.

A gardróbszekrények polcos rekeszeiben sajnos könnyen eluralkodhat a káosz. A legjobb, ha elejét véve ennek már rögtön berendezkedésnél olyan hajtogatási technikát használsz, amivel jól átláthatod, milyen ruhadarabok lapulnak a gardróbodban. Ha még nem ismersz ilyen módszereket, mi a japán életszervezési tanácsadó, Marie Kondo praktikáit ajánljuk figyelmedbe.

Mit érdemes a felső polcokra tenni?

A gardróbszekrények felső polcai általában nehezebben hozzáférhetőek, mint az akasztók és a fiókos rekeszek, hiszen a legtöbb bútor a 2 métert meghaladó magassággal rendelkezik. Épp ezért a szekrények felső polcaira ritkán használt tárgyakat és ruhákat érdemes tenni.

A gardróbszekrények legfelső polcai tökéletes helyet biztosítanak

 • nyáron a vastag téli kabátoknak,
 • a tiszta ágyneműknek és törölközőknek,
 • a még garanciális elektronikus eszközök kisebb dobozainak,
 • az olyan ajándékoknak, amelyeket meglepetésbe szánsz párodnak vagy gyermekednek,
 • az ünnepi lakásdekorációknak és csomagolóanyagoknak,
 • és a ritkábban használt utazótáskáknak, retikülöknek és hátizsákoknak.

Ha a komódodban és a lakás egyéb pontjain már nincs több helyed, a gardróbszekrény legfelsőbb polcára is szerezz be pár kosárkát vagy dobozt, ahol például a tartalék kábeleket, töltőket és egyéb háztartásbeli apróságokat tárolhatod.


Praktikus elosztású, tágas gardróbszekrényt szeretnél otthonodba? Nézz körül a VIP Kanapé kínálatában.
Kattints IDE »

Látogass el 4000 m²-es raktáráruházunkba és válassz a raktáron lévő gardróbszekrények közül. Kérd kollégáink segítségét, hogy vadiúj bútorodat a lehető legtökéletesebben rendezhesd be.
Kérj időpontot ITT »

Előző cikk 5 funkció, amit imádni fogsz a kanapédban