Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Melengető hatású lakberendezési ötletek télire

Melengető hatású lakberendezési ötletek télire

Lakberendezési ötlet a festéshez, avagy elő a meleg árnyalatokkal

A melengető lakberendezési ötletek természetesen nemcsak az apró dekorációkban, de a nagyszabású felújításokban is képviseltetik magukat. Míg a merészebb stílusokért rajongók otthonaiban nem ritka, hogy a szoba mind a négy fala élénk színekben pompázik, a téli hétköznapok felmelegítéséhez a visszafogottabb megoldásokat kedvelők is bátran ragadhatnak ecsetet.

A télies lakberendezési ötletek meleg árnyalatai a választott helyiség legnaposabb falán mutatnak a legjobban. Ráadásul még arra sincs szükség, hogy az egész fal egyszínű legyen: pár élénk színű pötty, csík vagy geometrikus minta is olyan meghitt ragyogást hoz létre a térben, ami hazaérkezve azonnal elűzi a kinti mínuszok emlékét.

A meleg színekkel való kísérletezést akkor sem érdemes elvetni, ha inkább a modern, minimalista és monokróm enteriőrök felé húz a szíved. Amikor legközelebb festékbolt környékén jársz, mindenképpen térj be egy kis nézelődésre, hátha már ott vár rád a polcon az a melengető árnyalat, ami első látásra szerelem lesz majd.

Helyezz makramét az üres falra

A makramék művészete az araboktól ered és már a 13. században létezett. A 14-15. században meghódította Olaszországot, Franciaországot és Spanyolországot is, ma pedig már szinte fel sem tudunk lapozni egy lakberendezési ötletekkel teli katalógust anélkül, hogy ne találkoznánk ezekkel a különleges fali szőttesekkel. 

A makramék változatos csomózási technikái önmagukban képesek feldobni az üres falakat. Nemcsak ránézni kellemes egy-egy ilyen pamut- vagy hímzőfonalból készült alkotásra, de elkészíteni is ugyanolyan nagy élmény. A saját készítésű lakberendezési ötletek kedvelőinek jó hír, hogy már rengeteg segédlet és videó található az interneten, amelyekkel te is könnyen elkészítheted a saját makramédat. 

Akár ajándékba, akár saját otthonodba szánod, a saját készítésű, pom-pomokkal és rojtokkal díszített lakberendezési ötlet elkészítése a téli estékre is remek kuckózós program lesz majd. Főleg akkor, ha kedvenc forró italodat és egy édes-fűszeres illatgyertyát is bekészítesz a kreatívkodáshoz.

Színes kanapé, mint lakberendezési ötlet

Habár a kanapé egy hatalmas bútor, amelyből természetesen nem vásárolunk szezononként új darabot, érdemes már a tökéletes modell kiválasztása előtt felidézni a zord téli napokat szebbé tevő lakberendezési ötleteket. Egy meleg színű kanapéval például egész évben garantálhatod az örök nyár érzését otthonodban. 

A lakberendezési ötletekben most különösen trendi kanapészínek

  • a meleg sárga árnyalatok (pl. okkersárga, borostyánsárga, currysárga),
  • a piros és a sárga keveredéséből létrehozott élettel teli narancssárgák,
  • a retro hangulatot teremtő téglaszínek,
  • a garantáltan egyedi atmoszférát létrehozó mély zöldek,
  • és a merész pirosak is.


A VIP Kanapénál rengetegféle árnyalat közül választhatod ki az igényeidhez passzolót. Nézd meg a kínálatot és érdeklődj az elérhető színekről szakértő kollégáinknál.
Kezdd ITT »

Szőnyegek minden mennyiségben

A téli lakberendezési ötletekből természetesen a melengető lakástextilek sem maradhatnak ki. Ha szőnyegekről van szó, érdemes elrugaszkodni a klasszikus szőnyegpadlós megoldásoktól: a különböző méretű, színű és mintájú szőnyegek ügyes kombinálásával igazán bohém és hívogató enteriőrt hozhatsz létre.

Ha jól választod ki az egyes darabokat, még a szőnyegek rétegezése is olyan lesz, mintha egy felkapott lakberendező munkája lenne. Ráadásul ez a lakberendezési ötlet nemcsak szuperül néz ki, hanem valóban fel is melegít téged. Télen ugyanis sokkal kellemesebb érzés egy pihe-puha szőnyegre rálépni, mint a hideg járólapra vagy parkettára.

Lakberendezési ötletek extra lámpákkal és hangulatos égősorokkal

Mivel a téli időszakban már délután 4 órakor szinte korom sötét van odakint, sokat segíthet, ha lakásunkat extra világításokkal dobjuk fel. Válassz meleg színű égőket a lámpabúrákba és az égősorokhoz, hiszen ezek megnyugtató, melengető hatását azonnal érezni fogod.

VIP Kanapé-tipp: Az ünnepek elteltével ne pakold el azonnal a karácsonyi égősorokat, hiszen ami a szeretet ünnepén meghitt hangulatot csempész a szívünkbe, annak egész télen érdemes helyet keríteni a lakásban. Futtasd fel a fáról leszedett égősort a függönykarnisra vagy helyezd el kedvenc olvasósarkodba az extra kuckózós élményért!

Természetes elemek a lakberendezési ötletekben

Ha hallottál már a skandináv stílusról, biztosan nem kell bemutatnunk, hogy az északi népek milyen jól értenek a melengető lakberendezési ötletek alkalmazásához. Ott, ahol mindig hideg van, a faanyag nemcsak fűtési eszköz, de elterjedt dekoráció a burkolatok, a bútorok és az apró kiegészítők terén is.

Teremts lélekmelengető skandináv atmoszférát

  • egy tömör fa dohányzóasztallal vagy fa étkezőasztallal,
  • fából készült geometrikus asztali díszekkel,
  • egy költséghatékony, egész falat beborító, famintás fotótapétával,
  • egy fa gyümölcstállal,
  • néhány élő szobanövénnyel.


Még több melengető lakberendezési ötletre vagy kíváncsi?
Inspirálódj a VIP Kanapé blogjából »

Máris elkezdenéd megvalósítani téli lakberendezési ötleteidet?
Nézz körül a VIP Kanapé kínálatában »

Előző cikk Így dobd fel a nappalit, ha szürke az ülőgarnitúrád
Következő cikk Hogyan válasszak ülőgarnitúrát?