Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Milyen ágyat válasszak?

Milyen ágyat válasszak?

Franciaágy - az örök klasszikus ágytípus

A franciaágyak jellemzően szabványméretű bútorok. Több különálló részből, az ágykeretből, az ágyrácsból és egy matracból állnak. Ezek az ágyak azok, amelyekkel a legtöbb lehetőséged nyílik a személyre szabásra, hiszen a még pihentetőbb alváshoz legtöbbször elég csupán az ágyrácsot vagy a matracot lecserélni. 

Abban az esetben érdemes franciaágyat választanod, ha 

  • tágas térbe keresel ágyat,
  • külön hálószoba áll a rendelkezésedre,
  • osztozol valaki mással is az ágyon,
  • a lehető legjobb minőségű alvást szeretnéd biztosítani magadnak,
  • szükséged van az ágy nyújtotta pakolóhelyekre (pl. egy külön ágyneműtartóra vagy tárolódobozokra az ágy alatti üres helyen),
  • egy igazán hangsúlyos bútort szeretnél a helyiségbe,
  • egyéni alvási szokásaidnak megfelelő ágyat szeretnél, mert ehhez a típushoz minden kiegészítőt Te magad választhatsz ki,
  • imádsz dekorálni, hiszen különféle ágytakarókkal bármikor feldobhatod ezt a bútort.

Boxspring ágyak

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a boxspring franciaágyak. Ezekben a kárpitozott bútorokban az alap matracrendszer mellett rugók is vannak, így segítik tested optimális alátámasztását és ezek adják az ágy rendkívüli stabilitását is.

A boxspring ágyak extra kényelméről fedőmatrac gondoskodik, ezáltal ezek a modellek magasabbak, mint a hagyományos ágyak. A boxspring ágytípus ezért szuper választás hátfájósoknak, fizikai vagy irodai munkát végzőknek és idősebbeknek is.


A VIP Kanapé kínálatában kapható franciaágyak mindegyike rendelkezik háttámlával, így nemcsak az éjszakai vagy délutáni alvás kényelméről gondoskodnak, hanem az olvasás, a filmnézés és a keresztrejtvényfejtés tökéletes helyszínei is.
Kattints IDE a franciaágyakért »

Kihúzhatós kanapé - a legpraktikusabb alkalmi ágy

A kihúzhatós kanapék nagy előnye, hogy a háttámla elmozdítása nélkül alakíthatók ággyá. Több különböző anyagú és puhaságú fekvőfelületből tevődnek össze, ezért elsősorban alkalmi fekhelynek, főleg vendégszobába vagy dolgozószobába jó választások. 

Egy kihúzhatós kanapéágy tökéletes eleme lesz a lakásodnak, ha 

  • fontos számodra, hogy kevés helyet foglaljon az ágy kihúzott és összecsukott állapotban is,
  • a szoba közepére helyeznéd a bútort, hiszen a háttámlának és a karfáknak kihúzott állapotban is kényelmesen neki tudsz majd dőlni,
  • alkalmi ottalvós vendégeidet a nappaliban szállásolnád el: a kihúzhatós kanapé ágyként is megőrzi esztétikus kanapé-jellegét.

Tudj meg még többet a kihúzhatós kanapék előnyeiről ITT »

Nyitható kanapé - helytakarékos ágy akár mindennapos alváshoz is

A nyitható kanapék kattanós megoldással, a háttámla lehajtása után pár pillanat alatt ággyá alakítható bútorok. Fekvőfelületük a kihúzható kanapékkal ellentétben egybefüggő, megfelelő alátámasztást biztosít, nem terheli a gerincet és nagyon kényelmes.

Válassz nyitható kanapéágyat, mert

  • ez a bútor tökéletesen megfelel a mindennapos alváshoz is,
  • ha nincs külön hálószobád, akkor a nappaliban 2 az 1-ben megoldásként kanapé és ágy is lehet egyben,
  • a kihúzhatós kanapékkal ellentétben a nyitható ágyak egyes modelljei akár franciaágy méretűek is lehetnek,
  • általában tágas ágyneműtartóval rendelkeznek, így rengeteg helyet megspórolhatsz a lakásban,
  • ezzel garantáltan gondoskodhatsz ottalvós vendégeid kényelméről,
  • ha gyerekszobában helyezed el, akár két testvér is osztozhat egy ágyon.


Bizonytalan vagy, hogy kihúzhatós vagy inkább nyitható ágyat válassz? Olvasd el a cikkünket, hogy könnyebb legyen a döntés. 
Kattints IDE »

Heverő - egyszemélyes ágy az okos megoldások kedvelőinek

A heverők ágyként és kanapéként is egyaránt használható bútorok, amelyek egy főnek biztosítanak kényelmes fekhelyet. Az átlagos kanapéknál valamivel rövidebb és keskenyebb bútorok. Egyszerű formavilággal és kevés díszítéssel rendelkeznek, ezért szinte bármilyen enteriőrben jól mutatnak. Különös ismertetőjegyük, hogy a heverő egyik oldalán elhelyezkedő karfa és a háttámla L-alakban találkoznak.

Az ágyként használt heverő szuper választás 

  • gyerekszobába, mert később egy privát kis nappali érzetét kelti majd gyermekedben,
  • irodába vagy dolgozószobába, mert pozitív hatással van a teljesítményedre, ha a szüneteket nem az asztalod előtt  töltöd,
  • könyvespolc elé a maratoni olvasásokhoz vagy éppen a délutáni szunyókálásokhoz.


Épp új ágyat keresel gyermekednek? Nézd meg kifejezetten a gyerekszobába ajánlott heverőinket ITT »


Látogass el a VIP Kanapé 4000 m²-es bemutatótermébe és válaszd ki következő ágyadat a közel 600 db készleten lévő bútor közül. 
Kérj időpontot még ma »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?