Skip to content
Kihúzható vagy nyitható kanapé - melyik típust válasszam?

Kihúzható vagy nyitható kanapé - melyik típust válasszam?

Nyitható kanapék mindennapi alváshoz

A nyitható kanapék kattintós módszerrel alakíthatók ággyá. Egyszerűen meg kell emelni vagy előre kell húzni az ülőrészt és elfektetni a háttámlát, így két, azonos minőségű fekvőhely hozható létre.

Az egy személyre jutó fekvőfelület a nyitható kanapék esetén egyben van, törés csak a két matrac között van, ezért ezen a típusú kanapén igazán pihentető az alvás. 

A nyitható kanapé előnyei:

  • nagy, franciaágyhoz hasonló méretű fekvőfelületet biztosít, így bőven elfértek rajta ketten is,
  • a háttámla iránya nem befolyásolja a televízió elhelyezését a szobában, mindketten kényelmes fekvő helyzetben nézhetitek a kedvenc műsorotokat,
  • a nyitható kanapék jellemzően ágyneműtartóval is rendelkeznek, így az éjszakai ágyneműket nappalra egyszerűen elrejtheted szem elől,
  • és egybefüggő fekvőfelület garantálja az éjszakai alvás nyugalmát, a hát, a derék és a gerinc megfelelő alátámasztását.

Nyitható kanapé beszerzését javasoljuk, ha nappalid éjszakára hálószobává alakul vagy ha gyakran szállnak meg ottalvós vendégek az otthonodban. 

A népszerű, kompakt, egyenes kialakítású Lincoln nyitható kanapé tökéletes vendégszobába. Könnyen 160 x 203 cm-es ággyá alakítható, a háttámla lehajtása után már csak az ágyazás van hátra. Összecsukott állapotban kis méretű, a vendégek távozása után nem kell egy komplett franciaágyat kerülgetned.


A Cooper nyitható kanapé pedig tökéletes választás mindennapi alváshoz. 152 x 211 cm-es fekvőfelülete egy kisebb franciaágy méretével ér fel, és a sarok kialakításnak köszönhetően nappal is helytakarékos megoldás. Emellett a tágas ágyneműtartója segíti a nappali rendezettségének megtartását.


Kihúzható kanapék alkalmi pihenéshez

A kihúzható kanapék lényege, hogy az ággyá alakított kanapé háttámlája nem mozdul, meghatározza a fekvésirányt. Helyette a kanapé alsó elemeit kell kihúzni, ezek képeznek újabb fekvőfelületeket. 

Ezáltal a kihúzható kanapékon nemcsak a két ember közötti elválasztásnál, hanem több helyen is előfordulhatnak “törésvonalak”. Az ágy több különböző anyagú és puhaságú részből tevődik össze, emiatt a kihúzható kanapékat nem ajánljuk mindennapos alvásra.

A kihúzható kanapé előnyei:

  • kisebb helyen is elfér, mint a nyitható kanapé,
  • a háttámla megmarad ágyazott állapotban is, így akár kényelmesen neki dőlhetsz olvasás és filmezés közben is,
  • a kihúzható kanapé kihúzott állapotban sem veszti el a kanapé-jellegét, így is esztétikus látvány.

Egy kihúzható kanapé jó választás a nappaliba, ha csak ritkán alszanak nálad a vendégeid és praktikus lehet a dolgozószobába is, ha alkalomadtán egy rövid szundival törnéd meg a munka monotonitását. 

A Java kihúzható kanapé 297 x 210 cm-es méretével a nappalik éke, amelyen kényelmesen elfér az egész család. Kihúzott állapotban 153 x 240 cm-es fekvőfelületén alkalmi vendégeid kényelembe helyezhetik magukat éjszakára, a csomagjaikat pedig akár a tágas ágyneműtartóban is elrejthetik.