Ugrás a tartalomra
Hogyan válasszak állatbarát kanapét? 5 lépésben

Hogyan válasszak állatbarát kanapét? 5 lépésben

1. Győződj meg a kanapé kopásállóságáról

Ahhoz, hogy hosszú éveken át közösen élvezhessétek vadonatúj kanapéd kényelmét és szépségét szőrös kis családtagjaiddal, a bútorszövet kopásállóságáról mindenképpen érdemes tájékozódni vásárlás előtt. 

Mivel a cicák nem csak a kaparófán szeretik koptatni a karmaikat és olykor a legjólneveltebb kutyusnak is hiányozhat annyira a gazdája, hogy a várakozás izgalmát a kárpitozott bútoron vezesse le, néha történhetnek balesetek. Ezért az új állatbarát kanapé kiválasztásának döntő faktora az ún. Martindale-szám lesz. 

A Martindale-szám jelöli a “beülések” számát, vagyis azt, hogy hány alkalommal ülhetünk rá a bútorra anélkül, hogy annak szövete komolyabb színelváltozást, kopást vagy sérülést szenvedne. Az állatbarát kanapék esetében ez természetesen az átlagos 15-25 ezerhez képest jóval nagyobb szám kell, hogy legyen. A legjobbak azok az anyagok, amelyek az akár 80-90 ezres Martindale-értéket is elérik, hiszen ezek a valódi bőrnél kétszer tartósabbak.

2. Válassz könnyen tisztítható állatbarát kanapét

Amennyiben állatbarát kanapét keresel, párszor már biztosan értek kellemetlen meglepetések a nappalidban.

A kárpittisztító szakember állandó hívogatása helyett időben és anyagilag is kedvezőbb lehetőség, ha rögtön a könnyen tisztítható, állatbarát szövettel ellátott kanapék között kezded a keresgélést. 

Az AquaClean szövettel borított kanapék például tökéletesek erre a célra, hiszen a fürge tappancsokról leeső sárdarabok mellett a makacsabb vizelet- és székletfoltok is csupán vízzel eltávolíthatók a felületükről. 

Tudj meg mindent az AquaClean szövetek tisztításáról és típusairól ITT »

3. Gondoskodj állatbarát kanapéd poratka- és baktériummentességéről

A csupán vizes ruhával tisztítható AquaClean szövetek SafeFront minősítéssel ellátott kollekciói az allergiára hajlamos és a háziállatokat  tartó háztartások kedvencei. Mivel az állatok szőrében az allergiát és betegségeket okozó baktériumok és a poratkák sokkal gyorsabban szaporodnak, olykor szükség van néhány óvintézkedésre, hogy a család apraja-nagyja biztonságosan pihenhessen egy légtérben.

A SafeFront minősítéssel rendelkező AquaClean szövetek tökéletes választások egy állatbarát kanapé kárpitozásához. A speciális japán eljárásnak köszönhetően a SafeFront anyagok természetes védőpajzzsal akadályozzák meg a mikroorganizmusok szaporodását, így még a háziállatok mellett is gondoskodnak kanapéd teljesen higiénikus, antiallergén és szagtalan kényelméről.

4. Menj biztosra a PetFriendly minősítésű bútorszövetettel

Habár elpusztíthatatlan bútorszövetek természetesen nem léteznek, az AquaClean Extreme vagy más néven PetFriendly minősítéssel ellátott anyagok még a legnagyobb négylábú rosszcsontok mellé is tökéletes alternatívák. 

A PetFriendly szövettel ellátott kanapék egyszerre három problémára nyújtanak megoldást, mert

  • szoros szövésüknek köszönhetően ellenállnak a hegyes karmoknak,
  • sima és fényes felületükkel megkönnyítik a szőrszálak eltávolítását a bútorról,
  • vizes ruhával, pár perc alatt foltmentesíthetők.


Sőt, a legtöbb PetFriendly szövet egyben SafeFront minősítéssel is rendelkezik, így 2 az 1-ben megoldásként kívül-belül tiszta pihenőhelyet teremtenek az egész család számára.

Válassz PetFriendly kárpitot állatbarát kanapédra és szabadulj meg egyszer és mindenkorra a bútorod szépségét eltakaró, csúnya állatbiztos pokrócoktól!

5. Nézz körbe a sötét színű kanapék között

A sötét színű szövettel borított állatbarát kanapék kevésbé kényes alternatívák, amelyek nemcsak azonnal szembetűnő elemei lesznek a helyiségnek, de még dekorálni is rendkívül egyszerű mellettük. 

A kiadós szundik alatt keletkező kutyanyál-foltok és a sötét szőrszálak ezeken a kárpitokon kevésbé látszanak meg, ha pedig mindemellett az AquaClean minősítésre is odafigyelsz, a nagyobb baleseteket követő folttisztítás során sem érhetnek meglepetések.

Szerencsére ma már a klasszikus sötétszürkék, barnák és feketék mellett egészen különleges árnyalatok is helyet kaptak a speciális védőréteggel bevont állatbarát kanapék kínálatában: stílusodtól függően választhatsz sötétkék, sötétzöld, bordó vagy akár mintás bútort is az otthonodba.


A VIP Kanapé kínálatában a legtöbb bútor választható anyagban és színben rendelhető. Így annak sincs akadálya, hogy olyan állatbarát kanapét válassz, amit a két- és négylábú családtagok is egyaránt imádnak majd.
Nézz körül még ma »

A VIP Kanapé raktáráruházában profi kollégáink kérés esetén az igényeidnek megfelelő konkrét szöveteket is tudnak ajánlani. Látogass el hozzánk személyesen is, mesélj nekünk háziállatodról és válaszd ki a lehető legjobb bútorszövetet vadiúj, állatbarát kanapédra.
Kérj időpontot ITT »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?
Következő cikk AquaClean, SafeFront, PetFriendly - Mit jelentenek ezek a bútorszövet elnevezések?