Ugrás a tartalomra
Kanapé és fotel: ez a páros verhetetlen!

Kanapé és fotel: ez a páros verhetetlen!

Sokan választanak U alakú ülőgarnitúrát nappalijukba, pedig számos esetben praktikusabb lenne a kanapé és fotel párosa. Nemcsak a szoba méretei miatt, hanem azért is, mert a helyiség funkciói így jobban kihasználhatók. Mutatunk is pár példát, hogy lásd, mire gondolunk!


Az U alakú ülőgarnitúra ismérvei

Az U alakú ülőgarnitúra mellett azért döntenek a legtöbben, mert ez biztosítja a legnagyobb, legkényelmesebb helyet a nappaliban a pihenéshez, tévénézéshez. Mivel több ülőfelülettel rendelkezik, egy nagyobb család is elfér itt. Sőt, ha olyan szövetet választunk, amely egy kisállat tappancsainak is ellenáll, és könnyű takarítani, akkor a kedvencünket is felengedhetjük rá.

Az U alakú ülőgarnitúrák igen nagy helyet foglalnak, ezért is javasolják ezeket a modelleket tágasabb nappalikba. Lehet rajtuk szunyókálni délutánonként, egy laptoppal a kezünkben is leheveredhetünk ide, ha úgy gondoljuk.

Nagy előnyük, hogy vendégággyá is alakíthatók, sokan ezért is választják ezeket a termékeket, mert egy U alakú kanapén két személy is komfortosan alhat.

Összességében egy igazán impozáns darab, tekintélyt sugároz, mindenképpen a nappali ékessége lesz, éppen ezért fontos, hogy megfelelő színben, méretben válasszuk ki azt, amely majd a lakásunkba kerül.


Jobb lenne egy kanapé és fotel inkább?

Ám ha jobban belegondolunk, ez a fajta ülőgarnitúra nem mozgatható, nem variálható, így nem igazán tudjuk kihasználni. Ráadásul nem tűr meg maga mellett más ülőbútort: sem egy fotellel, sem egy kanapéval nem mutat jól. Általában egy dohányzóasztallal szokott kiegészülni, esetleg egy puffot rendelhetünk mellé.

Sokkal jobb választás a kanapé és fotel! Nem kell feltétlenül sarokülőt tenni a szobába, hagyományos kanapét is választhatunk – amely lehet két- és háromszemélyes is – ezt kiegészíthetjük egy vagy két fotellel.

Kínálatunkból is összeállítható egy ilyen szett. Abban tér el ez az ismert 3+2+1 verziótól, hogy itt magunk határozhatjuk meg az ülőhelyek számát: a 3+1+1 modell igen keresett.


Hová tegyük a fotelt?

A fotelt nem is kell feltétlenül a kanapé közelébe tennünk, számos más megoldás létezik még! Nézzünk is egy-kettőt!

Ha van kandallónk, állítsuk fel nem messze tőlük a foteleket! Igazán romantikus, beszélgetős, borozgatós téli estéket tölthetünk el így kettesben a párunkkal. Nézni a lobogó tüzet, és megvitatni közben az élet nagy dolgait – nincs is meghittebb ennél.

De kialakíthatunk egy olvasósarkot is a fotel segítségével. A könyvespolc közelében kényelmesen bekuckózhatunk, egy kockás pléddel betakarózva belemerülhetünk kedvenc regényünkbe. Ha a szoba stílusához az illik, akkor egy állólámpát válasszunk, ha modernebb nappaliról van szó, akkor polcra vagy falra szerelhető világítás mellett döntsünk!

A fotelek könnyen mozgathatók, így akár kialakíthatunk velük U alakot is, ha beszélgetnénk a barátainkkal, közösen vacsoráznánk a családdal a nappaliban, vagy épp társasjátékoznánk egyet. Mint láthatjuk, a kanapé és a fotel remek párost alkotnak.


Tippek a kanapé kiválasztásához

Ha ebben a megoldásban gondolkodunk, akkor is célszerű olyan kanapét választani, amely ágyazható, és akár kétszemélyes vendégággyá is alakítható. Ilyen például a Josh kanapé is, amely amellett, hogy modern kivitelű, állítható fejtámlákkal is rendelkezik, így nagyon kényelmes.

Ha nagyobb méretben rendeled meg, akkor a fekvőfelület 160x200 cm is lehet. A szövet színe és fajtája megválasztható. Ha igényled, emellé is tudunk fotelt készíteni.

Egyéni rendelés esetén mindenképpen azt javasoljuk, hogy gyere el személyesen a XV. kerületi bemutatótermünkbe, hogy egyeztetni tudjunk a részletekről! Hívd munkatársainkat telefonon!


Előző cikk Így befolyásolják az étkezőszékek a helyiség hangulatát
Következő cikk A különböző sarok ülőgarnitúra huzatok ápolása