Ugrás a tartalomra
Milyen ágyat válasszak a gyerekszobába?

Milyen ágyat válasszak a gyerekszobába?

A gyerekszobában elhelyezett ágy mérete és típusa

A választott gyerekszobai ágy méretét természetesen elsősorban a helyiség mérete határozza meg. Emellett azonban döntő szempont még gyermeked életkora, magassága és a tárolási helyek igénye is.

Egyszemélyes heverő gyerekszobába

Az egyszemélyes heverők viszonylag alacsony kanapék, amelyek általában alig igényelnek átalakítást az éjszakai alváshoz: egyes modellek azonnal ágyazhatók, míg mások pár mozdulattal fotellé hajtogathatók.

A heverők biztonságos gyerekszobai ágyak, hiszen puha kárpitborításukkal elkerülhetők a balesetek, bizonyos modelleken pedig még támla is védi gyermekedet a leeséstől az egyik oldalon. 


Az alacsony heverőt gyermeked már akár óvodás korában is használhatja ágyként. A reggeli ébredés és készülődés pillanatait önállóan indíthatja, ezzel pedig igazi kis felnőttnek érezheti majd magát. 

A gyerekszobai heverők egyik legnagyobb előnye, hogy nem szükséges őket pár évente cserélni. A legtöbb ilyen ágy kiskamasz korig alkalmas a kényelmes mindennapi alváshoz.

Olvasd el gyerekszobai heverő ajánlónkat ITT és találd meg gyermeked leendő ágyát még ma!

Nyitható kanapéágy a gyerekszobába

A nyitható kanapéágyak a kihúzhatós modellekkel ellentétben megfelelő alátámasztást biztosítanak a növésben lévő gyermekek derekának és gerincének is.


Egy nyitható gyerekszobai ágy előnye, hogy

  • egyszerűen, a háttámla lehajtásával alakítható ággyá, amit gyermeked is hamar megtanulhat önállóan,
  • a legtöbb modell ágyneműtartóval rendelkezik, így nappalra elrejthetők benne a takarók és a párnák,
  • összecsukott formában gyermeked úgy érezheti, mintha saját nappalija lenne,
  • a jó rendszerezhetőség mellett akár franciaágy méretű fekhelyet tud biztosítani,
  • akkor is jó választás, ha két testvér osztozkodik a helyiségen.

Franciaágy gyerekszobába

Ha a gyerekszobában tágas tér áll rendelkezésedre és egy nagyobb méretű ágy nem akadályozza gyermekedet a mindennapi játék és tanulás során, akkor egy franciaágy tökéletes választás lesz számotokra.

A gyerekszobába választhatsz ágyrácsos, ágybetétes vagy akár modern, puha kárpittal és kiváló minőségű matracokkal ellátott boxspring ágyat is. A döntést elsősorban gyermeked életkora határozza majd meg. A franciaágyak puha kárpittal borított modelljei biztonságosak, a boxspring kivitel viszont magassága miatt leginkább csak 10-12 éves kor felett ajánlott.

A gyerekszobai franciaágy legnagyobb előnye, hogy, ha jól választasz, hosszú évekig, akár gyermeked felnőtté válásáig kiszolgálnak majd benneteket. 


Válassz gyermekednek a kisebb, 120 x 200 cm-es vagy 140 x 200 cm-es franciaágyak közül. Olvasd el a kisméretű franciaágyakról készült ajánlónkat ITT »

A kiszemelt ágy megvásárlása előtt olvasd el még egyszer a VIP Kanapé 5+1 tuti franciaágy választási tippjét, hogy biztosan a lehető legjobb döntést hozd majd!

A gyerekszobai ágy színe

Mivel a gyermekekkel gyakrabban fordulnak elő kisebb balesetek (pl. pohár felborítások), mint a felnőttekkel, a szín is csaknem ugyanolyan fontos választási szempont a gyerekszobai ágy kiválasztásánál, mint a méret és a típus.

A lehető legjobb gyerekszobai ágyak könnyen tisztítható szövettel és/vagy sötét színnel rendelkeznek, amelyekben még a makacs festék- és zsírkrétafoltok sem tehetnek nagy kárt.

Tévhit, hogy a sötét árnyalatok nem illenek a gyerekszobába, hiszen világos falszínnel, padlóburkolattal és bohém, mintás kiegészítőkkel kombinálva igazán vagány látványt nyújtanak majd. És ami még fontosabb: egy örökké divatos grafitszürke, sötétkék, fekete vagy barna kárpitot gyermeked évek múlva is ugyanúgy szeretni fog, mint újkorában.


Új ágyat keresel a gyerekszobába? Nézz körül a VIP Kanapé franciaágy, kanapéágy és heverő kínálatában.
Kezdd ITT »

Látogass el gyermekeddel a VIP Kanapé raktáráruházába, ahol tapasztalt kollégáink segítségével több mint 600 bútor közül választhatjátok ki a legkényelmesebb gyerekszobai ágyat. 
Foglalj időpontot ITT »

Előző cikk Lakberendezés nappalid harmóniájának megteremtéséhez