Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Így válassz sarokülőgarnitúrát skandináv stílusú otthonodba

Így válassz sarokülőgarnitúrát skandináv stílusú otthonodba

1. Válassz természetes árnyalatú skandináv stílusú kanapét

A skandináv stílusú kanapék visszafogott, naturális és/vagy pasztell színeikről ismertek. A világos színek segítenek abban, hogy a kisebb terek is nagyobbnak látszódjanak, a barátságos árnyalatok pedig kifinomult, otthonos érzést teremtenek a hétköznapokban.

A skandináv lakberendezésben hódítanak a természetes színek, a barnák, a bézsek és a hidegebb pasztellek. A modernitás kedvelőinek jó hír, hogy a szürke és a fehér szintén jelen van a skandináv stílusban: a monokróm lakberendezésnek a pasztell árnyalatokkal tompított szürke irányzata különösen is trendinek számít idén.

Helga skandináv stílusú sarokkanapé 

A 296 x 176 cm-es Helga skandináv stílusú kanapé remek választás, ha hosszú évekre keresel bútort a nappalidba. Bézs és szürke színekben választható kárpitja tökéletesen illeszkedik a skandináv lakberendezéshez, állítható fej- és kartámlái pedig növelik a komfortérzetedet. 


A Helga skandináv stílusú sarokkanapé 137 x 220 cm-es ággyá alakítható, amely egyaránt alkalmas ottalvós vendégek fogadásához és mindennapi alváshoz is. Ez utóbbit a már ránézésre is pihe-puha hullámrugó és hideghab ülőfelület teszi igazi élménnyé. 

Nézd meg ITT »

2. Adj esélyt az élénkebb színű skandináv stílusú kanapéknak is

A skandináv lakberendezésre jellemző szögletesség és ridegség könnyen fellazítható pár áramvonalas vázával, különböző anyagok kombinálásával és puha, meleg lakástextilekkel. De sokszor akár az is elég, ha barátságos, vidámabb színekkel kombinálod az északi lakberendezés jellegzetes stílusjegyeit.

A különböző árnyalatú sárgák (de főleg az okkersárga) például teljesen beleférnek a természetes skandináv stílusú kanapékról alkotott képbe. Az ilyen színű szövetek önmagukban is otthonos és hívogató légkört teremtenek a nappaliban. 

Hello skandináv stílusú sarokkanapé

A Hello skandináv stílusú kanapé remekül illik a fás elemekkel ötvözött enteriőrökbe, hiszen a napsárga szín kifejezetten jól mutat az ilyen színű kiegészítőkkel és bútorokkal.


A Hello skandináv stílusú sarokkanapé minden egyes eleme a kényelmedet szolgálja: a 294 x 174 cm-es bútor 160 x 230 cm-es ággyá alakítható, állítható karfákkal teszi szebbé az olvasás és a filmezés pillanatait, valamint személyes igényeid szerint jobbos és balos kivitelben is rendelhető.

Kattints IDE »

3. Kis terekbe válassz egyszerű skandináv stílusú kanapét

Már a bútorvásárlás kezdeti fázisában, skandináv stílusú kanapéd kiválasztása előtt érdemes törekedned az északi lakberendezésnek megfelelő szellős és rendezett tér megteremtésére. Kis nappalikban ehhez tökéletes megoldást nyújt, ha sarokkanapét választasz, hiszen így egy lépésben tudsz egy alapból nehezen kihasználható teret esztétikusan berendezni.

Burgas skandináv stílusú sarokkanapé

A Burgas skandináv stílusú kanapé egy egyszerű, de nagyszerű bútor, amelyen semmilyen felesleges díszítés nem kapott helyet. A letisztult és kis méretű (223 x 146 cm) kanapé helytakarékos megoldás a nappali sarkába. 


Az ággyá alakítható skandináv stílusú kanapé egyszerűen nyitható és 204 x 146 cm-es fekvőfelületet kínál délutáni szunyókálásaidhoz vagy az alkalmi vendégfogadáshoz.

Nézd meg ITT »

4. Válassz könnyen kezelhető tárolóhelyekkel ellátott skandináv stílusú kanapét

A skandináv stílusú kanapékat, valamint magát a lakberendezési irányzatot is a kisebb, multifunkciós életterek inspirálják. Egy jól kiválasztott kanapé segítségével a nappalid pillanatok alatt vendégszoba lehet vagy akár minden este hálószobává alakulhat át.

Bari skandináv stílusú sarokkanapé

Az északi lakberendezésben fontos, hogy mindennek meglegyen a maga helye a háztartásban. Ezért a Bari skandináv stílusú kanapé rövidebb oldala teljes hosszában felnyitható ágyneműtartóként funkcionál. A bútor kis mérete ellenére ez a tágas ágyneműtartó rengeteg helyet szabadít fel a gardróbodban vagy a komódjaidban.

A Bari skandináv stílusú sarokkanapé praktikus választás, ha nappalid vendégszobaként vagy hálószobaként is funkcionál: nappalra elrejtheted benne az éjszakai ágyneműket és párnákat, így pillanatok alatt újból letisztult és rendezett lesz a szobád.

Kattints IDE »

+ 1: Skandináv stílusú kanapédhoz szerezz be a trendnek megfelelő kiegészítőket

Már vadiúj skandináv stílusú kanapéd beszerzése előtt érdemes elgondolkodnod azon, hogy milyen dekorációkkal fogod erősíteni nappalidban az északi lakberendezés otthonosságát. 

A skandináv lakberendezésben különösen népszerűek

  • az organikus anyagokból készült lakástextilek,
  • a textilből vagy fából készült lámpabúrák,
  • a pihe-puha, meleg pokrócok,
  • a sok természetes fényt beengedő lágy szövésű függönyök,
  • a természetességet erősítő szobanövények,
  • a világos színű, fás polcok és szekrények,
  • és a teret nagyobbnak láttató vitrinek és üvegből készült dohányzóasztalok is. 


Skandináv stílusú kanapét keresel nappalid nehezen berendezhető sarkába? Nézz körül a VIP Kanapé folyamatosan bővülő sarokülőgarnitúra kínálatában.
Kattints IDE »

Megtaláltad álmaid skandináv stílusú kanapéját? Gyere el 4000 m²-es raktáráruházunkba és győződj meg a kényelméről élőben is.
Érdeklődj ITT »

Previous article 5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé