Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
5 funkció, amit imádni fogsz a kanapédban

5 funkció, amit imádni fogsz a kanapédban

1. Ágyazhatóság, avagy miért érdemes kanapéágyat választani

Ha kanapéágyat vásárolsz, kis túlzással két bútort kapsz egy helyett. Az ágyazható kanapék ugyanis nemcsak a garzonlakások éjszakára hálószobává alakuló nappalijaiban hasznosak, de helytakarékos választások a vendégszobákba és a nappaliba is.

Amennyiben párkapcsolatban élsz, biztosan tudod, hogy vannak olyan napok, amikor szükség lehet egy plusz hálóhelyre. Betegség vagy késői hazaérkezés esetén felüdülés, ha egymás zavarása nélkül tudtok nyugovóra térni, ebben pedig nagy segítség lehet egy ágyazható kanapé.

2. Fiókos vagy nyitható ágyneműtartók a kanapéban

Az ágyazható kanapék legtöbbje nemcsak kényelmes fekhely, hanem praktikus tároló is. Az ágyneműtartós kanapéágyakban ugyanis a tiszta ágyneműszetteken kívül számtalan olyan használati tárgyat és lakástextilt tárolhatsz, amelyek jelentős helyet fel tudnak szabadítani a lakás többi helyiségében.

Kanapéd ágyneműtartójában ügyesen elrejtheted szem elől

  • gyermeked kinőtt, de kistestvér számára még tovább örökíthető ruháit,
  • a szekrényben vagy a komód fiókjában könnyen gyűrődő alkalmi terítőket és függönyöket,
  • a nyelvtanulás vagy az általad ismert idegen nyelv felelevenítéséhez szükséges tankönyveket,
  • a párodnak vagy gyermekednek szánt meglepetéseket,
  • és a legféltettebb nassolnivaló készleteidet is.

A kanapéágyak ágyneműtartóinak alapvetően két fajtáját különböztetjük meg. Míg a kerekeken guruló, fiókos megoldások a hátfájással küzdők és az idősek mindennapjait tudják megkönnyíteni, addig a felnyitható ágyneműtartók esetében az sem jelent akadályt, hogy közvetlenül a kanapé elé kerüljön egy pihe-puha és vastag szőnyeg.

A fiókos ágyneműtartóval rendelkező kanapékban általában a pakolóhelyek mélysége impozánsabb a magasságuknál. Emiatt hátra a szezonon kívüli, vákuumzsákba csomagolt ruhákat, előre pedig a folytonos forgásban lévő törölközőket és tiszta párnahuzatokat érdemes rakni.

Azok a kanapéágyak, amelyek nyitható ágyneműtartóval könnyítik meg a rendszerezést, ma már gázrugós megoldással biztosítják, hogy a nagytakarítás közben ne kelljen folyton fel- és lehajtani a kanapé ülőfelületét. A legtágasabb tárolóhelyeket ebben az esetben a 2- vagy akár 3 rekesszel felszerelt U-alakú kanapék tudják biztosítani.


3. Állítható kar- és fejtámlák az otthoni hotelélményért

Egy fárasztó munkanap, egy minden testrészt átmozgató edzés vagy egy kiadós túra után már a hazaérkezés is külön öröm. De miért ne fokozhatnád a kényelem érzését vadiúj kanapédon valami olyasmivel, ami garantálja, hogy saját nappalidban is úgy fogod magad érezni, mintha éppen egy luxusszállodában nyaralnál?

A tetszőleges szögbe állítható és/vagy fel- és lehajtható fejtámlákkal rendelkező kanapék igazi megmentői a mindennapoknak. És hogy ne csak nyakad lélegezhessen fel, érdemes olyan bútort választani, amelyen a karfák is szabadon mozgathatók.

Vadiúj állítható fej- és kartámlás kanapédon szinte észre sem veszed majd, hogy máris ledaráltad kedvenc sorozatod legfrissebb epizódjait. Ha pedig egy jó könyvvel kuckóznál be, a melletted lévő karfát nemcsak könyöktámaszként használhatod, de oldalhelyzetben fekve fejedet is kényelmesen pihentetheted rajta.

4. LED világítás a kanapé háttámláján vagy alján

Romantikus vacsora a kedvenc éttermetekből rendelve? Barátokkal közös mozimaraton? Meghitt családi ünneplés a nappaliban? Egy kanapéba épített LED világítás szinte minden helyzethez felejthetetlen atmoszférát teremt.

Egy ilyen modern kanapéfunkcióval nemcsak énidőd diszkófényben táncolós vagy csendben meditálós pillanatait dobhatod fel, de vendégeid dicsérő szavait is garantáltan bezsebelheted majd.

5. Kanapéba épített motoros relax ülések

A legmodernebb kanapék kapcsolóval vagy gombbal vezérelhető motoros relax ülésekkel vannak ellátva. A mechanizmus a lábtartót a gombot kezelő személy igényei szerint megemeli és ezzel párhuzamosan a háttámlát is közel vízszintig eldönti, ezáltal kényelmes fekvő helyzetet alakít ki.

A motoros relax üléssel rendelkező kanapék előnye, hogy a választott helyzet a motor leállítása után is megtartható. Így családod apraja-nagyja a beállításokból tudhatja, kinek melyik a kedvenc helye a kanapén.


Hasznos funkciókkal ellátott kanapét keresel? A legjobb helyen jársz.
Nézd meg a VIP Kanapé kínálatát ITT »

Győződj meg leendő kanapéd kényelméről személyesen is.
Kérj időpontot raktáráruházunkba és élvezd a sorbanállás nélküli bútorvásárlás VIP élményét »

Previous article 5 ötlet az uniszex gyerekszoba kialakításához
Next article 5 különleges franciaágy, amiben élmény az alvás