Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Milyen kárpitot válasszak a kanapéra?

Milyen kárpitot válasszak a kanapéra?

Valódi bőr kanapé kárpit

A valódi bőr kanapé kárpitok évtizedekig piacvezetők voltak a bútorpiacon. Alig pár éve még a klasszikus stílusú kanapék szinte mindegyikét bőr borította. Sőt, még napjainkban is nagyon kedvelt anyag, hiszen luxus megjelenésével és tartósságával sokak kedvence.

Az elegáns megjelenés mellett a valódi bőr kanapé kárpittal rendelkező bútorok egyszerű tisztításukról is ismertek. A természetes bőr ugyanis nem vonzza olyan könnyen a port és a baktériumokat, mint a textil, ezért egy ilyen ülőgarnitúra akkor is kiváló választás, ha allergiára hajlamos személy is él az otthonodban. 


Ráadásul a valódi bőr kanapé kárpit akkor is jó megoldás, ha kisgyereked vagy háziállatod gyakran tartózkodik a nappaliban. A kisebb, folyadékokhoz köthető balesetek, a sárfoltok és a négylábú családtagok itt-ott felbukkanó szőrszálai ugyanis egyetlen mozdulattal eltávolíthatók bútorod felületéről.  

Mindezek az előnyök és a minőségi alapanyag a valódi bőr kanapé kárpittal borított bútorok árában is visszaköszön, de aki bőrkanapét választ, az tudja, hogy egy életre választ.

Textilbőr kanapé kárpit

A textilbőr kanapé kárpitok összekötik a kellemest a hasznossal, hiszen egyszerre biztosítják a valódi bőr bútorok elegáns ragyogását nappalidban, emellett pedig sokkal kevesebb törődést igényelnek.

A textilbőr kanapé kárpitok a mai modern anyagösszetételnek köszönhetően kifejezetten jó kopásállósággal rendelkeznek. A kanapé felületének felső, tartós és zárt filmrétege hosszú évekig képes családod és vendégeid kényelmét biztosítani.


Látványában és fogásában a textilbőr kanapé kárpitok megszólalásig hasonlítanak a luxus bőr bútorszövetekre. Azonban nagy előnyük az eredetivel szemben, hogy mesterséges anyagként a szivárvány szinte összes árnyalatában előállíthatók. Így a bőrszerű elegáns csillogást akármikor kombinálhatod egy merész és élénk színnel.

Habár a textilbőr kanapé kárpit olcsóbb, mint az eredeti, anyagának pontos összetételéről és kopásállóságáról vásárlás előtt minden esetben érdemes érdeklődnöd.

Aqua Clean kanapé kárpit

A különleges Aqua Clean bútorszövet az egyik legkorszerűbb elérhető kanapé kárpit a VIP Kanapé kínálatában. Mivel a háztartásban előforduló szennyeződések 99%-a csupán egy kis víz segítségével eltávolítható a felületéről, ez az anyag a kisgyermekes családok és a házikedvenccel élők nagy favoritja.

Az Aqua Clean kanapé kárpit egy könnyen tisztítható anyag, amelynek karbantartása a speciális bevonatnak köszönhetően minimális idő alatt elvégezhető. Így akár a folttisztítással töltött órákat is a fontosabb dolgoknak, például egy régóta halogatott randevúnak vagy a gyermekeiddel játszóterezésnek szentelheted.

Az Aqua Clean kanapé kárpitról csupán egy kis víz segítségével eltüntetheted

  • a nassolós filmezés során kicseppent szószokat,
  • gyermeked filctollal és zsírkrétával készült “művészi alkotásait”,
  • az esti fagyizás nyomait,
  • a makacsnak tűnő olajos szennyeződéseket,
  • és a csajos estén kifröccsent bornyomokat is.

Plüss szövet kanapé kárpit

A plüss gyártási technológiával készülő kanapé kárpitok többféle szövetből készülnek. Anyaguk lehet poliakrilnitril vagy gyapjú, hátoldaluk szilárdságát pedig jellemzően egy poliészter-pamut anyagú alapszövet adja. 

A plüss kanapé kárpitok manapság különösen is trendik, hiszen

  • elérhető velük a közkedvelt bársonyos hatás,
  • a szálhosszúság változtatásával egyedi minták nyomhatók beléjük,
  • akár pihe-puha, felhőre emlékeztető textúrák is létrehozhatók belőlük.

Vízlepergető kanapé kárpit

A vízlepergető kanapé kárpitok olyan modern technológiával előállított szövetek, amelyek egy speciális réteg hozzáadásával képesek megóvni bútorod felületét a leggyakoribb háztartási szennyeződésekkel szemben. Ez az extra réteg és a szálak rendkívül sűrű szövése biztosítja, hogy a folyadékok fent maradjanak a legfelső rétegen és az anyag ne szívja be őket a kanapé alsóbb részeibe.

Amikor a vízlepergető kanapé kárpitra szennyeződés kerül, mindössze két lépésben eltávolíthatod azt:

  1. Egy papírtörlő segítségével itasd fel a kiborult folyadék nagy részét.
  2. Egy nedves ruhával vagy egy szivacs puha felével körkörösen dörzsöld meg az adott területet.

Amennyiben bútorvásárlás során a vízlepergető kanapé kárpitra esik a választásod, többé nem kell a baráti vacsorapartik vagy a gyermekeddel közös önfeledt játék pillanatait több órányi takarítással megszakítanod. Jó hangulatotokat még a legváratlanabb balesetek sem ronthatják el, hiszen ez a kanapé kárpit még csak be sem sötétedik, amikor folyadék éri.

Síkszövet kanapé kárpit

A síkszövet kanapé kárpitok a legelterjedtebb bútorszövetek. Népszerűségük nem a véletlen műve, hiszen ezek a sima fonalakból vagy filamensből készült anyagok még nagy igénybevételnek kitéve is jó kopásállósággal rendelkeznek. A gyártás során szilárdságukat poliészterrel, komfortérzetüket pedig jó nedvszívó képességű pamut hozzáadásával növelik. 

Ellenálló tulajdonságaik miatt a síkszövet kanapé kárpittal bevont bútorok jó választások nagycsaládos nappalikba, társaságkedvelő háztartásokba, várótermekbe és irodákba is. 

A síkszövet kanapé kárpitok nagyon sokfélék lehetnek, emiatt nagy valószínűséggel az álmaid bútorához illő szövetet is ezek közül tudod majd kiválasztani. Az egyszínű megoldások mellett nem ritkák közöttük a geometrikus mintákkal, izgalmas csíkozásokkal és több szál egybeszövéséből készült egészen különleges színkombinációkkal ellátott szövetek sem. 


Még nem döntötted el, melyik lenne számodra a legmegfelelőbb kanapé kárpit? Inspirálódj a VIP Kanapé sokszínű kínálatából!
Kezdd ITT »

Válaszd ki kanapéd kárpitját úgy, mint a profik! Látogass el a VIP Kanapé raktáráruházába és kérj tanácsot szakértő kollégáinktól!
Érdeklődj ITT »

Previous article Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?