Skip to content
3 óriási hiba a kanapéválasztásnál, amit SOHA ne kövess el

3 óriási hiba a kanapéválasztásnál, amit SOHA ne kövess el

1. Az előzetes mérések és próbák elmulasztása kanapéválasztás előtt

Habár a bútor webáruházak oldalain általában fel vannak tüntetve a bútorok paraméterei, a csalódások elkerülése érdekében fontos, hogy még a legjobb szemmértékkel rendelkezők is elvégezzenek pár mérést kanapéválasztás előtt. 

Először mérd le a helyet, ahová vadonatúj bútorodat szánod, de ne feledkezz meg az ajtónyílások szélességéről és magasságáról sem, így már a bepakolás során sem fog meglepetés érni.

VIP Kanapé-tipp: Ne csak mérőszalagot használj a kanapéválasztás előkészületeihez! Bátran rendezd be térben is leendő kanapédat plédekkel, párnákkal és kartondobozokkal, hogy ezáltal a bútor magasságáról is meg tudj győződni.

Miért fontos a személyes próba kanapéválasztás előtt?

A legtöbb bútoráruház ma már országos házhozszállítással teszi kényelmesebbé a kanapéválasztás folyamatát. Azonban a személyes próba ilyenkor is elengedhetetlen, hogy egészen biztosan az igényeidnek megfelelő bútor kerüljön a nappaliba. 

Kanapéválasztás során csak személyesen tesztelhető, hogy 

  • a bútor ülésmélysége megfelel-e a családtagok magasságának,
  • mennyire könnyen és gyorsan ágyazható a választott modell,
  • mekkora tárolóhelyek állnak rendelkezésre az ágyneműtartóban,
  • milyen extra, állítható funkciók teszik kényelmesebbé a mindennapokat,
  • mennyire tartós és puha a bútor kárpitja,
  • mindennapi használatra megfelelő-e az ülések keménysége.

A kanapéválasztásra érdemes mindenkit magaddal hoznod, aki napi szinten használni fogja majd a megvásárolt bútort. Így nemcsak a későbbi kellemetlenségek kerülhetők el, de a közös nézelődésből és próbákból szuper családi program is kerekedhet majd.

2. A háztartásban élők mindennapi életmódjától eltérő kanapé választása

A kanapéválasztás során sokkal könnyebb leszűkíteni a lehetőségeket, ha pontosan tudod, hogyan, mikor és kik fogják használni az új bútort. 

Nagycsaládosként és társaságkedvelőként a kanapéválasztást egyből érdemes az U-alakú kanapék és a többrészes ülőgarnitúrák között kezdeni. Míg az esti családi filmezéseknél egy U-alakú kanapén mindenki megtalálhatja kedvenc helyét, addig egy ülőgarnitúra szellős, beszélgetésekhez ideális elrendezése a vendégek kényelméről gondoskodik majd.


Kisgyermek vagy házikedvenc mellé érdemes olyan kárpitot választani, amely bírja a strapát. Kanapéválasztáskor egy megfizethető, luxushatású bútorszövetet választva már előre biztosíthatod új bútorod időtállóságát. A vízlepergető anyag a kanapé legfelső rétegén tartja a szennyeződéseket, a különleges AquaClean bútorszövetből pedig a legmakacsabb foltok is eltüntethetők kizárólag víz használatával.

Amennyiben a nappali éjszakára hálószobává alakul, a kanapéválasztáskor rögtön az ágyazható modellek között érdemes nézelődni. 
Tudj meg mindent a kihúzható és nyitható kanapék különbségeiről ITT »

3. A lakás stílusától eltérő formák és árnyalatok keresése kanapéválasztáskor

A legtöbben pihenésre és vendéglátásra használjuk nappalinkat, de olykor az is előfordul, hogy dolgozni telepedünk le kedvenc ülőalkalmatosságunkra. A nappali berendezésénél, így a kanapéválasztás során is elsőszámú szempont, hogy ezekhez a nyugalmat és otthonos életteret igénylő tevékenységekhez egymással harmonizáló bútorokat válogassunk össze.

Az, ami remekül mutat a lakberendezési katalógusok hasábjain és ismerőseid nappalijában, korántsem biztos, hogy a te nappalidban is be fog válni. Kanapéválasztás előtt bátran készíts képeket a szobáról, ahová új bútorodat szánod, hiszen a burkolatok, a falak, a kisbútorok és a kiegészítők alapján a VIP Kanapé profi kollégái már konkrét kanapékat is tudnak ajánlani neked. 

A kanapéválasztáskor az időhatékonyság szempontjából óriási segítség lehet az is, ha előre létrehozol egy Pinterest-táblát a neked tetsző bútorokkal. Alig pár tucatnyi fotó összegyűjtése után már látni is fogod azt a célzott színpalettát és formavilágot, amelyet személyesen érdemes lesz keresned.


Kanapéválasztás előtt mindig inspirálódj a választott bútoráruház kínálatából, mert ezzel szűkíthető a megnézendő bútorok köre, így egyszerre időt és energiát is spórolsz majd.
Kezdd ITT »

A VIP Kanapénál nem kell sorban állnod a hasznos tanácsokért. Foglalj időpontot és tapasztald meg a kanapéválasztás VIP élményét raktáráruházunkban, ahol a választott időintervallumban csak veled foglalkozunk.
Érdeklődj ITT »

Previous article Minden, amit az AquaClean szövetről tudnod kell
Next article 3 U-alakú kanapé, ami tökéletessé teszi a nappalit