Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Kanapé és fotel: ez a páros verhetetlen!

Kanapé és fotel: ez a páros verhetetlen!

Sokan választanak U alakú ülőgarnitúrát nappalijukba, pedig számos esetben praktikusabb lenne a kanapé és fotel párosa. Nemcsak a szoba méretei miatt, hanem azért is, mert a helyiség funkciói így jobban kihasználhatók. Mutatunk is pár példát, hogy lásd, mire gondolunk!


Az U alakú ülőgarnitúra ismérvei

Az U alakú ülőgarnitúra mellett azért döntenek a legtöbben, mert ez biztosítja a legnagyobb, legkényelmesebb helyet a nappaliban a pihenéshez, tévénézéshez. Mivel több ülőfelülettel rendelkezik, egy nagyobb család is elfér itt. Sőt, ha olyan szövetet választunk, amely egy kisállat tappancsainak is ellenáll, és könnyű takarítani, akkor a kedvencünket is felengedhetjük rá.

Az U alakú ülőgarnitúrák igen nagy helyet foglalnak, ezért is javasolják ezeket a modelleket tágasabb nappalikba. Lehet rajtuk szunyókálni délutánonként, egy laptoppal a kezünkben is leheveredhetünk ide, ha úgy gondoljuk.

Nagy előnyük, hogy vendégággyá is alakíthatók, sokan ezért is választják ezeket a termékeket, mert egy U alakú kanapén két személy is komfortosan alhat.

Összességében egy igazán impozáns darab, tekintélyt sugároz, mindenképpen a nappali ékessége lesz, éppen ezért fontos, hogy megfelelő színben, méretben válasszuk ki azt, amely majd a lakásunkba kerül.


Jobb lenne egy kanapé és fotel inkább?

Ám ha jobban belegondolunk, ez a fajta ülőgarnitúra nem mozgatható, nem variálható, így nem igazán tudjuk kihasználni. Ráadásul nem tűr meg maga mellett más ülőbútort: sem egy fotellel, sem egy kanapéval nem mutat jól. Általában egy dohányzóasztallal szokott kiegészülni, esetleg egy puffot rendelhetünk mellé.

Sokkal jobb választás a kanapé és fotel! Nem kell feltétlenül sarokülőt tenni a szobába, hagyományos kanapét is választhatunk – amely lehet két- és háromszemélyes is – ezt kiegészíthetjük egy vagy két fotellel.

Kínálatunkból is összeállítható egy ilyen szett. Abban tér el ez az ismert 3+2+1 verziótól, hogy itt magunk határozhatjuk meg az ülőhelyek számát: a 3+1+1 modell igen keresett.


Hová tegyük a fotelt?

A fotelt nem is kell feltétlenül a kanapé közelébe tennünk, számos más megoldás létezik még! Nézzünk is egy-kettőt!

Ha van kandallónk, állítsuk fel nem messze tőlük a foteleket! Igazán romantikus, beszélgetős, borozgatós téli estéket tölthetünk el így kettesben a párunkkal. Nézni a lobogó tüzet, és megvitatni közben az élet nagy dolgait – nincs is meghittebb ennél.

De kialakíthatunk egy olvasósarkot is a fotel segítségével. A könyvespolc közelében kényelmesen bekuckózhatunk, egy kockás pléddel betakarózva belemerülhetünk kedvenc regényünkbe. Ha a szoba stílusához az illik, akkor egy állólámpát válasszunk, ha modernebb nappaliról van szó, akkor polcra vagy falra szerelhető világítás mellett döntsünk!

A fotelek könnyen mozgathatók, így akár kialakíthatunk velük U alakot is, ha beszélgetnénk a barátainkkal, közösen vacsoráznánk a családdal a nappaliban, vagy épp társasjátékoznánk egyet. Mint láthatjuk, a kanapé és a fotel remek párost alkotnak.


Tippek a kanapé kiválasztásához

Ha ebben a megoldásban gondolkodunk, akkor is célszerű olyan kanapét választani, amely ágyazható, és akár kétszemélyes vendégággyá is alakítható. Ilyen például a Josh kanapé is, amely amellett, hogy modern kivitelű, állítható fejtámlákkal is rendelkezik, így nagyon kényelmes.

Ha nagyobb méretben rendeled meg, akkor a fekvőfelület 160x200 cm is lehet. A szövet színe és fajtája megválasztható. Ha igényled, emellé is tudunk fotelt készíteni.

Egyéni rendelés esetén mindenképpen azt javasoljuk, hogy gyere el személyesen a XV. kerületi bemutatótermünkbe, hogy egyeztetni tudjunk a részletekről! Hívd munkatársainkat telefonon!


Előző cikk Így befolyásolják az étkezőszékek a helyiség hangulatát
Következő cikk A különböző sarok ülőgarnitúra huzatok ápolása