Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Hogyan válasszak ülőgarnitúrát?

Hogyan válasszak ülőgarnitúrát?

Döntsd el, hogy 2 vagy 3 részes ülőgarnitúrát szeretnél

Az ülőgarnitúrák típusait jellemzően a kialakításuk alapján határozzuk meg. A hagyományos 3+2+1 férőhelyes ülőgarnitúrák mellett léteznek kétrészes, 3 vagy 5 személyes fazonok és csupán egy-egy kiegészítővel kombinált kanapék is. 

Az egyes ülőgarnitúra típusok más-más életstílushoz passzolnak:

1. A háromrészes ülőgarnitúrák jellemzően egy 3 személyes- és egy 2 személyes kanapéból, illetve egy plusz fotelből állnak. 

Egy háromrészes ülőgarnitúra kiváló választás, ha aktív társasági életet élsz és meglehetősen gyakran tartasz házibulikat vagy vacsorapartikat. Ez az ülőgarnitúra típus akár 6-8 főnek is kényelmes helyet biztosít, így még a hatalmas U-alakú kanapékkal is versenyre kel a legpraktikusabb nappali bútor címért.

2. A kétrészes ülőgarnitúrák fotellel kiegészített modelljei helytakarékos választások a kisebb nappalikba.

Az ilyen ülőgarnitúrák akkor is szuper megoldások, ha sok különböző stílusú és/vagy színű dekoráció van a helyiségben. Az egységes fotel és kanapé páros még a legbohémabb szobákba is képes letisztultságot csempészni. 

Egy fotelből és kanapéból álló ülőgarnitúra ráadásul képes elkülöníteni a hangos családi délutánok helyszínét a csendesebb elfoglaltságoktól. Helyezd el a két elemet a nappali két különböző pontján, hogy a kanapé a vendéglátásokhoz, a fotel pedig az olvasáshoz, a meccsnézésekhez, a horgoláshoz és a rejtvényfejtéshez biztosítson helyet.

3. A kétrészes, puffal kiegészített ülőgarnitúrák is egyre népszerűbbek a lakberendezési trendekben.

A multifunkciós élettér megjelenésének köszönhetően az ülőgarnitúrák puffjait használhatod akár dohányzóasztal helyett vagy pihe-puha lábtartóként is. Ez a kiegészítő igazán hasznos eleme lesz a hosszúra nyúló társasozós estéknek és a filmezős délutánoknak, hiszen kényelmesen körülülhető, tágas pakolóhelyet biztosítanak a nassolnivalóknak, italoknak és játéktábláknak.

Válassz a nappalid stílusához színében, anyagában és formáiban is illő ülőgarnitúrát

Leendő ülőgarnitúrád megvásárlásánál az egyik legfontosabb szempont, hogy a választott bútor színben és stílusban is illeszkedjen a helyiségbe.

A VIP Kanapé bútorboltban többféle ülőgarnitúra stílus közül válogathatsz:


Vendégfogadás? Otthoni mozizás? Mindennapi alvás? Válassz ágyazható ülőgarnitúrát

Ülőgarnitúra-választásnál az egyik legfontosabb kérdés, hogy ki, mire és milyen gyakran fogja használni a bútort. 

Ha gyakran fogadsz otthonodban ottalvós vendégeket vagy külön hálószoba hiányában nappalidat használod mindennapos alvásra, érdemes körülnézned az ágyazható ülőgarnitúrák között.

Az ülőgarnitúrák ággyá alakítható modelljei jellemzően a háromrészes típusból kerülnek ki. Ezekben a bútor-összeállításokban a háromszemélyes kanapé kihúzható vagy nyitható ágyként, a kétszemélyes kanapé pedig ágyneműtartóként funkcionál.

Nézz körül az extra funkciókkal rendelkező ülőgarnitúrák között

A nappalik szinte minden háztartásban a pihenés szentélyei, ahol munka vagy iskola után már semmi máshoz nincs kedve az embernek, mint elnyújtózni a pihe-puha ülő- vagy fekvőfelületen. A modern lakberendezési trendeknek köszönhetően ma már léteznek olyan extra funkciókkal ellátott ülőgarnitúrák is, amelyekkel komfortérzetedet a maximumra növelheted.

A VIP Kanapé ülőgarnitúra kínálatában állítható fejtámlás, pohártartós, lábtartós, relax funkciós és beépített hangfallal ellátott bútorok között válogathatsz.


Új ülőgarnitúrával dobnád fel nappalidat? Nézz körül a VIP Kanapé folyamatosan bővülő kínálatában.
Kattints IDE »

Gyere el a VIP Kanapé raktáráruházába és próbálj ki többféle ülőgarnitúra típust, mielőtt rátalálsz az igazira.
Kérj időpontot ITT »

Előző cikk Mini sarokkanapé, ami sok problémát megold