Skip to content
Milyen kárpitot válasszak a kanapéra?

Milyen kárpitot válasszak a kanapéra?

Valódi bőr kanapé kárpit

A valódi bőr kanapé kárpitok évtizedekig piacvezetők voltak a bútorpiacon. Alig pár éve még a klasszikus stílusú kanapék szinte mindegyikét bőr borította. Sőt, még napjainkban is nagyon kedvelt anyag, hiszen luxus megjelenésével és tartósságával sokak kedvence.

Az elegáns megjelenés mellett a valódi bőr kanapé kárpittal rendelkező bútorok egyszerű tisztításukról is ismertek. A természetes bőr ugyanis nem vonzza olyan könnyen a port és a baktériumokat, mint a textil, ezért egy ilyen ülőgarnitúra akkor is kiváló választás, ha allergiára hajlamos személy is él az otthonodban. 


Ráadásul a valódi bőr kanapé kárpit akkor is jó megoldás, ha kisgyereked vagy háziállatod gyakran tartózkodik a nappaliban. A kisebb, folyadékokhoz köthető balesetek, a sárfoltok és a négylábú családtagok itt-ott felbukkanó szőrszálai ugyanis egyetlen mozdulattal eltávolíthatók bútorod felületéről.  

Mindezek az előnyök és a minőségi alapanyag a valódi bőr kanapé kárpittal borított bútorok árában is visszaköszön, de aki bőrkanapét választ, az tudja, hogy egy életre választ.

Textilbőr kanapé kárpit

A textilbőr kanapé kárpitok összekötik a kellemest a hasznossal, hiszen egyszerre biztosítják a valódi bőr bútorok elegáns ragyogását nappalidban, emellett pedig sokkal kevesebb törődést igényelnek.

A textilbőr kanapé kárpitok a mai modern anyagösszetételnek köszönhetően kifejezetten jó kopásállósággal rendelkeznek. A kanapé felületének felső, tartós és zárt filmrétege hosszú évekig képes családod és vendégeid kényelmét biztosítani.


Látványában és fogásában a textilbőr kanapé kárpitok megszólalásig hasonlítanak a luxus bőr bútorszövetekre. Azonban nagy előnyük az eredetivel szemben, hogy mesterséges anyagként a szivárvány szinte összes árnyalatában előállíthatók. Így a bőrszerű elegáns csillogást akármikor kombinálhatod egy merész és élénk színnel.

Habár a textilbőr kanapé kárpit olcsóbb, mint az eredeti, anyagának pontos összetételéről és kopásállóságáról vásárlás előtt minden esetben érdemes érdeklődnöd.

Aqua Clean kanapé kárpit

A különleges Aqua Clean bútorszövet az egyik legkorszerűbb elérhető kanapé kárpit a VIP Kanapé kínálatában. Mivel a háztartásban előforduló szennyeződések 99%-a csupán egy kis víz segítségével eltávolítható a felületéről, ez az anyag a kisgyermekes családok és a házikedvenccel élők nagy favoritja.

Az Aqua Clean kanapé kárpit egy könnyen tisztítható anyag, amelynek karbantartása a speciális bevonatnak köszönhetően minimális idő alatt elvégezhető. Így akár a folttisztítással töltött órákat is a fontosabb dolgoknak, például egy régóta halogatott randevúnak vagy a gyermekeiddel játszóterezésnek szentelheted.

Az Aqua Clean kanapé kárpitról csupán egy kis víz segítségével eltüntetheted

  • a nassolós filmezés során kicseppent szószokat,
  • gyermeked filctollal és zsírkrétával készült “művészi alkotásait”,
  • az esti fagyizás nyomait,
  • a makacsnak tűnő olajos szennyeződéseket,
  • és a csajos estén kifröccsent bornyomokat is.

Plüss szövet kanapé kárpit

A plüss gyártási technológiával készülő kanapé kárpitok többféle szövetből készülnek. Anyaguk lehet poliakrilnitril vagy gyapjú, hátoldaluk szilárdságát pedig jellemzően egy poliészter-pamut anyagú alapszövet adja. 

A plüss kanapé kárpitok manapság különösen is trendik, hiszen

  • elérhető velük a közkedvelt bársonyos hatás,
  • a szálhosszúság változtatásával egyedi minták nyomhatók beléjük,
  • akár pihe-puha, felhőre emlékeztető textúrák is létrehozhatók belőlük.

Vízlepergető kanapé kárpit

A vízlepergető kanapé kárpitok olyan modern technológiával előállított szövetek, amelyek egy speciális réteg hozzáadásával képesek megóvni bútorod felületét a leggyakoribb háztartási szennyeződésekkel szemben. Ez az extra réteg és a szálak rendkívül sűrű szövése biztosítja, hogy a folyadékok fent maradjanak a legfelső rétegen és az anyag ne szívja be őket a kanapé alsóbb részeibe.

Amikor a vízlepergető kanapé kárpitra szennyeződés kerül, mindössze két lépésben eltávolíthatod azt:

  1. Egy papírtörlő segítségével itasd fel a kiborult folyadék nagy részét.
  2. Egy nedves ruhával vagy egy szivacs puha felével körkörösen dörzsöld meg az adott területet.

Amennyiben bútorvásárlás során a vízlepergető kanapé kárpitra esik a választásod, többé nem kell a baráti vacsorapartik vagy a gyermekeddel közös önfeledt játék pillanatait több órányi takarítással megszakítanod. Jó hangulatotokat még a legváratlanabb balesetek sem ronthatják el, hiszen ez a kanapé kárpit még csak be sem sötétedik, amikor folyadék éri.

Síkszövet kanapé kárpit

A síkszövet kanapé kárpitok a legelterjedtebb bútorszövetek. Népszerűségük nem a véletlen műve, hiszen ezek a sima fonalakból vagy filamensből készült anyagok még nagy igénybevételnek kitéve is jó kopásállósággal rendelkeznek. A gyártás során szilárdságukat poliészterrel, komfortérzetüket pedig jó nedvszívó képességű pamut hozzáadásával növelik. 

Ellenálló tulajdonságaik miatt a síkszövet kanapé kárpittal bevont bútorok jó választások nagycsaládos nappalikba, társaságkedvelő háztartásokba, várótermekbe és irodákba is. 

A síkszövet kanapé kárpitok nagyon sokfélék lehetnek, emiatt nagy valószínűséggel az álmaid bútorához illő szövetet is ezek közül tudod majd kiválasztani. Az egyszínű megoldások mellett nem ritkák közöttük a geometrikus mintákkal, izgalmas csíkozásokkal és több szál egybeszövéséből készült egészen különleges színkombinációkkal ellátott szövetek sem. 


Még nem döntötted el, melyik lenne számodra a legmegfelelőbb kanapé kárpit? Inspirálódj a VIP Kanapé sokszínű kínálatából!
Kezdd ITT »

Válaszd ki kanapéd kárpitját úgy, mint a profik! Látogass el a VIP Kanapé raktáráruházába és kérj tanácsot szakértő kollégáinktól!
Érdeklődj ITT »

Previous article Különleges formájú, design kanapék a VIP Kanapénál
Next article Színes sarokkanapék a legvidámabb lakásokba