Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
A táskarugós matracok előnyei

A táskarugós matracok előnyei

A mai cikkünk témája: a táskarugós matracok előnyei – sokan ugyanis a hideghab matracokat választják elsősorban a megrendelt franciaágyba, azt gondolván, hogy a rugós matracok kényelmetlenebbek. Hogy megcáfoljuk ezt a tévhitet, végigvesszük, mit érdemes tudni a különféle matracokról.

Áruházunk kínálatában jelenleg háromféle típus kapható: a franciaágyba való matracok lehetnek táskarugósak és hideghab matracok – ez utóbbiból kétoldalas verzió is elérhető.

Mi az a táskarugós matrac?

Kezdjük rögtön a fogalommagyarázattal! A táskarugós matracok olyan speciális, továbbfejlesztett bonellrugós matracok, amelyekben az egyes rugók már külön-külön vannak csomagolva, egy textilzsákban kapnak helyet. Ez nagyon praktikus dolog, hiszen ez azt jelenti, hogy mikor valaki ráfekszik a matracra, az csak az adott ponton mélyed be, csak azok a rugók ugranak össze, amelyeket a terhelés érint.

Mi következik ebből? Ha ilyen pontrugalmas táskarugós matracot választunk a franciaágyba, akkor pihentetőbb lesz az alvásunk: amikor ugyanis a partnerünk megfordul, forgolódik, nem fogjuk azt érezni – a rugók a mi térfelünkön nem mozdulnak.

A táskarugós matracok külső oldala készülhet sokféle anyagból – a kínálatunkban található modellek külseje poliuretán hab, amelynek előnye, hogy jó a légáteresztő képessége és könnyű takarítani.

Mit kell még tudni a táskarugós matracokról?

A táskarugós matracok – amelyeket a kivitelük miatt zsákrugósaknak is szoktak hívni – az áruházunkban háromféle méretben kaphatóak:

  • 160 cm x 200 cm
  • 180 cm x 200 cm
  • 200 cm x 200 cm

Természetesen a franciaágyhoz illőt kell választani – a vásárlás során bátran kérd munkatársaink segítségét, hogy a számodra ideális fekhely kerüljön kialakításra.

A táskarugós matracok terhelhetőbbek, mint a hideghab matracok, akár 130-150 kg-ot is elbírnak személyenként. Szellősek és zónás kialakításúak, azaz a különböző helyeken más-más vastagságú rugó van bennük. Az általunk kínált modell 7 zónás, így többek közt a váll és a csípő területén is másféle alátámasztást nyújt. Sokkal pihentetőbb alvást biztosít, mint egy 3 vagy 5 zónás matrac.

A táskarugós matracoknak a takarítása is könnyű: levehető rajtuk a huzat, amit 30°C-on kell mosni. A légáteresztő képessége ezeknek a textileknek is nagy. Érdemes azonban a matracokat néha-néha megfordítani, így még kényelmesebb lesz rajtuk a fekvés. Ezzel a módszerrel a termékek élettartama is megnövelhető, hosszú időn át fognak jó szolgálatot tenni.

Hideghab matracaink is vannak

Amennyiben valaki másféle fekhelyet alakítana ki, talál nálunk memóriaréteges hideghab matracokat is. Ezek között van kétoldalas is, azaz télen-nyáron más-más oldalukon kell feküdni. Ezek szintén 7 zónás kialakításúak, könnyen kezelhetők, cipzáros, mosható huzattal rendelkeznek.

A hideghab matracok maximum 110-120 kg-ig terhelhetők csak, de ezek is remek pihenést biztosítanak. Előnyük, hogy könnyebbek a táskarugós matracoknál, és az áruk is kedvezőbb.

Milyen ágyakba kerülhetnek a matracok?

Akármelyik típus fogott meg elsőként, jó, ha személyesen kipróbálod, melyiken milyen lesz a fekvés. A matracok 8-10 évig is használhatók anélkül, hogy cserélni kellene őket, ezért ne dönts elhamarkodottan!

Gyere el személyesen üzletünkbe, és tapasztald meg, mik az egyes matracok előnyei. Ezeket a termékeket az ágyrácsos kivitelű franciaágyakhoz kínáljuk – de mivel ezekből a modellekből is többféle kapható, jobb, ha segítséget kérsz a választáshoz.

Böngészd át bútor kínálatunkat, majd pedig jelentkezz be hozzánk telefonon: így találod meg a leggyorsabban a számodra tökéletes matracos franciaágyat.


Previous article L alakú sarokkanapé puffal: a legjobb választás!
Next article Miért praktikus bútor a 2 személyes kanapé?