Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
5 fontos szempont, amit ágyvásárlás előtt tudnod kell

5 fontos szempont, amit ágyvásárlás előtt tudnod kell

1. Ágyvásárlás előtt vedd figyelembe a helyiség méretét

A franciaágyak szabványméretei igazán vásárlóbarát megoldások abból a szempontból, hogy már jóval az ágyvásárlás nagy napja előtt elvégezheted a szükséges méréseket. 

Leendő franciaágyad méretét a szoba mérete nagyban meghatározza, mert fontos, hogy

  • az ágy megfelelően körüljárható legyen,
  • mindkét oldalon elférjen 1-1 praktikus éjjeliszekrény,
  • az ágy körüli mozgástér ne kis ösvényekre korlátozódjon,
  • kis helyiség esetén az ágy ne teremtsen zsúfolt benyomást a szobában,
  • nagyobb hálószobában pedig ne “vesszen el” a térben az ágy.

VIP Kanapé-tipp: A tökéletes méret kiválasztásához teríts le egymásra különböző méretű lepedőket. Mindegyik opciót járd körbe és feküdj rá az így keletkező felületekre, hogy az ágyvásárlás során ne érhessenek méretbeli meglepetések.

2. Gondold át, milyen célból vásárolsz ágyat

Az ágyvásárlás egyik legkönnyebb előkészülete, hogy végiggondolod, melyik helyiségbe választasz franciaágyat, illetve kik és milyen rendszerességgel fognak aludni rajta.

A 140 x 200 cm-es ágyak szuperkényelmes alternatívák, ha egyedül élsz. Ez a méret akkor is remek választás, ha pároddal összebújva szerettek aludni.

A 160 x 200 cm-es és a 180 x 200 cm-es franciaágyak a standard méretek közé tartoznak. Tökéletes alvóhelyet biztosítanak 2 felnőttnek, de ha a helyzet úgy hozza, gyermeketek is kényelmesen elhelyezkedhet köztetek.

A 200 x 200 cm-es franciaágyak igazi nagycsaládos fekhelyek. Legyen szó délutáni sziesztáról vagy mindennapos éjszakai alvásról, az ekkora ágyak akár 2 felnőtt és 2 gyermek számára is ideális bútorok.


Ágyvásárlás során ne csak a franciaágyakat tekintsd meg

Ha ágyvásárlásról van szó, rugaszkodj el egy kicsit a megszokottól és nézz körül a többi bútor között is. Vannak olyan helyzetek és helyiségek, amelyekbe kifejezetten felesleges franciaágyat választani.

Az ágyazható kanapék és heverők remek alternatívák, ha 

  • garzonlakásban élsz és nappalid éjszaka hálószobaként funkcionál,
  • gyerekszobába keresel maradandó bútort,
  • a vendégszobában nem szeretnél állandó jelleggel egy franciaágyat kerülgetni.

3. Ágyvásárlás előtt nézd végig a rendelkezésre álló stílusokat és színeket

Mielőtt elindulnál egy nagy ágyvásárló körútra, inspirálódj a környezetedből és nézz körül a webáruház kínálatában.

Az ágyválasztás során vedd figyelembe

  • a falak színvilágát,
  • a szoba többi bútorának stílusát,
  • a parketta színét,
  • és természetesen a háztartásban élők ízlését.

Egy jól kiválasztott kárpit nemcsak esztétikus, hanem praktikus is lesz majd a helyiségben. Gyermek és háziállat mellé válassz könnyen tisztítható, sötétebb és kevésbé kényes bútort. A jól átgondolt ágyvásárlás később stresszmentesebbé teszi majd a mindennapjaidat, hiszen többé nem kell aggódnod egy kiborult üdítő vagy egy színes zsírkrétafolt miatt sem.

A VIP Kanapénál a legtöbb franciaágyat többféle árnyalatban is megrendelheted. Ágyvásárlás előtt kérdezd kollégáinkat a választott bútor tisztíthatóságáról és az egyéb elérhető színekről.

4. Próbálj ki többféle fekvőfelületet ágyvásárlás közben

A legtöbb ágyvásárlási tippünket otthon is nyugodtan átgondolhatod. Azonban az egyik legfontosabb lépést, a számodra megfelelő fekvőfelület kiválasztását kizárólag élőben tudod elvégezni. A VIP Kanapé egyes modelljei ágybetéttel együtt vásárolhatók meg. Ezek keménysége és puhasága változó, ezért mindenképpen kipróbálást igényel.

Az ágyvásárlás még jobban személyre szabható, ha ágyrácsos franciaágyat választasz. Ezekhez szabadon kiválaszthatod a számodra leginkább megfelelő keménységű matracot vagy méretegyezés esetén akár előző franciaágyad matracát is tovább használhatod.

Ha hátfájással küzdesz vagy csak szeretnéd megelőzni a későbbi gerincproblémákat, ágyvásárlás közben próbáld ki a VIP Kanapé trendi boxspring ágyait is. Ezekben a modern bútorokban több rétegnyi matrac és speciális rugók gondoskodnak a kényelmedről.

5. Ágyvásárlás előtt gondold végig, hogy szükséged van-e plusz tárolóhelyekre

Amennyiben szeretnél jó sok helyet felszabadítani a gardróbodban vagy a komódjaidban, ágyvásárlás során mindenképpen tekintsd meg az ágyneműtartós franciaágyakat is.

A fiókos és felnyithatós ágyneműtartókban elrejtheted szem elől

  • az éjszakai ágyneműket, 
  • a tiszta csere-ágyneműgarnitúrákat,
  • az utazáshoz használt bőröndjeidet,
  • a nagytakarításokhoz használt tollseprűket és kendőket,
  • a családi strandolások fontos kellékeit, például a felfújható matracokat és úszógumikat,
  • gyermeked előző évi tankönyveit,
  • de még a meglepetésnek szánt ajándékokat is.


Ágyat vásárolnál, de még nem találtad meg az igazit? Nézz körül folyamatosan bővülő kínálatunkban.
Kezdd ITT »

A VIP Kanapénál az ágyvásárlás igazi VIP élmény. Kérj időpontot és válaszd ki vadiúj ágyadat a több mint 600 bútor közül.
Érdeklődj ITT »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?