Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Milyen ágyat válasszak a gyerekszobába?

Milyen ágyat válasszak a gyerekszobába?

A gyerekszobában elhelyezett ágy mérete és típusa

A választott gyerekszobai ágy méretét természetesen elsősorban a helyiség mérete határozza meg. Emellett azonban döntő szempont még gyermeked életkora, magassága és a tárolási helyek igénye is.

Egyszemélyes heverő gyerekszobába

Az egyszemélyes heverők viszonylag alacsony kanapék, amelyek általában alig igényelnek átalakítást az éjszakai alváshoz: egyes modellek azonnal ágyazhatók, míg mások pár mozdulattal fotellé hajtogathatók.

A heverők biztonságos gyerekszobai ágyak, hiszen puha kárpitborításukkal elkerülhetők a balesetek, bizonyos modelleken pedig még támla is védi gyermekedet a leeséstől az egyik oldalon. 


Az alacsony heverőt gyermeked már akár óvodás korában is használhatja ágyként. A reggeli ébredés és készülődés pillanatait önállóan indíthatja, ezzel pedig igazi kis felnőttnek érezheti majd magát. 

A gyerekszobai heverők egyik legnagyobb előnye, hogy nem szükséges őket pár évente cserélni. A legtöbb ilyen ágy kiskamasz korig alkalmas a kényelmes mindennapi alváshoz.

Olvasd el gyerekszobai heverő ajánlónkat ITT és találd meg gyermeked leendő ágyát még ma!

Nyitható kanapéágy a gyerekszobába

A nyitható kanapéágyak a kihúzhatós modellekkel ellentétben megfelelő alátámasztást biztosítanak a növésben lévő gyermekek derekának és gerincének is.


Egy nyitható gyerekszobai ágy előnye, hogy

  • egyszerűen, a háttámla lehajtásával alakítható ággyá, amit gyermeked is hamar megtanulhat önállóan,
  • a legtöbb modell ágyneműtartóval rendelkezik, így nappalra elrejthetők benne a takarók és a párnák,
  • összecsukott formában gyermeked úgy érezheti, mintha saját nappalija lenne,
  • a jó rendszerezhetőség mellett akár franciaágy méretű fekhelyet tud biztosítani,
  • akkor is jó választás, ha két testvér osztozkodik a helyiségen.

Franciaágy gyerekszobába

Ha a gyerekszobában tágas tér áll rendelkezésedre és egy nagyobb méretű ágy nem akadályozza gyermekedet a mindennapi játék és tanulás során, akkor egy franciaágy tökéletes választás lesz számotokra.

A gyerekszobába választhatsz ágyrácsos, ágybetétes vagy akár modern, puha kárpittal és kiváló minőségű matracokkal ellátott boxspring ágyat is. A döntést elsősorban gyermeked életkora határozza majd meg. A franciaágyak puha kárpittal borított modelljei biztonságosak, a boxspring kivitel viszont magassága miatt leginkább csak 10-12 éves kor felett ajánlott.

A gyerekszobai franciaágy legnagyobb előnye, hogy, ha jól választasz, hosszú évekig, akár gyermeked felnőtté válásáig kiszolgálnak majd benneteket. 


Válassz gyermekednek a kisebb, 120 x 200 cm-es vagy 140 x 200 cm-es franciaágyak közül. Olvasd el a kisméretű franciaágyakról készült ajánlónkat ITT »

A kiszemelt ágy megvásárlása előtt olvasd el még egyszer a VIP Kanapé 5+1 tuti franciaágy választási tippjét, hogy biztosan a lehető legjobb döntést hozd majd!

A gyerekszobai ágy színe

Mivel a gyermekekkel gyakrabban fordulnak elő kisebb balesetek (pl. pohár felborítások), mint a felnőttekkel, a szín is csaknem ugyanolyan fontos választási szempont a gyerekszobai ágy kiválasztásánál, mint a méret és a típus.

A lehető legjobb gyerekszobai ágyak könnyen tisztítható szövettel és/vagy sötét színnel rendelkeznek, amelyekben még a makacs festék- és zsírkrétafoltok sem tehetnek nagy kárt.

Tévhit, hogy a sötét árnyalatok nem illenek a gyerekszobába, hiszen világos falszínnel, padlóburkolattal és bohém, mintás kiegészítőkkel kombinálva igazán vagány látványt nyújtanak majd. És ami még fontosabb: egy örökké divatos grafitszürke, sötétkék, fekete vagy barna kárpitot gyermeked évek múlva is ugyanúgy szeretni fog, mint újkorában.


Új ágyat keresel a gyerekszobába? Nézz körül a VIP Kanapé franciaágy, kanapéágy és heverő kínálatában.
Kezdd ITT »

Látogass el gyermekeddel a VIP Kanapé raktáráruházába, ahol tapasztalt kollégáink segítségével több mint 600 bútor közül választhatjátok ki a legkényelmesebb gyerekszobai ágyat. 
Foglalj időpontot ITT »

Előző cikk 5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé