Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Miért olyan közkedvelt még ma is a bőrkanapé?

Miért olyan közkedvelt még ma is a bőrkanapé?

Ha belépünk egy nappaliba, az első bútor, amin megakad a szemünk, az az ülőgarnitúra, és ha a helyiségben bőrkanapé van, azonnal megindulunk felé. Hogy miért van ez így? Mert a bőrhöz évek óta a luxus és a kényelem fogalma társul, ezért nem csoda, hogy ma is népszerűek a valódi bőrből készült bútorok.

Azonban további okai is vannak annak, hogy sokan ezeket választják nappalijukba, nézzük is meg a bőrkanapék előnyeit!

A bőrkanapé maximális kényelmet biztosít – és luxusérzést kelt

Az első kérdés, ami felmerülhet bennünk a nappalibútor kiválasztása során, hogy milyen legyen a kanapé kárpitozása? Bőr vagy szövet? Természetesen érvek és ellenérvek is vannak mindkét anyaggal kapcsolatban, azonban valamiért mind a mai napig a valódi bőr az, amely kifejezi azt az életérzést, amit megálmodtunk magunknak.

Talán a nyugati filmekből, a gazdag családok mindennapjait bemutató sorozatokból származik az a nézet, miszerint a bőr az elégedettség, a harmónia, a luxus kifejezője. Emellé társul az is, hogy a bőr tapintása, illata megnyugtató, így képes a stressz csökkentésére.

Már e kettő dolog is elég ahhoz, hogy eldöntsük: bőrkanapénk lesz, ám ha hozzávesszük a bőr mint alapanyag érzékenységét, puhaságát, kellemes hűvösségét is, akkor egyértelmű, hogy erre a kényelemre fogunk vágyni.

A bőr természetessége is meggyőző érv

Sokan a természetes alapanyagok hívei - fa, kő, bőr - ezek felhasználását részesítik előnyben a lakberendezés során. Ezért is kaphat helyet az ilyen otthonokban az olyan kényelmes nappalibútor, mint amilyen például a 245 cm x 175 cm-es Leandra bőrkanapé, amely többféle színben is elérhető.

Ez a termék ágyazható, és ágyneműtartóval is rendelkezik, így akár vendégágyként is használhatjuk. Egy kisebb, rusztikus berendezésű nappaliban ugyanolyan jól mutat, mint egy tágas, modern okosotthonban vagy egy indusztriális stílusú loft lakásban.

De nemcsak ezt a valódi bőr bútort ajánljuk figyelmedbe: igényeidnek megfelelően választhatsz kínálatunkból. Vannak sarokkanapék, de 3+2+1 ülőgarnitúrák és U-form garnitúrák is bőrkárpitozással.

Amennyiben te is szereted a természetes alapanyagú termékeket, szívesen rendeznéd be otthonod olyan bútorokkal, amelyek kellemes hangulatot árasztanak, akkor mindenképp nézz szét az oldalunk bőrkanapéi között!

A bőrkanapé takarítása könnyű

Van még egy érv, amely a valódi bőr bútorok mellett szól: ez pedig az, hogy könnyű őket tisztán tartani. Bár való igaz, hogy ápolásuk több figyelmet igényel, mint a szövetkanapéké, de cserébe mindig tiszta és kényelmes bútoron pihenhetünk.

A bőrbútorokat azért ajánlják kisgyermekes családoknak is, vagy olyan helyre, ahol kisállatok is vannak a lakásban, mert a foltok és az állati szőrszálak könnyebben eltávolíthatók erről a felületről.

Ha valami oknál fogva más kárpitozást választanál, akkor a vízlepergető szövetek vagy az ökobőrök között érdemes még szétnézni kisgyermekes szülőként.

A bőrkanapék ápolására fordíts kellő figyelmet: félévente kend be speciális bútorápolóval a terméket. Arra is ügyelj, hogy ne legyen kitéve az ilyen sarokgarnitúra a tűző napnak, ne kerüljön a bútor radiátor közelébe! A túl magas hő kárt tehet a kárpitban.

A bőrkanapékat elsősorban beszélgetésekhez tervezték, ha vendégeid jönnek, mindenképp itt ültesd le őket. Ám - ahogy láthattad - nem egy sarokkanapé ágyazható is, így többfunkciós bútorként tartjuk őket számon.

A rendelés során egyeztess kollégáinkkal a színről: már nemcsak fekete és sötétbarna bőrkanapék kaphatók, a kínálat ebből a szempontból is igen gazdag. Hívd a megadott telefonszámok valamelyikét, és jelentkezz be áruházunkba a tökéletes nappalibútor kiválasztásához!

Előző cikk Modern étkezőasztalok – akár készletről is!
Következő cikk 5 személyes kanapé: létezik ilyen?