Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Lakberendezés nappalid harmóniájának megteremtéséhez

Lakberendezés nappalid harmóniájának megteremtéséhez

Hozz létre egy biztonságos teret, ahová mindig visszavágysz majd

A lakberendezésnél nappalidban egyszerűen megteremtheted a harmóniát és a biztonság érzését. Ehhez az egyik legfontosabb tippünk, hogy egy olyan helyiséget teremts, amely mindig igazodik a szezon jellegzetességeihez és ahol évszaktól és a hangulattól függetlenül mindig szívesen tartózkodsz majd.

Lakberendezéskor nappalid meghitt atmoszféráját könnyen elérheted a szezonhoz illő kiegészítőkkel:

  • télen pár pihe-puha és vastag pokróccal,
  • tavasszal néhány virágmintás vagy élénk színű párnahuzattal és függönnyel,
  • nyáron egy bohém tálcával, rajta egy szép kancsóval és pár nyárias mintájú üvegpohárral,
  • ősszel pedig a dohányzóasztalra kikészített teafilterekkel és a kedvenc bögréiddel.

A nagy legyen semleges, a kisebb pedig színes és mintás

Ügyes lakberendezéssel nappalidban egyszerre teremtheted meg lakásod szívét és lelkét, valamint sokkal jobban fogod érezni magad abban a szobában, ahol a legtöbb idődet töltöd majd. Ennek alapvető feltétele, hogy amikor egy fárasztó nap után hazaérsz a munkából és egy kis pihenésre vágysz, ne érjen túl sok inger a helyiségben.

A modern lakberendezés nappalira vonatkozó általános szabálya, hogy a burkolatok, a bútorok, illetve a kiegészítők beszerzésekor a mintákat és a harsány színeket figyelembe véve mindig a legnagyobb felületektől haladunk a kisebbek felé.

Jó, ha már az alapoknál látod magad előtt az összképet. A festés, a parkettázás és a tapétázás során érdemes a semleges színeknél maradnod, hiszen ezek a legnagyobb felületek. A minták kiválasztása és a neked tetsző színek kombinálása nemcsak első lépései a lakberendezésnek nappalidban, de később akár a hangulatodra is képesek kihatni. 

A bútorok beszerzésénél már belefér néhány különlegesebb kárpit vagy ajtógomb, de igazán kreatív leginkább az apró csecsebecsék és díszek vásárlásánál lehetsz, amik habár feldobják a nappalit, nem zavarják majd meg a helyiség harmóniáját.

Igazítsd a lakberendezést nappalidban a személyiségedhez

Habár a lakberendezési katalógusok lapjain remekül mutatnak a mai trendi nappalik, legtöbbször hiányzik a fotókról az a plusz, ami miatt a rajtuk szereplő szobák meghitté és otthonossá válhatnának. Ha már a szoba birtokba vétele előtt szeretnéd megteremteni a lehető legjobb atmoszférát az otthoni kuckózáshoz, akkor lakberendezéskor nappalidban muszáj, hogy a te személyiséged és ízlésed is nagyban jelen legyen a mutatós bútorok és dekorációk között.


Nappalid berendezésénél az egyéniségedről árulkodhat

  • egy családban öröklődő falikép vagy festmény,
  • egy barátnőkkel készült fotó a legutolsó osztálytalálkozóról,
  • gyermeked kézlenyomata bekeretezve a falon,
  • egy általad készített hímzés vagy makramé,
  • vagy pár kézműves termék kedvenc hazai alkotóidtól.

A nappali berendezése során válaszd külön a munkát a pihenéstől

A pandémia óta különösen is népszerűek a multifunkciós helyiségek, hiszen ezekkel rengeteg helyet spórolhatsz a lakásban. Mióta egyre több cég bevezette az otthoni munkavégzést, a trendek új hódítói a lakberendezéskor nappaliban elhelyezett home office munkaállomások lettek. 

Habár rengeteg érv szól mellette, egy íróasztal a nappaliban hosszú távon munkamániához vagy akár kiégéshez is vezethet. De nem akkor, ha már lakberendezéskor nappalid pihentető funkciója lebeg a szemed előtt.

Ha kis íróasztalodat és székedet a sarokba helyezed el és egy apró fiókos szekrényt is vásárolsz, a munkahelyi laptopodnak és papírjaidnak egyáltalán nem kell szem előtt lenniük. Szabadnapjaidon az íróasztalod kézműves sarokká vagy akár a gyerekek rajzolgatós asztalkájává is változhat. Ha pedig egy külön iroda illúzióját szeretnéd kelteni, egy paravánnal akármikor elválaszthatod a munkát a szabad perceidtől.

Élő lakberendezés nappalidban, avagy hogyan töltsd meg élettel a helyiséget

Lakberendezéskor nappalidból otthonod legszerethetőbb helyiségét varázsolhatod, ha szó szerint egy kis élettel töltöd meg a szobát. Ehhez minden mennyiségben jöhetnek az élő növények, amelyekkel nemcsak színt vihetsz az egyszínű falak közé, de még okot is adsz rá magadnak, hogy több időt tölts a nappalidban, hiszen gondoskodnod kell róluk.

Ha van háziállatod, érdemes az ő holmijait is a nappaliban elhelyezned. Bátran hordd be lakberendezéskor nappalidba macskád kaparófáját vagy pihe-puha cicaágyát, ha pedig kutyád van, elegendő ehhez pár játék is. Így mindig abban a helyiségben lesznek majd ők is a legszívesebben, ahol te is a legtöbb idődet töltöd és sokkal többet lehettek majd együtt.


Éppen felújítasz vagy költözöl? Hasznosítsd ezeket a tippeket a lakberendezéshez nappalidban és találd meg hozzájuk a legszebb bútorokat a VIP Kanapénál!
Kezdd ITT »

Határozott elképzeléseid vannak leendő bútoraiddal kapcsolatban? Látogass el raktáráruházunkba és válogass a legszebb kanapék, ülőgarnitúrák, asztalok és székek közül!
Érdeklődj ITT »

Previous article Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?