Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Így válassz minőségi franciaágyat

Így válassz minőségi franciaágyat

1. Ismerd meg a franciaágyak típusait

Egy tartósan minőségi franciaágy megtalálásának első lépése, hogy megismerd a rendelkezésre álló lehetőségeket. A konkrét modellek böngészése előtt érdemes átfutnod a különböző ágytípusok tulajdonságait, mivel ezek nagyban befolyásolhatják, hogy a választott bútor az évek előrehaladtával mennyire marad strapabíró, kényelmes és praktikus.

A franciaágyak legismertebb típusai:

  • ágykeretek, amelyek külön keretből, ágyrácsból és matracból állnak,
  • kárpitozott franciaágyak, amelyek egésze bútorkárpittal van bevonva, fekvőfelületük kényelméről pedig valamilyen beépített szivacsozás és/vagy rugós betét gondoskodik.

Minőségi franciaágy hozzád igazítva, avagy az ágykeretek előnyei

Az ágykeretek igazi jolly jokerek, ha alvásélményedből is a maximumot szeretnéd kihozni, de fontos tudni, hogy egy minőségi franciaágy “összeállítása” ebben az esetben valamivel időigényesebb folyamat lesz majd. 

A franciaágy-keret kiváló választás, ha 

  • jól szellőző, minőségi franciaágyat keresel otthonodba,
  • speciális igényeid vannak a matrac vastagságával, keménységével és anyagával kapcsolatban,
  • fontos számodra a könnyű tisztíthatóság,
  • könnyen szétszerelhető és szállítható bútorra van szükséged.

Minőségi franciaágy elegáns külsővel, avagy mikor válassz kárpitozott ágyat

A kárpitozott franciaágyak stílusos bútorok, amelyekbe nagyon könnyű első látásra beleszeretni. Ráadásul jellemzően ezek közül a modellek közül kerülnek ki a jelenleg legkorszerűbb fekhelyek, a minőségi boxspring franciaágyak is, amelyek speciális belső rugóikkal és rétegzett matracaikkal egészségügyi szempontból is a legmegfelelőbb alátámasztást nyújták a testednek.

Egy kárpitozott franciaágy praktikus választás, ha

  • költséghatékony megoldásra vágysz, hiszen az ágy ára már a matracot is tartalmazza,
  • sürgősen, azonnal ágyazható, minőségi franciaágyra van szükséged,
  • egyedi bútort szeretnél a hálószobádba, ami azonnal a helyiség főszereplője lesz majd.

2. Ha igazán minőségi franciaágyra vágysz, gondolkodj előre

A minőségi franciaágyak elsőszámú ismérve a tartósság, ezért legtöbbször nem érdemes kizárólag az alapján döntened, hogy egyetlen próba után, jelenleg kényelmesnek találod-e az adott modellt.


Mielőtt meghoznád a végső döntésedet, vedd figyelembe 

1. a minőségi franciaágy méretét

Ha most még egyedül vagy pároddal választasz franciaágyat, de a hálószobádban elfér, érdemes a legkisebb standard méretnél (140 x 200 cm) nagyobb modellt választani, amelyen szingliként később akár párod, más esetben pedig születendő gyermeked vagy kisállatod is pihenhet majd.

2. az ágykeret magasságát

Ha jelenleg még pillanatok alatt fel tudsz kelni akár a földről is, érdemes mérlegelned, hogy az idő előrehaladtával talán ez egyre nehezebben fog menni. Emiatt költséghatékonysági szempontból is már kezdetben érdemes egy magasabb minőségi franciaágyra beruháznod.

3. a franciaágy tisztíthatóságát

Kisállat és/vagy kisgyermek mellé praktikus választás lehet egy ágykeret külön matraccal, ugyanakkor a mai modern anyagoknak köszönhetően már a franciaágyak kárpitozott modelljei is hatékonyan tisztíthatók. Tudj meg még többet a speciális, szuperkönnyen tisztítható bútoranyagokról ITT.

4. a bútor mozgathatóságát 

Ha tartósan minőségi franciaágyat keresel, érdemes mérlegelned, hogy hányszor kell majd elmozdítanod a helyéről, hiszen könnyen lehet, hogy egy váratlan költözés felülírhatja a terveidet. A lapra szerelt ágyak szállítása ezekben az esetben sokkal biztonságosabb, olcsóbb és praktikusabb is.

3. Próbáld ki személyesen is leendő minőségi franciaágyadat

A személyes próba szinte minden nagyméretű bútor kiválasztásának kötelező eleme. Az, hogy egy bútorról pozitív véleményeket olvasol vagy akár egy 5-10 perces próbafekvés alkalmával kényelmesnek találod, sok esetben még nem garancia arra, hogy megtaláltad álmaid minőségi franciaágyát.

A személyes próba során bátran kérd az üzletben dolgozók segítségét és ne ragadj le az első minőségi franciaágynál. A szakértők sok esetben olyan hasznos plusz információkkal is tudnak szolgálni, amelyek például a bútor szemmel nem látható tulajdonságaira vonatkoznak. 

VIP Kanapé-tipp: Minőségi franciaágyad kiválasztása előtt kérdezd az eladót a franciaágy alátámasztásához használt anyagokról, a matrac vagy az ágybetét tartósságáról és az anyagok ápolásának mikéntjeiről is.

4. Gondolj a minőségi franciaágy tárolóhelyeire is

Álmaid bútorának megvásárlása szinte csak a kezdet, hiszen egy vadiúj minőségi franciaágy mellé óhatatlanul is dukálnak a hozzá passzoló, modern kiegészítők, amelyeket valahol tárolni is kell.

Ahelyett, hogy a személyiségedhez és a lakás stílusához passzoló ágyneműknek, pokrócoknak, ágytakaróknak és díszpárnáknak a gardróbodban vagy a komódjaidban szorítanál helyet, válassz olyan minőségi franciaágyat, amely ágyneműtartós.

A fiókos és felnyitható ágyneműtartók helyett modern megoldás lehet az is, ha olyan magasított minőségi franciaágyat választasz, amely alatt üres tárolóhely áll rendelkezésre. Ide pedig a tárolandó holmiktól és az ízlésedtől függően választhatsz például görgős műanyag- vagy cipzáros szövettárolókat is.

5. Nézz körül a VIP Kanapé minőségi franciaágyai között

A 4000 m²-es VIP Kanapé bútorboltban több mint 600 bútor között választhatod ki álmaid minőségi franciaágyát.

A tökéletes ágyat keresed? A VIP Kanapénál garantáltan megtalálod, hiszen 

  • rengeteg ágykeretes, kárpitozott és boxspring franciaágy közül választhatod ki a neked tetsző, minőségi franciaágyat,
  • online kínálatunk nagy részét raktárról, akár már aznap hazaviheted, így nem kell heteket várnod új bútorodra,
  • villámgyors, országos kiszállítással is kérheted a választott franciaágyat,
  • kollégáink előzetes időpontegyeztetés után csak rád figyelnek majd és értékes szakmai segítséget nyújtanak a bútorválasztás minden lépésében.


Nálunk a minőségi franciaágy kiválasztása igazi VIP élménnyel és minőséggel társul.
Nézd meg aktuális kínálatunkat és győződj meg róla te is »

Úgy érzed, máris megtaláltad álmaid minőségi franciaágyát?
Kérj időpontot és próbáld ki élőben is »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?