Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Lakberendezési tippek a harmonikus otthonodhoz

Lakberendezési tippek a harmonikus otthonodhoz

1. Örökérvényű lakberendezési tipp: a nagy legyen semleges, a kisebb pedig extra

A legnagyobb felületek, például a padlóburkolatok és falak esetében szinte már alapvetés, hogy a harmónia megteremtéséhez érdemes semleges színű, minta nélküli megoldásokat választani. Ezek mellett jól működnek a merészebb bútorok, a mintás kiegészítők, faliképek és szőnyegek.

Ez a lakberendezési tipp mindig a legnagyobb felületektől indul a kisebbek felé, így nemcsak a burkolatoknál alkalmazható, hanem a nagy bútorok és az apró lakásdekorációk esetében is. 

Az egyszínű konyhabútor például remekül mutat színes konyhai textilekkel, a semleges kanapék és ülőgarnitúrák pedig még jobban kiemelik a mintás pokrócok és a bohém díszpárnák egyedi karakterét.

2. Aranyszabály a lakberendezési tippek háza táján: játék a kicsivel, a naggyal, a világossal és a sötéttel

A szűkös garzonlakások, valamint az indusztriális stúdióapartmanok berendezése majdnem ugyanannyira nehéz. Amikor kezdetben csak egy-egy üres szoba adott, nem egyszerű eldönteni, hogy milyen méretű, színű és formájú bútorok mutatnának jól a helyiségben.

Érdemes ilyenkor a lakberendezési tippek egyik legalapvetőbb szabályát alapul venni:

  • a kis helyiségeket világosítsd pasztellszínekkel és fehérrel vagy optikailag nagyítsd a teret átlátszó dolgokkal, például tükrökkel vagy egy üvegasztallal.
  • A nagyobb szobákban pedig bátran fess egy-egy falat sötétebbre vagy dobd fel mintás tapétával, hogy a tér otthonosabb, zártabb légkört nyújtson.


3. Puhaság: a legotthonosabb lakberendezési tipp

A harmóniához nyugalom kell, a nyugalomhoz pedig otthonosság. Ezt az érzést leginkább a puha, meleg anyagokkal lehet érzékeltetni. Fogadd meg ezt a lakberendezési tippet és helyezz el minden helyiségben egy-egy puha textíliát.

A hálószobában és a nappaliban nagy, süppedős párnákkal és finom tapintású pokrócokkal, a fürdőszobában minőségi köntösökkel és puha törölközőkkel, a konyhában pedig különleges asztali futókkal vagy konyharuhákkal érheted el a kívánt hatást.

4. Egy lakberendezési tipp, amitől mindig egy kicsivel jobban fogod érezni magad: élő dekorációk

Még a nehezen induló vagy végződő napokon is jót tesz, ha van a helyiségben valamilyen dinamikus, élettel teli elem, ami képes elterelni a figyelmedet a külvilág gondjairól. Ezt a “zöldítés” néven ismert lakberendezési tippel igazán könnyen, pár ezer forintos befektetéssel Te is elérheted az otthonodban.

Egyszerűen csak szerezz be pár élő növényt a lakás különböző pontjaira:

  • a konyhába válassz fűszernövényeket,
  • a fürdőszobát dekoráld párakedvelő növényekkel,
  • a nappali ablakába helyezz el gyorsan növekvő, látványos virágokat,
  • a hálószobába pedig válassz megnyugtató illatú és hatású gyógynövényeket.

5. Lakberendezési tipp merészeknek: adj a szobának saját karaktert

Az eklektikus stílus régóta nem a szedett-vedett bútorokból és kiegészítőkből összeválogatott szobákat jelenti. A bevállalósabb személyiségek legkedveltebb lakberendezési tippje, hogy otthonuk 1 vagy több helyiségében elhelyeznek egyetlen, a szoba stílusától elütő, meglepő elemet. 

Légy Te is innovátor a saját otthonodban, szerezz be egy olyan bútort vagy kiegészítőt, ami szavak nélkül is tökéletesen leírja a személyiségedet. Ennek a lakberendezési tippnek csak a képzeleted szabhat határt.

Mit szeretnél, mi jusson eszébe a lakásodról a vendégeidnek még hetekkel a látogatásuk után is? Egy színes fotel? Egy egész falas absztrakt tapéta? Egy amorf üvegasztal? Egy létra alakú polc? Esetleg egy antik festmény vagy váza? Teljesen mindegy, mit választasz, a lényeg, hogy azonnal megragadja a helyiségbe belépők tekintetét.


Hasznosítsd ezeket a lakberendezési tippeket az otthonodban és találd meg hozzájuk a legmegfelelőbb bútorokat a VIP Kanapénál.
Nézz körül a kínálatban »

A lakberendezési tippek már nemcsak körvonalazódni látszanak a fejedben, hanem határozott elképzeléseid is vannak velük kapcsolatban? Gyere el raktáráruházunkba és próbáld ki a Neked tetsző bútorodat élőben is.
Kérj időpontot még ma »

Previous article Mini sarokkanapé, ami sok problémát megold