Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Praktikus-e egy kihúzható kanapé?

Praktikus-e egy kihúzható kanapé?

Amikor valaki ágyazható nappalibútort keres, felmerül a kérdés, hogy a nyitható vagy a kihúzható kanapé lesz-e a jobb választás. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai egyaránt. Sokat számíthat maga a modell kinézete, stílusa is a döntésben, és persze a rendelkezésre álló hely is.

Cikkünkben végigvesszük a kihúzható kanapék pozitív tulajdonságait, és megnézzük, melyik szobában érdemes őket elhelyezni.

A nyitható és a kihúzható kanapé közötti különbség

A bútorkészítés során kétféle termékkel találkozhatunk: vannak a nyitható kanapék – ezek azok a modellek, amelyeknél a fekvőfelület úgy jön létre, hogy a háttámlát ledöntjük. Amennyiben ezt választjuk, akkor a fekvés iránya merőleges lesz az ülés irányával. Így előfordulhat, hogy tévét nézni már nem tudunk a kanapén fekve.

A másik típus a kihúzható kanapé, amely sokak számára jobban tetszik. Praktikusabbnak is tartják sok esetben, hiszen egyszerűbb ággyá alakítani, mint a nyitható változatot. Ilyenkor ugyanis az ülőfelület alatti részt kell csak megfogni és kihúzni: a fekvőfelület máris előáll. Arra sincs szükség, hogy a díszpárnákat lepakoljuk az ágyazás előtt. A fekvés iránya is megegyezik az ülés irányával, a tévénézés sem ütközik így problémába.

Bármelyik változatban is gondolkodsz: nyitható és kihúzható kanapék széles választékával várunk üzletünkben. Amennyiben nem tudnál dönteni a típust illetően, kérd bátran munkatársaink segítségét a választáshoz! Cikkünkben most mi is bemutatunk pár népszerű modellt, hogy lásd, melyik hol hasznosítható leginkább.

Kihúzható kanapé a nappaliba

A nappalibútor elsődleges szerepe, hogy helyet biztosítson számunkra a családi pihenéshez, kikapcsolódáshoz. Ebben a helyiségben tévézünk, beszélgetünk, itt fogadjuk a vendégeket is. Ritkán van szükség arra, hogy a kanapét ággyá alakítsuk át, de persze fel kell készülni ilyen eshetőségre is.

Akár 3 személyes kanapé, akár U-form garnitúra, akár sarokkanapé áll a nappaliban, lehet belőle vendégágy, ha ágyazható modellt választottunk. Azonban jó tudni, hogy rendszeres használatra a szakértők a nyitható kanapékat ajánlják, hiszen itt a fekvőfelület nem törik meg.

Amennyiben tehát csak néha-néha kapna szerepet pótágyként a bútor, akkor bátran választhatunk kihúzható verziót is, főleg, ha a stílusa egyébként is tetszik.

Az egyik legnépszerűbb termékünk az Artemis 3-as kihúzható kanapé, amely ideális közös tévénézéshez például. Nem is feltétlen kell rajta megágyazni: elheveredhet az egész család egymás mellett rajta, mikor jön a kedvenc sorozatunk a tévében vagy mozimaratont tervezünk.

A bútor fekvőfelülete 170 cm x 190 cm, a fejtámlái, a kartámlái is állíthatók: magas fokú kényelmet fog biztosítani egy délutáni tévénézős programhoz.

Kihúzható kanapé a gyerekszobában

Nagy szerepe lehet még egy kihúzható kanapénak a gyerekszobában is. Már egészen korán betehetünk ide egyet, hiszen az édesanyák gyakran kénytelenek együtt aludni a csöppséggel, ha az beteg. Még egy keskenyebb bútor is megfelelő lehet ide – például a Tim kanapé, amelynek fekvőfelülete 126 cm x 192 cm. Kinézetre ez is nagyon tetszetős, többféle színben is kérhető. A kartámlája állítható.

De akkor is jó szolgálatot tesz egy kihúzható kanapé a gyerekszobában, amikor a gyerkőc már nagyobb, és a kispajtásoknak pizsipartit szervezünk. De ha nem szeretnénk beruházni egy nagyobb ülőbútorra e helyiségbe, akkor az egyszemélyes heverők, a fotelágyak is szóba jöhetnek. Ezekből is találsz bútoráruházunk kínálatában sokfélét.

Bár a kihúzható kanapé nem mindenhova ajánlható, összességében egy nagyon praktikus és kecses bútor: ha megvan a helye és a szerepe, örömödet leled majd benne.


Következő cikk A kis vagy a nagy L alakú kanapét válasszam?