Skip to content
3+1 hely a lakásban, ahol különösen jól mutat egy szék

3+1 hely a lakásban, ahol különösen jól mutat egy szék

1. Szék az előszobába

Egy szék az előszobában leegyszerűsíti számodra és vendégeid számára a cipő fel- és levételét, illetve sokkal kényelmesebb és esztétikusabb is, mint egy tömör fa pad vagy egy ezeréves kis sámli.

Az előszobai szék igazi megváltás, ha nagybevásárlásból érkezel haza és tele van a kezed a csomagokkal, a kulcsoddal, a telefonoddal és egyéb apróságokkal. Pakolj le a székre és csak azután foglalkozz a kipakolással, ha már kifújtad magad.

Egy esetleges zivatar vagy vihar után az előszobába sáros, vizes ruhában és csomagokkal érkezel meg. Hazaérve még a kezeden viseled a külvilág láthatatlan szennyeződéseit, ezért válassz az előszobába kevésbé kényes, műbőr vagy textilbőr széket. Ezeknek a székeknek a felülete könnyen fertőtleníthető és tisztítható.


2. Fürdőszobai szék

A fürdőszobában elhelyezett szék igazán praktikus a hétköznapokban. Családtagjaid vagy vendégeid számára jól látható helyre készítheted ki a tiszta törölközőket, új fogkeféket, kozmetikumokat, egyéb piperecikkeket. 

Természetesen egy fürdőszobai szék nemcsak pakolásra használható, hanem a reggeli és esti rutinhoz is nagy segítség. Ha nincs külön fésülködő asztalod, akkor egyszerűen húzd a tükör elé a széket és készítsd el sminkedet kényelmesen. Ha pedig a nap végén már alig állsz a lábadon, a sminked lemosását és a fogmosást is ülő helyzetben végezheted el.

A szék a fürdőszobában remek megoldás az időigényes, várakozást igénylő tevékenységekhez is. Helyezd magad kényelembe a széken, miközben a festék teljesen befogja a hajadat, vagy amíg szárad az arcmaszkod.


3. Szék a konyhapulthoz

Az amerikai konyhás nappalikba kiváló választás, ha a konyhapult mellé bárszéket helyezel el. Így az étkezőasztalt fenntarthatod a különleges alkalmakra, ha pedig reggel csak gyorsan bekapsz valamit, vagy a híreket görgeted át kávézás közben, akkor a bárszéken ülve kényelmesen megteheted.

A konyhapult melletti szék előnye, hogy

  • megtöri a teret, elválasztja a nappalit a konyhától,
  • a jellemzően semleges színű konyhapult mellett jól mutatnak az élénk székek is,
  • ha társaságod van, főzés közben is közel maradhattok egymáshoz és beszélgethettek,
  • ha elkészül az étel, nem kell átvinni máshová, eléred a pultról,
  • és az étkezőbe sem kell átmenned, ha csak egyedül bekapnál pár falatot.

Válassz praktikus bárszékeket a konyhapulthoz és ha valami igazán különleges programmal nyűgöznéd le a vendégeidet, akkor szervezz nekik látványkonyhás vacsorát. 


+1 Szék a gyerekszobában

Ha van gyermeked, egy igazán különleges szék már csecsemő korától egészen kamaszkoráig szuper berendezése lesz a szobájának. Egy karosszék kezdetben megkönnyíti a szoptatás folyamatát, kényelmessé téve azt az anyukának és a picinek is.

A gyerekszobai szék különleges helyszíne a meseolvasásnak. Helyezd el a széket a kiságy mellé és figyeld, ahogy gyermeked álomba merül kedvenc történeteit hallgatva. Később, ha már ő is szívesen lapozgatja a saját mesekönyveit, ezt megteheti a székben ülve is.

Ha esetleg vendégek érkeznek gyermekedhez, jó, ha van a gyerekszobában egy szék, ahova le tudja ültetni a kis barátait.


Kamaszkorban pedig szuper megoldás egy külön karosszék a zenehallgatáshoz, a videónézéshez és a suli fáradalmainak kipihenéséhez. 


Szereztél pár jó tippet a lakásod berendezéséhez? Már tudod is, hova helyeznél el széket az otthonodban? Nézz körül változatos szék-kínálatunkban ötleteid megvalósításához.
Kezdd ITT »

Kérj tanácsot tapasztalt kollégáinktól, próbáld ki vadiúj székedet! Gyere el a VIP Kanapé 4000 m²-es bemutatótermébe egy előre egyeztetett időpontban és mi segítünk dönteni.
Kérj időpontot ITT »

Previous article Kisméretű kanapék nappaliba