Skip to content
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
5 ötlet az uniszex gyerekszoba kialakításához

5 ötlet az uniszex gyerekszoba kialakításához

1. Válogasd össze a nemsemleges gyerekszoba alapszíneit

Mint minden helyiség berendezésének, az uniszex gyerekszoba kialakításának is első lépése a falak és a burkolatok színének meghatározása. A klasszikus, kisfiús kék-zöld és kislányos rózsaszín-lila kombinációk helyett már a festék kiválasztásánál törekedhetsz a nemsemleges megoldásokra.

Természetesen nem kell egyből a sokszor rideg fehérre gondolni: léteznek ugyanis olyan árnyalatok, amelyek nemtől függetlenül minden apróságnak tetszenek majd és vidámságot csempésznek az uniszex gyerekszoba falai közé.

A sárgákat, barnákat, bézseket és halványzöldeket a szürkével vagy egymással keverve igazán egyedi, nemsemleges életteret hozhatsz létre. Néhol egy-egy játékos pöttyözéssel, csíkozással vagy néhány fekete-fehér kontrasztos megoldással még tovább fejleszthető a kicsik látóképessége és a figyelmük is könnyebben leköthető lesz majd. Az pedig csak plusz pont, ha a motívumok anya vagy apa keze munkáját dicsérik. 

Az uniszex gyerekszoba padlóját érdemes a könnyen tisztítható PVC burkolatok, laminált padlók vagy kemény fa parketták közül kiválasztani. Ezeket aztán könnyen puhábbá és melegebbé teheted 1-1 szőnyeggel vagy speciális játszószőnyeggel.

2. Dobd fel tapétával vagy matricával az uniszex gyerekszobát

Ha a minták festése helyett valami egyszerűbbre, mégis látványosabb megoldásra vágysz, egy fotótapétával vagy néhány falmatricával egészen biztosan nem lősz majd mellé. Ma már ezek a költséghatékony dekorációk teljes mértékben gyermekbarát anyagokból, szagmentesen kerülnek nyomtatásra, így nemcsak különleges, de biztonságos elemei is lesznek az uniszex gyerekszobának.

A születendő gyermek neme szinte teljesen mindegy, hiszen az állatok és a természet szeretete, valamint a geometrikus mintákért való rajongás minden kicsiben ott van. Érdemes a választott tapétát vagy matricát a szoba központi falára tenni (például a kisággyal vagy az ajtóval szembe), hogy gyermeked mindig gyönyörködhessen a képekben.

A későbbiekben a tapéták és a faltetoválások nemcsak dekorációként, hanem a játékos tanulás eszközeként is használhatók. Az uniszex gyerekszoba falán látható állatok, fák, virágok és alakzatok nevei ugyanis nagyon könnyen beleszőhetők az esti mesékbe. Csak ne lepődj meg, amikor később a gyermeked által kitalált történetek kedvenc témája a dzsungel vagy az erdő világa lesz majd.

3. Dekoráld természetes anyagokkal a nemsemleges gyerekszobát

A pandémia után a természetes anyagok reneszánszukat élik a lakberendezési trendekben. Nemcsak a nappaliban és a hálóban mutatnak jól, de az uniszex gyerekszobákban is kuckózós, megnyugtató hangulatot teremtenek anélkül, hogy egyértelműen fiús vagy lányos irányba billentenék gyermeked birodalmát.

Dobd fel a nemsemleges gyerekszobát

  • egy kényelmes rattan fotellel a szoptatáshoz és a meseolvasáshoz,
  • pár fonott kosárkával a plüssök és a játékok tárolásához,
  • néhány agyagból égetett, játékos formájú vázával a magasabb polcokra,
  • vagy egy kiságy fölé helyezett, különleges fonási technikával készült makraméval.

Ha pedig kreativitásodat az uniszex gyerekszobában is szívesen kamatoztatnád, készíts gyermekednek saját kezűleg varrott leporellót, hímzett névtáblát vagy cuki, horgolt plüsst. Ezek elkészítéséhez ma már rengeteg segédletet találsz az interneten, a szívből jövő eredmény pedig garantáltan magáért beszél majd.

4. Keress időtálló bútorokat az uniszex gyerekszobába

Amikor egy nemsemleges gyerekszoba berendezése a cél, a bútorok kiválasztásának elsőszámú szempontja természetesen a hagyományos gyerekszobákhoz hasonlóan ugyanúgy a biztonság lesz majd. Fontosak a lekerekített sarkok, a könnyen zárható fiókok és a magasságok, de ma már ehhez sem kell feltétlenül csak bababútorokban gondolkodnod.

A megfelelő kiegészítőkkel és egy kis kézügyességgel egy antik vagy használt bútor is csodás eleme lehet az uniszex gyerekszobának. Elő a festékekkel, a csillag vagy hold formájú, házilag barkácsolt fogantyúkkal és a kézügyességeddel, hiszen gyermeked birodalma így lesz csak igazán egyedi.

Kész bútor vásárlása esetén a természetesen erezett fa bútorok vagy a letisztult, fehér bútorlapok élveznek előnyt a nemsemleges gyerekszobákban. Ha egymáshoz és a parkettához mérten is ügyesen válogatod össze az egyes elemeket, egy babaszobába választott komód, gardróbszekrény vagy éjjeliszekrény akár gyermeked felcseperedését is végig követheti.

5. Válassz univerzális árnyalatú ágyat a nemsemleges gyerekszobába

Amikor gyermeked kinövi az uniszex gyerekszobába választott babaágyat, érdemes számára olyan nyitható kanapét vagy kisméretű franciaágyat beszerezni, amely akár a kirepüléséig biztosíthatja számára a kényelmes és egészséges alvás élményét.


A tökéletes fekhely kiválasztásakor a nemsemleges gyerekszobák kedvenc színei a szürkék, a feketék és a barnák, hiszen ezek olyan univerzális árnyalatok, amelyek mellett könnyű dekorálni és a szeszélyes tini-ízlést is képesek meghódítani.

A VIP Kanapé kínálatában rengeteg ágyneműtartós bútor közül válogathatsz, amelyek nagy tárolóikkal segítenek fenntartani a helyiség rendjét. Ha pedig 2 az 1-ben megoldásként az uniszex gyerekszoba nemcsak háló, hanem mininappali is lesz egyben, akkor érdemes a kényelmes gyerekszobai heverők között is körülnézni. 


Legyen családi program az uniszex gyerekszoba berendezése! Gyertek el a VIP Kanapé 4000 m²-es raktáráruházába és válasszátok ki gyermeked új kanapéágyát, heverőjét vagy franciaágyát közösen!
Kérj időpontot ITT »

A VIP Kanapénál több mint 600 bútor közül választhatod ki a nemsemleges gyerekszoba legszebb darabjait.
Fedezd fel a teljes kínálatot ITT »

Previous article 5 bevált tipp, hogy pihentetőbb és minőségibb legyen az alvás
Next article 5 funkció, amit imádni fogsz a kanapédban