Ugrás a tartalomra
Lakberendezési tippek a harmonikus otthonodhoz

Lakberendezési tippek a harmonikus otthonodhoz

1. Örökérvényű lakberendezési tipp: a nagy legyen semleges, a kisebb pedig extra

A legnagyobb felületek, például a padlóburkolatok és falak esetében szinte már alapvetés, hogy a harmónia megteremtéséhez érdemes semleges színű, minta nélküli megoldásokat választani. Ezek mellett jól működnek a merészebb bútorok, a mintás kiegészítők, faliképek és szőnyegek.

Ez a lakberendezési tipp mindig a legnagyobb felületektől indul a kisebbek felé, így nemcsak a burkolatoknál alkalmazható, hanem a nagy bútorok és az apró lakásdekorációk esetében is. 

Az egyszínű konyhabútor például remekül mutat színes konyhai textilekkel, a semleges kanapék és ülőgarnitúrák pedig még jobban kiemelik a mintás pokrócok és a bohém díszpárnák egyedi karakterét.

2. Aranyszabály a lakberendezési tippek háza táján: játék a kicsivel, a naggyal, a világossal és a sötéttel

A szűkös garzonlakások, valamint az indusztriális stúdióapartmanok berendezése majdnem ugyanannyira nehéz. Amikor kezdetben csak egy-egy üres szoba adott, nem egyszerű eldönteni, hogy milyen méretű, színű és formájú bútorok mutatnának jól a helyiségben.

Érdemes ilyenkor a lakberendezési tippek egyik legalapvetőbb szabályát alapul venni:

  • a kis helyiségeket világosítsd pasztellszínekkel és fehérrel vagy optikailag nagyítsd a teret átlátszó dolgokkal, például tükrökkel vagy egy üvegasztallal.
  • A nagyobb szobákban pedig bátran fess egy-egy falat sötétebbre vagy dobd fel mintás tapétával, hogy a tér otthonosabb, zártabb légkört nyújtson.


3. Puhaság: a legotthonosabb lakberendezési tipp

A harmóniához nyugalom kell, a nyugalomhoz pedig otthonosság. Ezt az érzést leginkább a puha, meleg anyagokkal lehet érzékeltetni. Fogadd meg ezt a lakberendezési tippet és helyezz el minden helyiségben egy-egy puha textíliát.

A hálószobában és a nappaliban nagy, süppedős párnákkal és finom tapintású pokrócokkal, a fürdőszobában minőségi köntösökkel és puha törölközőkkel, a konyhában pedig különleges asztali futókkal vagy konyharuhákkal érheted el a kívánt hatást.

4. Egy lakberendezési tipp, amitől mindig egy kicsivel jobban fogod érezni magad: élő dekorációk

Még a nehezen induló vagy végződő napokon is jót tesz, ha van a helyiségben valamilyen dinamikus, élettel teli elem, ami képes elterelni a figyelmedet a külvilág gondjairól. Ezt a “zöldítés” néven ismert lakberendezési tippel igazán könnyen, pár ezer forintos befektetéssel Te is elérheted az otthonodban.

Egyszerűen csak szerezz be pár élő növényt a lakás különböző pontjaira:

  • a konyhába válassz fűszernövényeket,
  • a fürdőszobát dekoráld párakedvelő növényekkel,
  • a nappali ablakába helyezz el gyorsan növekvő, látványos virágokat,
  • a hálószobába pedig válassz megnyugtató illatú és hatású gyógynövényeket.

5. Lakberendezési tipp merészeknek: adj a szobának saját karaktert

Az eklektikus stílus régóta nem a szedett-vedett bútorokból és kiegészítőkből összeválogatott szobákat jelenti. A bevállalósabb személyiségek legkedveltebb lakberendezési tippje, hogy otthonuk 1 vagy több helyiségében elhelyeznek egyetlen, a szoba stílusától elütő, meglepő elemet. 

Légy Te is innovátor a saját otthonodban, szerezz be egy olyan bútort vagy kiegészítőt, ami szavak nélkül is tökéletesen leírja a személyiségedet. Ennek a lakberendezési tippnek csak a képzeleted szabhat határt.

Mit szeretnél, mi jusson eszébe a lakásodról a vendégeidnek még hetekkel a látogatásuk után is? Egy színes fotel? Egy egész falas absztrakt tapéta? Egy amorf üvegasztal? Egy létra alakú polc? Esetleg egy antik festmény vagy váza? Teljesen mindegy, mit választasz, a lényeg, hogy azonnal megragadja a helyiségbe belépők tekintetét.


Hasznosítsd ezeket a lakberendezési tippeket az otthonodban és találd meg hozzájuk a legmegfelelőbb bútorokat a VIP Kanapénál.
Nézz körül a kínálatban »

A lakberendezési tippek már nemcsak körvonalazódni látszanak a fejedben, hanem határozott elképzeléseid is vannak velük kapcsolatban? Gyere el raktáráruházunkba és próbáld ki a Neked tetsző bútorodat élőben is.
Kérj időpontot még ma »

Előző cikk Így találd meg álmaid kényelmes kanapéágyát