Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Hogyan válasszak állatbarát kanapét? 5 lépésben

Hogyan válasszak állatbarát kanapét? 5 lépésben

1. Győződj meg a kanapé kopásállóságáról

Ahhoz, hogy hosszú éveken át közösen élvezhessétek vadonatúj kanapéd kényelmét és szépségét szőrös kis családtagjaiddal, a bútorszövet kopásállóságáról mindenképpen érdemes tájékozódni vásárlás előtt. 

Mivel a cicák nem csak a kaparófán szeretik koptatni a karmaikat és olykor a legjólneveltebb kutyusnak is hiányozhat annyira a gazdája, hogy a várakozás izgalmát a kárpitozott bútoron vezesse le, néha történhetnek balesetek. Ezért az új állatbarát kanapé kiválasztásának döntő faktora az ún. Martindale-szám lesz. 

A Martindale-szám jelöli a “beülések” számát, vagyis azt, hogy hány alkalommal ülhetünk rá a bútorra anélkül, hogy annak szövete komolyabb színelváltozást, kopást vagy sérülést szenvedne. Az állatbarát kanapék esetében ez természetesen az átlagos 15-25 ezerhez képest jóval nagyobb szám kell, hogy legyen. A legjobbak azok az anyagok, amelyek az akár 80-90 ezres Martindale-értéket is elérik, hiszen ezek a valódi bőrnél kétszer tartósabbak.

2. Válassz könnyen tisztítható állatbarát kanapét

Amennyiben állatbarát kanapét keresel, párszor már biztosan értek kellemetlen meglepetések a nappalidban.

A kárpittisztító szakember állandó hívogatása helyett időben és anyagilag is kedvezőbb lehetőség, ha rögtön a könnyen tisztítható, állatbarát szövettel ellátott kanapék között kezded a keresgélést. 

Az AquaClean szövettel borított kanapék például tökéletesek erre a célra, hiszen a fürge tappancsokról leeső sárdarabok mellett a makacsabb vizelet- és székletfoltok is csupán vízzel eltávolíthatók a felületükről. 

Tudj meg mindent az AquaClean szövetek tisztításáról és típusairól ITT »

3. Gondoskodj állatbarát kanapéd poratka- és baktériummentességéről

A csupán vizes ruhával tisztítható AquaClean szövetek SafeFront minősítéssel ellátott kollekciói az allergiára hajlamos és a háziállatokat  tartó háztartások kedvencei. Mivel az állatok szőrében az allergiát és betegségeket okozó baktériumok és a poratkák sokkal gyorsabban szaporodnak, olykor szükség van néhány óvintézkedésre, hogy a család apraja-nagyja biztonságosan pihenhessen egy légtérben.

A SafeFront minősítéssel rendelkező AquaClean szövetek tökéletes választások egy állatbarát kanapé kárpitozásához. A speciális japán eljárásnak köszönhetően a SafeFront anyagok természetes védőpajzzsal akadályozzák meg a mikroorganizmusok szaporodását, így még a háziállatok mellett is gondoskodnak kanapéd teljesen higiénikus, antiallergén és szagtalan kényelméről.

4. Menj biztosra a PetFriendly minősítésű bútorszövetettel

Habár elpusztíthatatlan bútorszövetek természetesen nem léteznek, az AquaClean Extreme vagy más néven PetFriendly minősítéssel ellátott anyagok még a legnagyobb négylábú rosszcsontok mellé is tökéletes alternatívák. 

A PetFriendly szövettel ellátott kanapék egyszerre három problémára nyújtanak megoldást, mert

  • szoros szövésüknek köszönhetően ellenállnak a hegyes karmoknak,
  • sima és fényes felületükkel megkönnyítik a szőrszálak eltávolítását a bútorról,
  • vizes ruhával, pár perc alatt foltmentesíthetők.


Sőt, a legtöbb PetFriendly szövet egyben SafeFront minősítéssel is rendelkezik, így 2 az 1-ben megoldásként kívül-belül tiszta pihenőhelyet teremtenek az egész család számára.

Válassz PetFriendly kárpitot állatbarát kanapédra és szabadulj meg egyszer és mindenkorra a bútorod szépségét eltakaró, csúnya állatbiztos pokrócoktól!

5. Nézz körbe a sötét színű kanapék között

A sötét színű szövettel borított állatbarát kanapék kevésbé kényes alternatívák, amelyek nemcsak azonnal szembetűnő elemei lesznek a helyiségnek, de még dekorálni is rendkívül egyszerű mellettük. 

A kiadós szundik alatt keletkező kutyanyál-foltok és a sötét szőrszálak ezeken a kárpitokon kevésbé látszanak meg, ha pedig mindemellett az AquaClean minősítésre is odafigyelsz, a nagyobb baleseteket követő folttisztítás során sem érhetnek meglepetések.

Szerencsére ma már a klasszikus sötétszürkék, barnák és feketék mellett egészen különleges árnyalatok is helyet kaptak a speciális védőréteggel bevont állatbarát kanapék kínálatában: stílusodtól függően választhatsz sötétkék, sötétzöld, bordó vagy akár mintás bútort is az otthonodba.


A VIP Kanapé kínálatában a legtöbb bútor választható anyagban és színben rendelhető. Így annak sincs akadálya, hogy olyan állatbarát kanapét válassz, amit a két- és négylábú családtagok is egyaránt imádnak majd.
Nézz körül még ma »

A VIP Kanapé raktáráruházában profi kollégáink kérés esetén az igényeidnek megfelelő konkrét szöveteket is tudnak ajánlani. Látogass el hozzánk személyesen is, mesélj nekünk háziállatodról és válaszd ki a lehető legjobb bútorszövetet vadiúj, állatbarát kanapédra.
Kérj időpontot ITT »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?