Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Mi alapján válassz irodai kanapét?

Mi alapján válassz irodai kanapét?

Sokan keresnek szobabútort a munkahelyükre is: az irodai kanapé kiválasztása azonban nagy körültekintést igényel. Mindenképp kell némi tervezés, mielőtt leteszed a voksod egy adott modell mellett. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amelyet érdemes átgondolni a rendelés előtt.

Mire fogod használni az irodai kanapét?

Mivel nem mindegy, milyen irodába kerül a majd a dizájnos kanapé, a célnak megfelelően kell választani. Más lesz a jó egy modern tárgyalóba, más egy főnöki irodába, megint más egy közös helyiségbe, ahol esetleg enni-inni, beszélgetni is lehet.

Mielőtt döntesz, azt határozd meg, mi lesz a fő funkció. Gyakori, hogy egy cégvezető olyan bútort keres, amelyen akár alhat is, ha bent kell töltenie az éjszakát egy húzósabb időszakban. Lényeges lesz tehát az is, ágyazható-e a termék. Praktikus, ha eleve ágyneműtartós modellt választ ilyen esetben valaki, mivel a takaró és a párna könnyen tárolható lesz így.

Ha pedig tárgyaláshoz, meetingek tartásához kell a szófa, akkor célszerű lehet akár több kisebb méretűt is beszerezni, és egy asztalt tenni eléjük. Minden az igényektől függ majd!

Milyen a helyiség stílusa?

Az, hogy milyen az iroda kialakítása, az a bútorválasztást is befolyásolja. Legtöbben a modern irodai kanapét keresik, hiszen manapság maguk a dolgozóhelyiségek is modernek. Szóba jöhet itt a letisztult dizájn, az egyszerűség, a szín – de lehet kérni állítható fej- vagy kartámlával rendelkező kanapékat is.

Gondold át azt is, hova fog kerülni a szobán belül a darab! Az ablak alá? Középre? Lesznek egyéb bútorok is mellette: dohányzóasztal, tárgyalóasztal, fotelek, székek?

Érdemes készíttetni egy látványtervet a berendezkedés előtt. Ügyelj a méretekre is, ugyanis két- és háromszemélyes irodai kanapék is kaphatók! Ritka, hogy valaki L alakú garnitúrát választana a munkahelyre, de ez sem kizárt. Szerencsére a választék nálunk bőséges, így könnyen megtalálhatod az ízlésednek és az igényeidnek megfelelő ülőalkalmatosságot!

A kárpitozás is fontos!

Mivel irodai kanapéról van szó, nagy valószínűséggel sokan használják majd a bútort. A szempontok közé beletartozik tehát a kárpitozás is – a szövet fajtája is színe is számít.

  • Főnöki irodába, exkluzívabb környezetbe mindenképp egy valódi bőrből készült változatot érdemes tenni, akár egy bőfotelt is rendelni mellé.
  • Tárgyalóba is egy minőségi szövettel borított, kopásálló darabot rakj, a Martindale szám mutatja meg, mennyire strapabíró az anyag.
  • Közösségi térbe ajánlott egy könnyen tisztítható, akár aquaclean kárpitozású modellt választani, de ha állatbarát az iroda, akkor egyenesen kötelező egy kutya-macska barát szövet!
  • Folyosóra, váróterembe keresel irodai kanapét? Itt válassz egyszerűbb kivitelű modelleket, amelyeket könnyű tisztán tartani. Lehetőleg a plüss szövetet kerüld, ezek nem igazán munkahelyi környezetbe valók, ráadásul a morzsák is könnyen megtapadhatnak bennük.

Nézzük a modelleket!

A teljesség igénye nélkül ajánlunk figyelmedbe pár szobabútort, amely irodai kanapéként is funkcionálhat.

  • Eva: kényelmes, dizájnos modell, tárgyalóba ideális.
  • Issa: modern, fiatalos darab, ágyazható, ágyneműtartós, az ülőfelülete puha: hullámrugós. Díszpárnái is vannak – telefonálgatáskor, ötleteléskor nagy hasznát lehet venni.
  • Duett: kompakt méretű, kétszemélyes kanapé, amelyen aludni is lehet.
  • Toulon: készülhet bőrből is, ezért főnöki irodába is tehető. További pozitívuma, hogy méreteiben módosítható, ágyazható, ágyneműtartós, kellően széles, divatos.

A legjobb, ha személyesen ellátogatsz hozzánk, ahol munkatársaink segítenek majd az irodabútor kiválasztásában. Hívj bennünket telefonon az időpontért!


Previous article Milyen stílusú hálóba illik a fehér ágyneműtartós franciaágy?
Next article L alakú sarokkanapé puffal: a legjobb választás!