Skip to content
Melengető hatású lakberendezési ötletek télire

Melengető hatású lakberendezési ötletek télire

Lakberendezési ötlet a festéshez, avagy elő a meleg árnyalatokkal

A melengető lakberendezési ötletek természetesen nemcsak az apró dekorációkban, de a nagyszabású felújításokban is képviseltetik magukat. Míg a merészebb stílusokért rajongók otthonaiban nem ritka, hogy a szoba mind a négy fala élénk színekben pompázik, a téli hétköznapok felmelegítéséhez a visszafogottabb megoldásokat kedvelők is bátran ragadhatnak ecsetet.

A télies lakberendezési ötletek meleg árnyalatai a választott helyiség legnaposabb falán mutatnak a legjobban. Ráadásul még arra sincs szükség, hogy az egész fal egyszínű legyen: pár élénk színű pötty, csík vagy geometrikus minta is olyan meghitt ragyogást hoz létre a térben, ami hazaérkezve azonnal elűzi a kinti mínuszok emlékét.

A meleg színekkel való kísérletezést akkor sem érdemes elvetni, ha inkább a modern, minimalista és monokróm enteriőrök felé húz a szíved. Amikor legközelebb festékbolt környékén jársz, mindenképpen térj be egy kis nézelődésre, hátha már ott vár rád a polcon az a melengető árnyalat, ami első látásra szerelem lesz majd.

Helyezz makramét az üres falra

A makramék művészete az araboktól ered és már a 13. században létezett. A 14-15. században meghódította Olaszországot, Franciaországot és Spanyolországot is, ma pedig már szinte fel sem tudunk lapozni egy lakberendezési ötletekkel teli katalógust anélkül, hogy ne találkoznánk ezekkel a különleges fali szőttesekkel. 

A makramék változatos csomózási technikái önmagukban képesek feldobni az üres falakat. Nemcsak ránézni kellemes egy-egy ilyen pamut- vagy hímzőfonalból készült alkotásra, de elkészíteni is ugyanolyan nagy élmény. A saját készítésű lakberendezési ötletek kedvelőinek jó hír, hogy már rengeteg segédlet és videó található az interneten, amelyekkel te is könnyen elkészítheted a saját makramédat. 

Akár ajándékba, akár saját otthonodba szánod, a saját készítésű, pom-pomokkal és rojtokkal díszített lakberendezési ötlet elkészítése a téli estékre is remek kuckózós program lesz majd. Főleg akkor, ha kedvenc forró italodat és egy édes-fűszeres illatgyertyát is bekészítesz a kreatívkodáshoz.

Színes kanapé, mint lakberendezési ötlet

Habár a kanapé egy hatalmas bútor, amelyből természetesen nem vásárolunk szezononként új darabot, érdemes már a tökéletes modell kiválasztása előtt felidézni a zord téli napokat szebbé tevő lakberendezési ötleteket. Egy meleg színű kanapéval például egész évben garantálhatod az örök nyár érzését otthonodban. 

A lakberendezési ötletekben most különösen trendi kanapészínek

  • a meleg sárga árnyalatok (pl. okkersárga, borostyánsárga, currysárga),
  • a piros és a sárga keveredéséből létrehozott élettel teli narancssárgák,
  • a retro hangulatot teremtő téglaszínek,
  • a garantáltan egyedi atmoszférát létrehozó mély zöldek,
  • és a merész pirosak is.


A VIP Kanapénál rengetegféle árnyalat közül választhatod ki az igényeidhez passzolót. Nézd meg a kínálatot és érdeklődj az elérhető színekről szakértő kollégáinknál.
Kezdd ITT »

Szőnyegek minden mennyiségben

A téli lakberendezési ötletekből természetesen a melengető lakástextilek sem maradhatnak ki. Ha szőnyegekről van szó, érdemes elrugaszkodni a klasszikus szőnyegpadlós megoldásoktól: a különböző méretű, színű és mintájú szőnyegek ügyes kombinálásával igazán bohém és hívogató enteriőrt hozhatsz létre.

Ha jól választod ki az egyes darabokat, még a szőnyegek rétegezése is olyan lesz, mintha egy felkapott lakberendező munkája lenne. Ráadásul ez a lakberendezési ötlet nemcsak szuperül néz ki, hanem valóban fel is melegít téged. Télen ugyanis sokkal kellemesebb érzés egy pihe-puha szőnyegre rálépni, mint a hideg járólapra vagy parkettára.

Lakberendezési ötletek extra lámpákkal és hangulatos égősorokkal

Mivel a téli időszakban már délután 4 órakor szinte korom sötét van odakint, sokat segíthet, ha lakásunkat extra világításokkal dobjuk fel. Válassz meleg színű égőket a lámpabúrákba és az égősorokhoz, hiszen ezek megnyugtató, melengető hatását azonnal érezni fogod.

VIP Kanapé-tipp: Az ünnepek elteltével ne pakold el azonnal a karácsonyi égősorokat, hiszen ami a szeretet ünnepén meghitt hangulatot csempész a szívünkbe, annak egész télen érdemes helyet keríteni a lakásban. Futtasd fel a fáról leszedett égősort a függönykarnisra vagy helyezd el kedvenc olvasósarkodba az extra kuckózós élményért!

Természetes elemek a lakberendezési ötletekben

Ha hallottál már a skandináv stílusról, biztosan nem kell bemutatnunk, hogy az északi népek milyen jól értenek a melengető lakberendezési ötletek alkalmazásához. Ott, ahol mindig hideg van, a faanyag nemcsak fűtési eszköz, de elterjedt dekoráció a burkolatok, a bútorok és az apró kiegészítők terén is.

Teremts lélekmelengető skandináv atmoszférát

  • egy tömör fa dohányzóasztallal vagy fa étkezőasztallal,
  • fából készült geometrikus asztali díszekkel,
  • egy költséghatékony, egész falat beborító, famintás fotótapétával,
  • egy fa gyümölcstállal,
  • néhány élő szobanövénnyel.


Még több melengető lakberendezési ötletre vagy kíváncsi?
Inspirálódj a VIP Kanapé blogjából »

Máris elkezdenéd megvalósítani téli lakberendezési ötleteidet?
Nézz körül a VIP Kanapé kínálatában »

Previous article Így dobd fel a nappalit, ha szürke az ülőgarnitúrád
Next article Hogyan válasszak ülőgarnitúrát?