Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Nappali ülőgarnitúra: mi alapján válasszuk ki a megfelelőt?

Nappali ülőgarnitúra: mi alapján válasszuk ki a megfelelőt?

A nappali ülőgarnitúra kiválasztása előtt érdemes alaposan átgondolni néhány kérdést. Nem mindegy ugyanis, milyen méretű és színű modellt választunk, de ami még fontosabb: mi lesz a bútor fő funkciója? Hogy te is megtaláld a számodra legmegfelelőbb darabot a kínálatukból, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.


A nappali bútorok fajtái

Mindenekelőtt azt célszerű tisztázni, valóban ülőgarnitúrára lesz-e szükséged. A 3+2+1 modell nagyon népszerű, és igen sokan választják praktikussága miatt. A legfőbb érv mellette, hogy könnyen variálható és tágas teret biztosít a beszélgetésekhez, társasjátékozáshoz, de a kényelmes pihenést is ugyanolyan jól szolgálja.

Azonban áruházunkban nemcsak nappali ülőgarnitúra található, hanem vannak sarokgarnitúrák és U alakú kanapék is. Ezek jellemzően egyik falhoz illesztve helyezkednek el a térben. Bár nagyon komfortosak, és akár délutáni szundikáláshoz is ideálisak, sok esetben nem biztosítanak elég helyet a vendégfogadáshoz.

Mielőtt tehát megrendeled a nappali bútort, azt gondold át, mi lesz az ülőalkalmatosság fő funkciója! Ha gyakran tartotok családi kártyapartit, szívesen beszélgettek a barátokkal a nappaliban, netán sokszor itt esztek tévénézés közben, praktikusabb lehet egy 3+2+1 ülőgarnitúrát választani a helyiségbe.


Milyen funkciókra kell még gondolni?

A másik, amit mindenképp dönts el még a vásárlás előtt: szeretnéd-e vendégágyként használni a nappaliban elhelyezett bútort? Ha igen, akkor az ágyazható modellek között kell keresgélned.

Sokan azonban rendelkeznek vendégszobával, így számukra nem elsődleges szempont az, hogy a nappali ülőgarnitúra pótágyként is funkcionáljon. Inkább a beszélgetések színhelyeként gondolnak a helyiségre, s valóban ilyen esetben a 3+2+1 modellek a legmegfelelőbbek.

Amennyiben viszont a családi pihenés elsődleges színtere a nappali, érdemes lehet relaxfunkcióval is ellátott ülőgarnitúrát vásárolni. Ezek nemcsak divatosak manapság, hanem nagyon is jól szolgálják a feltöltődést – a mai stresszes világban pedig erre nagy szükség van.

Kínálatunkból relaxfunkcióval is rendelkezik például az Amrum 3+2+1 nappali ülőgarnitúra, amely ráadásul darabonként is megvásárolható! A hat ülőhelyből öt átalakítható relaxfotellé: a fejtámla hátradöntésével és a lábtartó megemelésével nagyon élvezetes pihenést tud biztosítani ez a modell.

Annyit érdemes még tudni róla, hogy különböző színben is kérhető, tetszőleges szövettel. Rendelésre készítjük, körülbelül 8-16 hetet kell várni a szettre, ezért javasolt időben egyeztetni munkatársainkkal a részletekről.


A nappali ülőgarnitúra csak 3+2+1 elrendezésű lehet?

Természetesen nem! Amennyiben másféle kialakításra van igény, az is megoldható. Saját készítésű bútoraink ugyanis rendelhetők például 3+1+1 kivitelben is – ilyenkor két fotel jár a háromszemélyes kanapé mellé.

De ha úgy kívánod, rendelhetsz plusz egy fotelt, esetleg puffot a 3+2+1 szetthez is, így biztosan meglesz mindenkinek a helye a családban a pihenéshez.

A nappali ülőgarnitúra mellé jellemzően dohányzóasztalt szoktak még venni, amire le lehet tenni például a nasit a tévénézéshez, ide ki lehet teríteni a társasjáték során a táblát, de baráti beszélgetések alatt a kis asztalon kapnak helyet a poharak, innivalók is.

Minden ülőgarnitúra tekintélyt sugároz: ez egy tágasabb térbe való bútor, de variálhatósága és az elemek mozgathatósága révén jobban mutat egy kisebb szobában is az U alakú kanapénál.

Tekintsd meg bútorainkat, és válassz közülük igényeid szerint. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre, hívj bennünket bátran, ha kérdésed adódik!


Előző cikk A ház legpraktikusabb bútora: az L alakú ágyazható kanapé
Következő cikk Ágyazható kanapé ágyneműtartóval: hogyan kell megrendelni ezt a bútort?