Skip to content
Lakberendezés nappalid harmóniájának megteremtéséhez

Lakberendezés nappalid harmóniájának megteremtéséhez

Hozz létre egy biztonságos teret, ahová mindig visszavágysz majd

A lakberendezésnél nappalidban egyszerűen megteremtheted a harmóniát és a biztonság érzését. Ehhez az egyik legfontosabb tippünk, hogy egy olyan helyiséget teremts, amely mindig igazodik a szezon jellegzetességeihez és ahol évszaktól és a hangulattól függetlenül mindig szívesen tartózkodsz majd.

Lakberendezéskor nappalid meghitt atmoszféráját könnyen elérheted a szezonhoz illő kiegészítőkkel:

  • télen pár pihe-puha és vastag pokróccal,
  • tavasszal néhány virágmintás vagy élénk színű párnahuzattal és függönnyel,
  • nyáron egy bohém tálcával, rajta egy szép kancsóval és pár nyárias mintájú üvegpohárral,
  • ősszel pedig a dohányzóasztalra kikészített teafilterekkel és a kedvenc bögréiddel.

A nagy legyen semleges, a kisebb pedig színes és mintás

Ügyes lakberendezéssel nappalidban egyszerre teremtheted meg lakásod szívét és lelkét, valamint sokkal jobban fogod érezni magad abban a szobában, ahol a legtöbb idődet töltöd majd. Ennek alapvető feltétele, hogy amikor egy fárasztó nap után hazaérsz a munkából és egy kis pihenésre vágysz, ne érjen túl sok inger a helyiségben.

A modern lakberendezés nappalira vonatkozó általános szabálya, hogy a burkolatok, a bútorok, illetve a kiegészítők beszerzésekor a mintákat és a harsány színeket figyelembe véve mindig a legnagyobb felületektől haladunk a kisebbek felé.

Jó, ha már az alapoknál látod magad előtt az összképet. A festés, a parkettázás és a tapétázás során érdemes a semleges színeknél maradnod, hiszen ezek a legnagyobb felületek. A minták kiválasztása és a neked tetsző színek kombinálása nemcsak első lépései a lakberendezésnek nappalidban, de később akár a hangulatodra is képesek kihatni. 

A bútorok beszerzésénél már belefér néhány különlegesebb kárpit vagy ajtógomb, de igazán kreatív leginkább az apró csecsebecsék és díszek vásárlásánál lehetsz, amik habár feldobják a nappalit, nem zavarják majd meg a helyiség harmóniáját.

Igazítsd a lakberendezést nappalidban a személyiségedhez

Habár a lakberendezési katalógusok lapjain remekül mutatnak a mai trendi nappalik, legtöbbször hiányzik a fotókról az a plusz, ami miatt a rajtuk szereplő szobák meghitté és otthonossá válhatnának. Ha már a szoba birtokba vétele előtt szeretnéd megteremteni a lehető legjobb atmoszférát az otthoni kuckózáshoz, akkor lakberendezéskor nappalidban muszáj, hogy a te személyiséged és ízlésed is nagyban jelen legyen a mutatós bútorok és dekorációk között.


Nappalid berendezésénél az egyéniségedről árulkodhat

  • egy családban öröklődő falikép vagy festmény,
  • egy barátnőkkel készült fotó a legutolsó osztálytalálkozóról,
  • gyermeked kézlenyomata bekeretezve a falon,
  • egy általad készített hímzés vagy makramé,
  • vagy pár kézműves termék kedvenc hazai alkotóidtól.

A nappali berendezése során válaszd külön a munkát a pihenéstől

A pandémia óta különösen is népszerűek a multifunkciós helyiségek, hiszen ezekkel rengeteg helyet spórolhatsz a lakásban. Mióta egyre több cég bevezette az otthoni munkavégzést, a trendek új hódítói a lakberendezéskor nappaliban elhelyezett home office munkaállomások lettek. 

Habár rengeteg érv szól mellette, egy íróasztal a nappaliban hosszú távon munkamániához vagy akár kiégéshez is vezethet. De nem akkor, ha már lakberendezéskor nappalid pihentető funkciója lebeg a szemed előtt.

Ha kis íróasztalodat és székedet a sarokba helyezed el és egy apró fiókos szekrényt is vásárolsz, a munkahelyi laptopodnak és papírjaidnak egyáltalán nem kell szem előtt lenniük. Szabadnapjaidon az íróasztalod kézműves sarokká vagy akár a gyerekek rajzolgatós asztalkájává is változhat. Ha pedig egy külön iroda illúzióját szeretnéd kelteni, egy paravánnal akármikor elválaszthatod a munkát a szabad perceidtől.

Élő lakberendezés nappalidban, avagy hogyan töltsd meg élettel a helyiséget

Lakberendezéskor nappalidból otthonod legszerethetőbb helyiségét varázsolhatod, ha szó szerint egy kis élettel töltöd meg a szobát. Ehhez minden mennyiségben jöhetnek az élő növények, amelyekkel nemcsak színt vihetsz az egyszínű falak közé, de még okot is adsz rá magadnak, hogy több időt tölts a nappalidban, hiszen gondoskodnod kell róluk.

Ha van háziállatod, érdemes az ő holmijait is a nappaliban elhelyezned. Bátran hordd be lakberendezéskor nappalidba macskád kaparófáját vagy pihe-puha cicaágyát, ha pedig kutyád van, elegendő ehhez pár játék is. Így mindig abban a helyiségben lesznek majd ők is a legszívesebben, ahol te is a legtöbb idődet töltöd és sokkal többet lehettek majd együtt.


Éppen felújítasz vagy költözöl? Hasznosítsd ezeket a tippeket a lakberendezéshez nappalidban és találd meg hozzájuk a legszebb bútorokat a VIP Kanapénál!
Kezdd ITT »

Határozott elképzeléseid vannak leendő bútoraiddal kapcsolatban? Látogass el raktáráruházunkba és válogass a legszebb kanapék, ülőgarnitúrák, asztalok és székek közül!
Érdeklődj ITT »

Previous article Színes sarokkanapék a legvidámabb lakásokba
Next article Helytakarékos ágyak nem csak gyerekszobába