Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Az ideális nappalibútor: L alakú kanapé ágyazható kivitelben

Az ideális nappalibútor: L alakú kanapé ágyazható kivitelben

Hogy miért olyan népszerű az L alakú kanapé ágyazható kivitelben? Talán azért, mert ez az a nappalibútor, amely aztán tényleg mindenhova passzolni fog: kisebb és nagyobb területű helyiségekbe, bármilyen stílusú szobába, sőt még nyaralókba is ideális. A legnagyobb pozitívuma, hogy vendégágy is lehet belőle.

Ahhoz, hogy meg legyünk elégedve a berendezéssel, az kell, hogy az ízlésünknek és az igényeinknek legmegfelelőbb bútort megtaláljuk. Mivel áruházunk L alakú kanapé kínálata igen széles, cikkünkben adunk egy-két ötletet, mi alapján döntsünk, és természetesen a legkedveltebb modelleket is bemutatjuk.

A bútorválasztás szempontjai

Összeállítottunk egy kérdéssort, amelyen érdemes végigmenni a bútorrendelés előtt. Íme, a lista:

  • Mekkora a helyiség alapterülete? Kicsi vagy nagy bútort tudunk betenni a szobába?
  • Hány fős a család? Ki hogyan szeret tévézni: ülve vagy fekve?
  • Milyen gyakran használjuk majd a terméket más célra? Például társasjátékozáshoz, beszélgetéshez, délutáni szunyókáláshoz?
  • Hova fog kerülni a kanapé? Költözést, átalakítást tervezünk a közeljövőben? Megtartjuk majd a bútort?
  • Milyen a szoba stílusa, hangulata? Milyen a kiegészítők színe?
  • Van kisállat a lakásban? Gyakran eszünk a tévé előtt?
  • Szükséges-e, hogy a darab vendégágyként is funkcionáljon?

A válaszok alapján körvonalazódni fog, mire lesz szükségünk: U alakú sarokgarnitúrára, egy sima kanapéra vagy egy 3+2+1 szettre. A tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbben az L alakú kanapék ágyazható verzióit választják. Nézzünk is egy-két példát!

Sarokkanapé mediterrán stílusú lakásba

A mediterrán stílus nagyon közkedvelt: a meleg színek, természetes formák használata mindenkit elvarázsol. Ide egy olyan sarokkanapé lehet megfelelő, amin kényelmesen lehet ejtőzni, kellően széles. Az sem árt, ha járnak hozzá díszpárnák, vagy a karfa állítható.

A Positano L alakú kanapé ágyazható is, és többféle színben is rendelhető, így remekül mutathat egy ilyen nappaliban. 277 cm x 189 cm a mérete, kecses lábakon áll. A szövet árnyalatán túl a kárpit fajtája is megválasztható: kisállatos otthonokba is lehet találni ideálisat.

L alakú kanapé ágyazható kivitelben egy skandináv stílusú helyiségbe

Az egyszerűségével és a letisztultságával hódít a skandináv stílus: ez is kedveli a természetes alapanyagokat. Itt azonban a fehér, a bézs vagy a szürke lesz a meghatározó szín, nem pedig a sárga, okker vagy a terrakotta.

Mivel bútoráruházunkban található kanapék bármilyen szövettel kérhetők, nem lesz gond kiválasztani a dizájnhoz illő árnyalatot. A sarokkanapék közül jó lehet egy ilyen berendezésű szobába a Feldberg, az Aura és a Java termékünk is. Mindegyik ágyazható L alakú kanapé.

Kisebb méretű L alakú kanapé ágyazható és ágyneműtartós verzióban

Nagy kihívás találni egy olyan bútort, amely nem túl nagy, ugyanakkor elférnek rajta többen is tévénézéskor, plusz ágyazható is – de még jobb, ha ágyneműtartója is van. Nos, ilyen darab is bőségesen található nálunk!

A Britta kis modell például csak 270 cm x 175 cm, de a fekvőfelülete elég két embernek is: 140 cm x 210 cm. A Linea darabot is érdemes megnézni, ez is kisebb bútor, 130 x 210 cm-es fekvőfelülettel.

Még ezeknél is kompaktabb kialakítású a Boomer L alakú kanapé, amely mindössze 236 x 165 cm, de ággyá alakítva 146 x 201 cm-et kapunk fekvőfelületként. Ez is rendelhető többféle színben, többféle szövettel – fiatalos, dizájnos bútor. Modern nappalikba ajánljuk.

Még hosszasan lehetne sorolni, hogy a válaszok alapján kinek milyen bútor lenne jó a nappalijába. A legcélszerűbb azonban személyesen felkeresni áruházunkat, ahol munkatársaink segítenek megtalálni az ideális modellt.


Previous article Kihúzható kanapé ágyneműtartóval: milyen modellekben gondolkodhatunk?
Next article Mindennapos alvásra 160 x 200 kinyitható kanapé? A Duett a legjobb választás!