Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Így válassz bársonyszéket

Így válassz bársonyszéket

1. Válaszd ki a bársonyszék színét 

A minimalista konyhákban és étkezőkben évek óta hódítanak az élénkebb árnyalatú bársonyszékek és ez idén sincs másként. Egyre trendibbek a zöld különböző tónusai, hiszen az olivazöld és a méregzöld is remekül mutat a bársony sejtelmes csillogásával. A már-már feketébe hajló, egészen sötétkék szín pedig időtlen választás, amivel nehéz mellélőni. 

Válassz letisztult konyhádba vagy étkeződbe színes bársonyszéket. Igazítsd a kárpit színéhez a konyhai kisgépek, a konyhai textíliák és az apróbb dekorációk (pl. képkeretek) árnyalatát. Teremts Te is katalógusba illő harmóniát a helyiségben ezzel az egyszerű trükkel.

Az univerzális színek, például az antracitszürke, a grafitszürke és a fekete méltán népszerű árnyalatok a bársonyszékek kárpitján. Ezek a színek szinte bármilyen stílusú enteriőrbe remekül beilleszthetők. Praktikus elemei azoknak a konyháknak vagy étkezőknek, ahol a csempék vagy bútorok többféle színes részlettel vannak díszítve vagy az egyéb emléktárgyak sokszínűsége már így is hangsúlyos eleme a helyiségnek.


2. Döntsd el, hogy a bársonyszék karfás vagy karfa nélküli legyen

A karfa nélküli bársonyszékek a kis terek helytakarékos hősei, hiszen az egészen kicsi konyhákban és étkezőkben is képesek akár 4-6 ember számára helyet biztosítani az asztal körül. Optikailag is megnyitják a teret és nagy előnyük, hogy valamivel nagyobb mozgásszabadságot biztosítanak, mint a karfás modellek.

A karfás bársonyszékeket főleg asztalfőre ajánljuk, mivel igazán markáns karakterrel rendelkeznek önmagukban is. Egy karfás bársonyszék tökéletes választás a nagyobb étkezőkbe, hiszen a karfa az ülőhelynek zárt, biztonságosabb érzetet nyújt, ezzel pedig komfortosabbá és otthonosabbá teszi az étkezőasztal területét.

3. Határozd meg a bársonyszék vázának stílusát

A bársonyszék stílusát elsősorban a váz, azon belül pedig az ülés és a háttámla formavilága, illetve a lábazat határozza meg.

A bársonyszék vázának stílusát kiválaszthatod

  • a személyes ízlésednek megfelelően,
  • a helyiség nagysága szerint,
  • vagy az asztal stílusához illeszkedve.

Kis konyhába vagy étkezőbe válassz lekerekített formájú bársonyszéket, nagyobb térbe pedig szögletes vázút. A forma segít optikailag megnyitni vagy otthonosan leszűkíteni a szobát.

Az étkezőasztal stílusa is nagyban meghatározza a bársonyszék vázának stílusát. Egy robusztus, szögletes asztal mellé mindenképpen vékony lábú, légies és kevésbé szigorúan szögletes formavilágú bársonyszéket ajánlunk. Ezzel szemben keskeny asztallap vagy akár üvegasztal mellé bátran választhatsz karakteresebb, díszített bársonyszéket is.

4. Válassz megfelelő méretű bársonyszéket

A bársonyszék méretét nagyban meghatározza a helyiség és az étkezőasztal mérete. Végezz előzetes méréseket, hogy a bútor kiszállításakor már ne érhessenek meglepetések az otthonodban.

A tér által nyújtotta lehetőségek mellett vedd figyelembe azt is, hogy jellemzően kik fognak a bársonyszéken ülni. Az bársonyszék ülőfelületének nagysága, magassága és a háttámla magassága is igazodjon szeretteid és vendégeid életkorához, fizikai állapotához.

Idősebb szeretteid kényelmét könnyen biztosíthatod egy magasabb bársonyszékkel, a legkisebb családtagok pedig sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat egy nagyobb üléssel rendelkező modellen.

5. Válaszd az ár-érték arányban legjobb ajánlatot

A bársonyszékek szerencsére ma már nem csupán a leggazdagabb réteg kiváltságai. A VIP Kanapénál elérhető áron vásárolhatod meg ezt az elegáns bútortípust és páratlan luxust csempészhetsz vele az étkeződbe vagy a konyhádba.

Webáruházunkban már 20 000 Ft-tól választhatsz magadnak exkluzív, precíz kivitelezésű bársonyszéket.

Minőségi, modern bársonyszéket keresel otthonodba? Nézd meg a VIP Kanapé kínálatát.
Kattints IDE »

Látogass el hatalmas, 4000 m²-es bemutatótermünkbe és próbáld ki vadiúj bársonyszékedet élőben is. 
Kérj időpontot ITT »

Previous article Miért hasznos, ha ágyneműtartó is tartozik az ágyhoz?