Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Tudnivalók a matracméret kapcsán

Tudnivalók a matracméret kapcsán

Bútoráruházunk franciaágyai kérhetők betétes vagy ágyrácsos kivitelben, ez utóbbi esetében az kell, hogy megfelelően legyen hozzá kiválasztva a matracméret. Sok esetben egyéni igényekre is szükség van, ezért erről is részletesen írunk cikkünkben.

Milyen matracméretek léteznek?

Ahhoz, hogy tudjuk, mekkora matracméretet válasszunk a franciaágyba, tudnunk kell, milyen széles a fekvőfelület. A standard méretek a következők: 140, 160, illetve 180 cm – és persze a hossz: ez minden esetben 200 cm. A matracmagasság pedig 20 cm.

Mekkora ágyat érdemes választani?

Sok esetben merül fel a kérdés: milyen széles legyen a franciaágy? Ehhez ismernünk kell az alvási szokásainkat, és tudnunk kell, mekkora hely áll rendelkezésre a hálószobában.

A 140 x 200 cm-es ágy a legkeskenyebb, és bár ez is biztosít elegendő helyet az alváshoz, nem mindenkinek komfortos. Ha ugyanis jellemzően sokat forgolódunk éjszaka, szeretünk elterülve aludni, inkább hason vagy háton fekszünk, akkor valószínűleg, a 70 cm-es saját térfél nem lesz elegendő. Persze, ha a párunk megértő, nem lehet gond, hosszú távon mégsem ez a jó megoldás.

Sokkal kényelmesebbek a 160 x 200 cm-es franciaágyak, amelyekbe a megfelelő matracméret kiválasztása sem okozhat gondot: kínálatunkban találsz ilyen modellt, mind a táskarugós, mind a hideghabos matracok között.

Az is előfordul azonban, hogy valaki luxuskivitelre vágyik, és a 180 x 200 cm-es franciaágy mellett dönt – ezt is megértjük. Ha van elég hely a hálószobában egy ilyen méretű ágy elhelyezéséhez, akkor semmi sem állhat a kényelem útjába.

Fontos tudnivalók a matracokról, matracméretekről

A kínálatunkban megtalálható matracok mind magas minőségűek, igény szerint érdemes közülük választani – nyugodtan kérd ki ebben is a kollégáink segítségét. Röviden leírjuk, milyen lehetőségeid vannak:

  • Táskarugós matracok: Külsejük poliuretán hab, ami megfelelő tartást biztosít a gerincnek, belül rugók helyezkednek el. Forgolódás közben a másik ember nem érez semmit a mozgásból. Igen kedvelt változat, bármilyen méretben kérhető. Teherbírása 130 kg.
  • Memory + hideghab matracok: Kétoldalas matracok, nyáron-télen más-más felükkel használatosak. Melegebb időben a hideghabos, hidegben a memóriahabos réteg kerüljön felülre.
  • Hideghabos matrac memóriaréteggel: A hideghabra kerülő memóriaréteg közepesen kemény felületet eredményez, 110 kg-ig terhelhető.

Természetesen mindhárom változat alkalmas ágyrácsos, matracos franciaágyakhoz, a standard méretek elérhetők készletről is. Sajátos igények esetén is nyugodtan fordulj hozzánk – hiszen ha a rendelés során egyedi méretet adtál meg, akkor természetes, hogy a fekvőfelület széle, hossza is változik, ezáltal a matracméret is.

Mely termékünk kérhetők ágyrácsos, matracos kivitelben?

A franciaágyak között sok olyan modellt találsz, amely tetszés szerint ágyrácsos kivitelben is kérhető, és te döntheted el, hogy a felsorolt matracok közül melyiket teszed bele.

Íme néhány közkedvelt termékünk, ahol élhetsz ezzel a lehetőséggel:

  • Lennox franciaágy – amelyet egyszerűsége miatt választanak sokan.
  • Lola franciaágy – amely kedvező ára miatt hódít.
  • Mirabell Mini – amely kis és nagy fejtámlával is kérhető.
  • Delfi – amely modern megjelenésével tűnik ki.
  • Sportino – amelyet gyakran 200 x 200 cm-es változatban rendelnek, illeszkedő matracmérettel.

Mint láthatod, széles az árukínálat, így azt javasoljuk, jelentkezz be telefonon üzletünkbe, hogy személyesen meg tudd nézni az ágyakat, ki tudd próbálni a matracokat. A hálószobai bútor kiválasztása hosszú távra szól, így alapos megfontolást igényel – nemkülönben a matrac, amely nélkülözhetetlen feltétele a pihentető alvásnak.


Előző cikk Népszerű boxspring ágyak a luxus franciaágyak között!
Következő cikk Modern étkezőasztalok – akár készletről is!