Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Miért népszerűek a magas ágyak?

Miért népszerűek a magas ágyak?

A magas ágyakat egyre többen keresik, és nemcsak az idősebbek. A magasabb fekvőfelületű hálószobabútor ugyanis már ránézésre is szebb, mint a hagyományos kialakítású ágy, az pedig, hogy a megkönnyíti a lefekvést, felkelést, csak tovább növeli az érdeklődést e termékek iránt.

Ismerd meg te is e divatos ágytípus előnyeit, és bútoráruházunk legkedveltebb darabjait!

A magas ágy – boxspring ágy – jellemzői

Ha valaki eljön hozzánk, és magas ágyat keres, tudjuk, hogy a boxspring ágyakra gondol: ezeknél ugyanis a fekvőfelület magassága akár 60-70 cm is lehet. Ilyen ágyakkal jellemzően a szállodákban találkozhatunk, azonban ma már otthonra isbeszerezhető ilyen kényelmes fekvőhely. franciaágy kínálatában megleled te is ezeket a dizájnos modelleket.

A főbb jellemzői e bútordarabnak a következők:

  • Alul egy bonellrugós, téglalap alakú doboz található.
  • Ezen helyezkedik el egy vastagabb matrac.
  • Ezen pedig egy alacsonyabb fedőmatrac, a topper.
  • A bútor kárpitozott, ágytámlája is van.

A boxspring ágyak Észak-Amerikából származnak, azonban európai változataik már ágyneműtartót is tartalmaznak. Napjaink vásárlói keresik is ezt a plusz, hazánkban is nagyon fontos kiegészítőnek számít.

A magas ágyak előnyei


Két fő oka van a magas ágyak népszerűségének. Az egyik a kinézet: sokkal jobban mutatnak egy hálószobában az olyan fekhelyek, mint amilyenekkel az amerikai filmekben és a luxusszállodákban is találkozunk. Sokan ezért választják hát ezt a típust: jóleső érzést kelt ránézni egy ilyen termékre.

A másik ok prózaibb: a boxspring ágyak dupla matracai nagyon kényelmesek és praktikusak is. A topper huzata mosható, így könnyebb tisztán tartani az ágyat, mindez higiénikus megoldás, allergiában szenvedőknek ez nagy pozitívum. A megemelt fekvőfelület pedig megkönnyíti az ágyba való lefekvést, illetve a felkelést.

Ilyenkor ugyanis sokkal kisebb terhelés éri a gerincet, a térdeket kevésbé kell behajlítani, ami jó hír egy hátfájós vagy ízületi problémákkal küszködő embernek. Idősebbek számára különösen ajánlott magasított ágyat beszerezni, hiszen az jótékony hatásai miatt megnöveli a komfortérzetet.

Mivel a háttámla is magas minden esetben, a tévénézés, olvasás is pihentető egy ilyen ágyból. Üzletünk boxspring ágyai eleve minőségi alapanyagokból készülnek, ha rendelhető modellről van szó, akkor a szín tekintetében is van mód választásra.

Íme, a magas ágyak közül néhány


Az egyik legkedveltebb modern franciaágy a Saba boxspring, mivel motoros relax funkcióval is rendelkezik. Dizájnos, fiatalos bútor, fémlábakon áll. A fekvőfelület magassága igen figyelemre méltó: 57 cm.

Még ennél is magasabb a Vinton Boxspring, amely 59 cm magas fekvőfelületű. 160, 180 és 200 cm x 200 cm-es változatban is rendelhető. Külön pozitívum, hogy ágyneműtartója is van.

A Cavan magas ágy is elérhető többféle méretben. Alapja tömör tölgyfakeret, rajta egy hétzónás zsebrugós matrac található, azon van egy hideghab matrac, legfelül pedig egy mosható huzattal védett fedőmatrac: ezek együttesen biztosítják a kellemes pihenést. Ez a modell elérhető készletről több színben: kedvezményes áron szerezheted be.

Klasszikus vagy romantikus stílusú hálószobába kiváló a különleges fejtámlájú Yasmin boxspring, amely Swarovski kristályos díszítést kapott. Csak 180 x 200 cm-es kivitelben kapható. Rendelhető hozzá éjjeli szekrény és ágyneműtartó pad is. Exkluzív hatást kelt egy ilyen szett.

Ha további magas ágyakra is kíváncsi vagy, nézz szét a kínálatunkban! A kiszemelt bútort személyesen is megtekintheted az üzletünkben, ahol a rendelés minden részletét meg tudod beszélni a kollégáinkkal. Jelentkezz be hozzánk telefonon!


Előző cikk Alvástippek fiatalabbak és idősebbek számára
Következő cikk Az örök kedvencek: az Artemisz kanapék