Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Hová tegyük a sarokgarnitúrát a nappaliban?

Hová tegyük a sarokgarnitúrát a nappaliban?

Hagyományos sarokgarnitúra-elrendezés: tedd a sarokba

A sarokgarnitúrák a térkihasználás bajnokai, hiszen tökéletesen illenek az alapból nehezen berendezhető sarkokba. Ennek az elrendezésnek nagy előnye, hogy nagyobbnak látszik tőle a szoba, mert a sarkos kialakítás optikailag megnyitja a teret.

Amerikai konyhás nappali esetén különösen fontos a helytakarékosság, hogy a konyha, a nappali élettér és egy esetleges étkező is elférjen a szobában. Így különösen jó módszer, ha sarokgarnitúrádat a sarokban helyezed el. Vendégeiddel könnyedén folytathatod a beszélgetést az ételkészítés utolsó simításai közben is, hiszen a sarokgarnitúrán ülve is jól látnak és hallanak majd téged.

Sarokgarnitúra a nappali közepén

Napjaink sarokgarnitúrái (és kanapéi általánosságban) már nem a régi idők “spórolós” kárpitozását követik, hanem hátul is igényes borítás fedi őket. Ezért légy merész és helyezd a sarokgarnitúrát a tér közepére, ha a bútort a nappali és a társasági élet középpontjának szánod.

Amerikai konyhás nappaliban a sarokgarnitúra térelválasztóként is funkcionálhat: ha a szoba adottságai lehetővé teszik, egyszerűen helyezd el a sarokgarnitúrát háttal a konyhapultnak, így amikor a kanapén relaxálsz, egy külön helyiségben érezheted magad.

Sarokgarnitúra ablak közelébe a napfény szerelmeseinek

Találd meg azt a pontot a nappalidban, ahová a legtöbb természetes fény jut be az ablakon keresztül és helyezd el a sarokgarnitúrát az ablaknak háttal. Ezzel a megoldással olyan szuper fényviszonyokat teremthetsz olvasáshoz és home officehoz, amilyet még a legjobb lámpák sem tudnak utánozni.


A reggeli kávézás, hírolvasás vagy a délutáni ejtőzés pedig remek alkalom arra, hogy a langyos napsugarakat élvezve egy kis nélkülözhetetlen D-vitamint gyűjts szervezetednek.

Sarokgarnitúra a könyvespolc előtt

Természetesen bármilyen kanapé nagyszerűen mutat egy könyvespolc elé tolva, de egy fotellel vagy puffal kiegészülő sarokgarnitúra még tovább emeli az olvasás élményét.


A sarokgarnitúra a könyvespolc elé helyezve praktikus megoldás, mert

  • a két bútor erősíti egymás szépségét, 
  • növeli a hangulatos olvasósarok-érzetedet,
  • a könyveid karnyújtásnyira helyezkednek el tőled, így bármikor belekezdhetsz egy új olvasmányba vagy félre is teheted azt, anélkül, hogy fel kellene állnod kényelmes kanapédról,
  • a puffot lábtartóként is használhatod, így komfortos testhelyzetben jobban oda tudsz figyelni a könyvre,
  • foteles sarokgarnitúra esetén hangulatodtól függhet, hogy épp a kanapén fekve vagy a fotelben ülve merülnél el aktuális olvasmányodban,
  • ha esetleg elálmosodnál, a sarokgarnitúra kanapé-eleme egy pihe-puha pokróccal és nagy párnákkal kiegészítve ehhez is tökéletes helyszínt nyújt.


A VIP Kanapé folyamatosan bővülő sarokgarnitúra-kínálatában te is megtalálhatod a nappalid adottságainak és az ízlésednek leginkább megfelelő bútor összeállítást. Egy szép sarokgarnitúra a te otthonodba is elhozza a jól megérdemelt luxust. Nézz körül a kínálatban most.
Kezdd ITT »

Foglalj időpontot még ma és látogass el a VIP Kanapé óriási, 4000 m²-es raktáráruházába. Lehetséges, hogy leendő sarokgarnitúrád már itt vár rád. Ne maradj le róla, vidd haza és élvezd egy új sarokgarnitúra kényelmét akár már aznap otthonodban. 
Érdeklődj ITT »

Előző cikk Mini sarokkanapé, ami sok problémát megold