Skip to content
Gardróbszekrény berendezési ötletek

Gardróbszekrény berendezési ötletek

A gardróbszekrény mérete

Habár a gardróbszekrény méretét elsősorban a helyiség alapterülete és elrendezése határozza meg, egyéb szempontok miatt a méret igazán fontos lehet akkor is, amikor egy jókora halom ruhával veselkedsz neki a gardróbszekrény berendezésének.

A gardróbszekrény méretét érdemes úgy megválasztanod, hogy

 • képes legyen befogadni ruhatárad túlnyomó részét,
 • igényeid szerint legyenek benne akasztós, polcos és akár fiókos megoldások is,
 • ha mással kell osztoznod a bútoron, akkor is elegendő hely jusson mindkettőtöknek,
 • kényelmesen elférj a szekrény előtt készülődés közben és ha van egész alakos tükör az ajtaján, akkor a teljes szettedet láthasd magadon.

Mielőtt megrendelnéd álmaid gardróbszekrényét, tájékozódj a méreteiről és mindenképpen végezz előzetes méréseket abban a helyiségben, ahová szánod. Ez a pár perces művelet biztosítja, hogy a szekrény méretével kapcsolatban ne érjenek meglepetések szállítás után.

Vállfák a gardróbszekrényben

A gardróbszekrények akasztós részére vállfákat helyezhetsz el a ruhatárad méretétől függően vagy az alapján, hogy ketten használjátok-e a bútort. 

A fogasoknak és vállfáknak köszönhetően ruháid kevésbé gyűrődnek a gardróbszekrényben. Tehát a bútor akasztós részében mindenképpen szoríts helyet 

 • legszebb egyberészes ruháidnak,
 • elegáns blúzaidnak, ingeidnek,
 • valamint alkalmi blézereidnek és zakóidnak.

Ügyelj arra, hogy a gardróbszekrényben a vállfákat a ruhák hosszantartó frissessége érdekében szellősen helyezd el. Ezzel az egyszerű lépéssel és tetszés szerint egy ízlésednek megfelelő szekrény illatosítóval elkerülheted a huzamosabb ideig szorosan egymás mellé pakolt ruhák jellegzetesen állott szagát.


VIP Kanapé-tipp: Ha pároddal vagy lakótársaddal osztozol a gardróbszekrényeden, szerezzetek be egyenlő mennyiségű, de különböző színű vállfákat az akasztós részhez, így sokkal nagyobb eséllyel kerülhetitek el az esetleges későbbi konfliktusokat.

Mi kerüljön a gardróbszekrény fiókjaiba?

Egy fiókos gardróbszekrény beszerzésével rengeteg helyet spórolhatsz a komódodban. Ha inkább a gardróbod fiókjait használod a fehérneműk tárolására, akkor többé nem kell majd a szoba vagy akár a lakás különböző pontjairól összeszedned a napi szettedhez szükséges ruhadarabokat. Egy fiókos gardróbbal az öltözködés összes folyamatát egy helyen végezheted el.

Ezenfelül a fiókos gardróbszekrény minden olyan ruhadarabnak is szuper helyet biztosít, aminek nem feltétlenül kell szem előtt lennie ahhoz, hogy rendszeresen viseld őket. A fiókokban például remekül rendszerezheted a fürdőruháidat és az edzéshez viselt nadrágokat, felsőket és kiegészítőket is.

Ha a gardróbszekrényed mini fiókokkal is rendelkezik, azokban akár ékszereid, napszemüvegeid, sálaid, kesztyűid, sapkáid és öveid is helyet kaphatnak.

A gardróbszekrény polcainak praktikus kihasználása

Külön fiókok híján vagy hely szűkében akár gardróbszekrényed polcain is tárolhatod az olyan apróbb ruháidat, mint amilyenek a fehérneműid. Ehhez nincs szükséged másra, mint pár esztétikus kis tárolódobozra, amelyek lehetnek a 2022-es lakberendezési trendeknek megfelelő fonott kosárkák vagy teljesen egyszerű kihajtogatható szövetdobozok is.

A gardróbszekrényed polcainak számától függően akár szezononként is külön válogathatod a ruháidat. Azzal, hogy évi 2-3 alkalommal rendet raksz és az időjárásnak megfelelő ruhadarabokat helyezed a legkönnyebben elérhető helyekre, máris jelentősen megkönnyítheted magadnak a reggeli készülődés pillanatait.

A gardróbszekrények polcos rekeszeiben sajnos könnyen eluralkodhat a káosz. A legjobb, ha elejét véve ennek már rögtön berendezkedésnél olyan hajtogatási technikát használsz, amivel jól átláthatod, milyen ruhadarabok lapulnak a gardróbodban. Ha még nem ismersz ilyen módszereket, mi a japán életszervezési tanácsadó, Marie Kondo praktikáit ajánljuk figyelmedbe.

Mit érdemes a felső polcokra tenni?

A gardróbszekrények felső polcai általában nehezebben hozzáférhetőek, mint az akasztók és a fiókos rekeszek, hiszen a legtöbb bútor a 2 métert meghaladó magassággal rendelkezik. Épp ezért a szekrények felső polcaira ritkán használt tárgyakat és ruhákat érdemes tenni.

A gardróbszekrények legfelső polcai tökéletes helyet biztosítanak

 • nyáron a vastag téli kabátoknak,
 • a tiszta ágyneműknek és törölközőknek,
 • a még garanciális elektronikus eszközök kisebb dobozainak,
 • az olyan ajándékoknak, amelyeket meglepetésbe szánsz párodnak vagy gyermekednek,
 • az ünnepi lakásdekorációknak és csomagolóanyagoknak,
 • és a ritkábban használt utazótáskáknak, retikülöknek és hátizsákoknak.

Ha a komódodban és a lakás egyéb pontjain már nincs több helyed, a gardróbszekrény legfelsőbb polcára is szerezz be pár kosárkát vagy dobozt, ahol például a tartalék kábeleket, töltőket és egyéb háztartásbeli apróságokat tárolhatod.


Praktikus elosztású, tágas gardróbszekrényt szeretnél otthonodba? Nézz körül a VIP Kanapé kínálatában.
Kattints IDE »

Látogass el 4000 m²-es raktáráruházunkba és válassz a raktáron lévő gardróbszekrények közül. Kérd kollégáink segítségét, hogy vadiúj bútorodat a lehető legtökéletesebben rendezhesd be.
Kérj időpontot ITT »

Previous article Ágyazható bőrkanapék azonnal, raktárról