Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Így befolyásolják az étkezőszékek a helyiség hangulatát

Így befolyásolják az étkezőszékek a helyiség hangulatát

Te is voltál már olyan lakásban, ahol az étkezőszékek kényelmetlenek voltak? Netán nehéz volt őket ki- és betolni? Esetleg nem voltak elég stabilak? Talán nem is illettek a helyiségbe? Ha igen, akkor tudod, hogy egy ilyen apró bútordarab mennyire meghatározza azt, hogy hogyan érezzük magunkat egy ebéd vagy vacsora közben.

Mivel az étkező egy központi hely minden otthonban, fontos, hogyan rendezzük be. Általában a vendégeket is itt fogadjuk, ezért nem mindegy, milyen étkezőszékeket teszünk az asztal köré. Blogcikkünkben adunk néhány hasznos tanácsot ezzel kapcsolatban!


Étkezőasztal és étkezőszékek: így alakítsunk ki garnitúrát

Az étkezőgarnitúrát sokan úgy választják meg, hogy az kellőképpen tükrözze, kik és hogyan élnek a házban. Ha gyakoriak a vendégek vagy nagy a család, akkor jellemzően egy nagy, tágas kör- vagy négyzetalakú étkezőasztalt tesznek a helyiség közepére, köré pedig 6-8 széket.

Más esetben kisebb méretekkel találkozunk: sokan csak 2 vagy 4 személyre terítenek rendszeresen, így nekik egy kihúzható étkezőasztal lesz az ideális, amely nem foglal sok helyet.

Mindenképpen először az asztal formáját, anyagát, méretét határozzuk meg, és csak azután jöhetnek az étkezőszékek. Természetesen a cél az, hogy a kettő együtt harmonikus összhangot alkosson, ezért jól meg kell gondolni, milyen típusú bútort választunk.


Modern étkezőbe modern bútorok

Kínálatunkban elsősorban olyan modern kialakítású étkezőasztalok és ergonomikus étkezőszékek kaphatók, amelyek korunk divatos lakberendezési irányzataihoz kapcsolódnak: minimalista, loft (indusztriális), skandináv, klasszikus, retró, bohó – hogy csak a legismertebbeket említsük.

Az asztalok magasfényűek, az étkezőszékek pedig kárpitozottak és karfa nélküliek: valóban jól illenek a 21. századi otthonokba. Rendkívül dizájnosak. Kialakításuknak köszönhetően többfunkciósak, azaz nemcsak az étkezőben, hanem a nappaliban, a dolgozószobában vagy akár az előszobában is helyet kaphatnak.


Példa egy szettre loft stílusú lakásba

Napjainkban igen kedvelt a loft stílus, mely a 20. század ipari épületeinek köszönhetően alakult ki: itt béreltek ugyanis lakást azok a művészemberek, akik szerényebb jövedelemből éltek. Ezekre az épületekre a tágas terek voltak jellemzőek, ennek köszönhetően pedig világosak voltak: ez itt alapkövetelmény.

Kedvelt alapanyagok e stílusnál a kő, a beton, az üveg és a fa, de a manapság divatos, krómozott felületű bútorok is nagyon feldobják egy ilyen helyiség hangulatát. A nyers, hideg színek dominálnak a lakberendezésben.

A nappali, a konyha és az étkező egyetlen térben van, az ülőbútorokra nagy figyelem irányul. Az étkezőasztal és az étkezőszékek is nagy szerepet kapnak. Ide passzoló lehet például a Miriam üvegasztal és mellé 4-6 darab Elbe szánkótalpas étkezőszék. Ez a termék többféle színben is kapható, egy indusztriális otthonba a szürke a legjobb választás.

De a loft stílusú étkezőben gyakori a bárpult: mellé is találsz ülőalkalmatosságot kínálatunkban. Az állítható magasságú Josh bárszék remek választás lehet, ha a modern lakberendezés híve vagy, és szereted a fiatalos megoldásokat.


Mit kell még tudni az étkezőszékekről?

Az étkezőszékek készleten vannak, raktárunkban megtekinthetők. A kárpitozott székek előnye, hogy rendkívül kényelmesek, ha hosszasan üldögélünk rajtuk, akkor is komfortosnak bizonyulnak. Könnyen mozgathatók, tisztításuk pedig egyszerű.

Nézz szét kínálatunkban, és találd meg az étkeződbe a legideálisabb szettet! Ha csak külön étkezőszéket szeretnél vásárolni, akkor mérd meg a meglévő asztalod, hogy biztosan elférjenek körülötte ezek a modern ülőbútorok!


Előző cikk Egyszerű hálószoba ötletek friss házasoknak
Következő cikk Kanapé és fotel: ez a páros verhetetlen!