Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Milyen sarokkanapét válasszak?

Milyen sarokkanapét válasszak?

A sarokkanapé a helytakarékosság királya

A sarkok a helyiségek legnehezebben berendezhető terei, de szerencsére a sarokkanapék lényege pont az, hogy ezt a helyet is stílusosan kihasználhasd, praktikussá tehesd.

Ha nagy a család, de szűkös a hely, mindenképpen a sarokkanapé a tökéletes választás. Az 1-2-3-4 elemből álló kanapékkal tökéletesen alkalmazkodhatsz a családtagok igényeihez, ügyesen kihasználhatod a lakás adottságai nyújtotta helyet, mindezt a saját stílusodhoz és az otthonod berendezéséhez igazodva.

VIP Kanapé tippek a még ideálisabb helykihasználáshoz:

  • Válassz modern, karfa nélküli kanapét, mert így akár egy plusz ülőhelyre is szert tehetsz, illetve akárhonnan lehuppanhatsz a kényelmes kanapédra.
  • Válassz alacsony háttámlájú sarokkanapét, így jóval nyitottabbnak tűnik majd a tér.
  • Ha optikailag szeretnéd növelni a szoba méretét, akkor válassz világos színű sarokkanapét, így látványosan nagyobbnak fog tűnni a tér.

Hol helyezd el a sarokkanapét?

A “sarok” szó valójában csak javaslat. Akkor tedd sarokba a sarokkanapét, ha kevés a rendelkezésre álló hely. Manapság a sarokkanapék többségét - ha van elég tered - akár a szoba közepére is állíthatod. A sarokkanapék hátulja is kárpitozott, ezért ugyanolyan jól néznek ki, mint elölről. Ez azért jó, mert térelválasztóként is tud működni, például a nappali és az étkező között.

Tudtad, hogy a fekvőfotel-rész elhelyezkedése határozza meg, hogy a szoba melyik sarkába ajánlott a bútor? A VIP Kanapé kínálatában lévő L alakú kanapékat megvásárolhatod jobbos, balos vagy variálható kivitelben is. 


Sarokkanapé alváshoz?

Az L alakú kanapék nagy előnye, hogy fix kialakítás esetén is elegendő fekvőfelületet biztosítanak egy személy számára. Ha csak az esti filmezéshez, egy jó könyv olvasásához vagy tanuláshoz keresel kanapét, akkor bőven elegendő fix sarokkanapét vásárolnod. 

Vendégek elszállásolásához sem kell egy egész vendégszobát berendezned. A kihúzható kanapék több részből állnak, amelyek egyszerűen átalakíthatók vendégággyá is, ezzel pedig rengeteg helyet spórolhatsz.

Válassz kinyitható sarok kanapéágyat, ha napi szinten a sarokkanapédon aludnál. Kollégáink segítenek dönteni, hogy a mindennapi alváshoz is garantáltan kényelmes sarokkanapét vihess haza magaddal.

VIP Kanapé tipp: Válassz ágyneműtartós kanapét, így még külön szekrénynek sem kell újabb helyet szorítanod, nappal pedig ide rejtheted az ágyneműket.

Anyagválasztás és színvilág

A világos (bézs, szürke, pasztell) színek növelik a teret. De ne ijedj meg az élénk színektől sem. Igazán trendi manapság az okkersárga, a tengerkék, a türkiz és a pink is. Egy színes L alakú kanapé pedig garantáltan a lakás központi eleme lesz. 

Az anyagválasztás azért is fontos, mert muszáj, hogy a választott kanapé illeszkedjen az igényeidhez. Nem mindegy, hol és mennyit használjátok majd, ez befolyásolja a kopásállóságot és a színt is. Mérlegeld azt is, hogy mekkora eséllyel lesz foltos, például kisgyerek vagy kisállat által, vagy ha utcai ruhában is használnátok a kanapét. 

Kérj időpontot, nézd meg élőben az óriási szín- és anyagválasztékot, kollégáink csak veled foglalkoznak, segítenek kiválasztani az ideális kanapét a csaknem 100 különböző stílusú és akár azonnal elvihető sarokkanapé közül.

Ne habozz, tekintsd meg az aktuális kínálatunkat »

Kérj időpontot a bemutatóterembe már ma »

Előző cikk 5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé