Ugrás a tartalomra
Luxushatású bútorszövetek megfizethető áron

Luxushatású bútorszövetek megfizethető áron

Bársony - a legismertebb luxus bútorszövet

Amióta csak elterjedt a bútorok kárpitozása, a bársony mindig népszerű választás volt a luxus-bútorszövetek között. Az elegancia megtestesítőjeként leginkább a vintage stílusú és klasszikus felépítésű bútorokon mutat jól, de ha extravagáns, fiatalos megjelenésre vágysz, modern formájú bútorokhoz is bátran választhatod.

Napjainkban a bársony bútorszövetek már nem csak selyemből készülnek. Ennek egyik oka természetesen a magas ár barátságosabbá tétele. De a szálak keverésének praktikai okai is vannak. Ha a tiszta selyemre kiborul valami, a tisztítása szinte versenyfutás az idővel.

Habár a könnyebb ápolás és a nagyobb kopásállóság miatt a természetes anyagok mellett a bársony bútorszövetek már szintetikus szálakból is készülnek. Ezek fénye ugyanolyan lágy és pihe-puha, mint az eredeti bársonyé. Így valójában ez az anyag nemcsak a pénztárcádat kíméli majd, de akár hosszú éveken át is újszerű állapotában tündökölhet a nappalidban. 

VIP Kanapé-tipp: Mivel a selyemszálak a pamuttól kezdve, a vásznon, a poliészteren és a nejlonon át, egészen a viszkózig mindenféle anyaggal keverhetők, a kiszemelt luxushatású bútorszövet tartósságáról vásárlás előtt mindenképpen kérd ki egy szakember véleményét.

Textilbőr - luxushatású bútorszövet kevés igénnyel

Ha elegáns bútorszövetekre gondolsz, biztosan neked is az elsők között jutnak eszedbe a valódi bőr kárpitok. Akár egy impozáns könyvespolc előtt, akár egy letisztult nappaliban vagy irodában képzeled el, a bőrkanapék visszafogott csillogása minden enteriőrben komolyságot sugároz.

Mivel a bőrkanapék csak gondos ápolás és körültekintő tisztítás mellett tudnak szépek maradni, egy könnyen karbantartható és takarítható textilbőr vagy műbőr bútorszövet választásával rengeteg időt és energiát spórolhatsz magadnak.

A textilbőr például nemcsak azért remek alternatíva, mert látványban és fogásban is megszólalásig hasonlít a luxus bőr bútorszövetekre, hanem azért is, mert a bőrrel ellentétben ez a mesterséges anyag a szivárvány szinte minden színében elérhető. Így az elegáns megjelenést akár egy markánsabb vörös vagy egy élénksárga árnyalattal is kombinálhatod.

Vízlepergető bútorszövet, ami ellen a foltoknak esélyük sincs

A vízlepergető bútorszövetek olyan modern technológiával előállított szövetek, amelyek egy speciális rétegnek és a szálak sűrű szövésének köszönhetően képesek a bútorszövet legtetején megtartani a kiborult szennyeződéseket. 


Amikor a vízlepergető bútorszövetet szennyeződés éri, mindössze két lépésben eltávolíthatod azt:

  1. Itasd fel egy papírtörlő segítségével a folyadék nagy részét.
  2. Egy nedves ronggyal vagy egy szivacs puha felével körkörösen dörzsöld meg az adott területet.

Ha vízlepergető bútorszövet mellett döntesz, a borvacsorák önfeledt beszélgetései és nevetései egy megbillent pohár miatt sem torkollnak majd vitába. Sőt, a jó hangulat mindvégig megmarad majd, hiszen ezek a kárpitok még csak be sem sötétednek, ha folyadék éri őket.

AquaClean bútorszövet - a zavartalan szabadidőd luxusa

A legnagyobb luxus az ember életében egészen biztosan az, ha sok szabadideje van és azt arra is fordíthatja, amit igazán szeret csinálni. De amikor kiskedvenced a héten már másodszor veszi célba a kanapét és gyermeked zsírkrétája vagy ivóléje is a kívántnál közelebb kerül a bútorszövethez, egy több órás takarítás azonnal átírhatja a napirendedet.

Ismerős az érzés? Biztosítsd be vadiúj kanapéd és szabadidőd védelmét a luxushatású AquaClean bútorszövettel, amelyről a háztartásban előforduló szennyeződések 99%-a egyszerűen, egyetlen nedves ruha segítségével eltávolítható.

Az AquaClean bútorszövet ellenáll 

  • a mozizós estén kiborult szószoknak, 
  • a kánikulában kanapéra olvadt fagyicseppeknek,
  • gyermeked filctollal vagy zsírkrétával készített “remekműveinek”,
  • a kedvenc éttermedből rendelt vacsora olajos nyomainak,
  • és még a folttisztítás mumusának tartott vörösbornak is.

Különböző bútorszövetek kombinálása - avagy hogyan lehet katalógusba illő a nappalid?

Az utóbbi években hatalmas népszerűségnek örvend a trend, amiben a kanapé ülőfelülete és a többi része eltérő bútorszövettel van kárpitozva. Nem véletlen, hogy egyre több bútorbolt katalógusában és kiállítótermében találkozunk ilyen kanapékkal, hiszen amellett, hogy a különböző bútorszövetek együtt igazi luxus látványt nyújtanak, ez egy igazán pénztárcabarát megoldás is.

Mivel kicsi az esélye, hogy a kanapé hátulját, alját vagy az oldalát borítod le valamivel, ezekhez a részekhez bátran választhatsz például textilbőrt. A kanapé váza így nemcsak elegáns, de robusztus érzetet is kelt majd a szemlélőben. 

Az ülőfelület és a karfák pedig készülhetnek olyan luxushatású bútorszövetekből, amelyek puhaságukkal vagy könnyű tisztíthatóságukkal tűnnek ki a hagyományos kárpitok közül. 

Ha hosszú évekig újszerű bútorra vágysz és az életviteledhez leginkább illő anyag mellett szeretnél dönteni, olvasd el a tökéletes bútorszövet kiválasztásához készült útmutatónkat ITT


Olyan kanapét keresel, amely tartós bútorszövetével hosszú évekig nappalid éke lesz majd?
Nézz körül a VIP Kanapé kínálatában »

Látogass el a VIP Kanapé raktáráruházába és a tökéletes bútorszövet megtalálásához kérd bátran profi kollégáink segítségét. 
Érdeklődj ITT »

Előző cikk Lakberendezés nappalid harmóniájának megteremtéséhez